Podivný pár / The Odd Couple

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

bloom
Globální moderátor

Podivný pár / The Odd Couple

Nový příspěvek od bloom »

Obrázek

Info: IMDB | ČSFD | FDB

Související film: Správná dvojka

V českém znění: Jiří PragerJack Lemmon (Felix Ungar), Petr ŠtěpánekWalter Matthau (Oscar Madison), Jiří NovotnýJohn Fiedler (Vinnie), Dalimil KlapkaHerb Edelman (Murray), Stanislav FišerDavid Sheiner (Roy), Pavel PípalLarry Haines (Speed), Růžena MerunkováMonica Evans (Cecily Holubová), Valérie ZawadskáCarole Shelley (Gwendolyn Holubová), Bohumila Dolejšová - Iris Adrian (servírka), Jiří Ptáčník (titulky)

Hudební spolupráce: Miloš Holeček
Střih: Ivana Kratochvílová
Asistent režie: Petr Němec
Vedoucí výroby: Petr Herák
Dialogy: Eva Spoustová
Režie: Olga Walló
Připravila Tvůrčí skupina Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského
Česká televize 1994
Lukiz

Re: Podivný pár / The Odd Couple

Nový příspěvek od Lukiz »

anderson píše:Tak toto asi musi byt PEKLO. Brabec bol snad pri vyrobe tohto dabingu u ČT v nemilosti ?
To spíš asi mysleli že na to je starej, neboť ve stejném roce Brabec dabuje Jacka Lemona ve filmu Kamaráde, kamaráde / Buddy Buddy z roku 1981.
DAN K.
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAN K. »

nevim cemu se divite, v CT nikdy nefungovala nejak dramaturgie ktera by hlidala dodrzovani hlasu. A olga wallo nikdy hlasy nedodrzovala a vzdy si myslela ze je chytresjsi nez ostatni dabingovy reziseri a vymyslela vlastni castingove experimenty ktere v 99% pripadeu nikdy nevysly. Podle me jedna z nejhorsich reziserek v historii dabingu, s jejima dabingama mam jeden problem, al epro me naprosto zasadni ze v nich temre nikdy nesedi hlasy k postavam. Casto obsazovala svoje kamarady (zejmena radku fiedlerovou) na role na ktery se naprosto nehodi, vekovy rozdil 20 let, nezajem.
bloom
Globální moderátor

Tenhle dabing má IMHO výborně obsazené vedlejší role, ale ústřední dvojka je opravdu hrozná, vůbec se nehodí...Tady měla být dvojice Brabec-Meduna (stejně jako ve druhém dílu). ;)
palg

Nový příspěvek od palg »

co takhle někomu navrhnout, aby to předabovali? např. na vydání na dvd.
Arne Farin

Nový příspěvek od Arne Farin »

"Hrozná" - tak to je až moc silný výraz.

Jistě, duo Brabec - Meduna je nedostižné. A určitě na začátku filmu každému chybí, ale už ve třetině filmu to člověk přestane vnímat a více či méně si zvykne. Existují dabingy, kde si člověk nezvykne, i kdyby film trval 3 hodiny. Tam bych pak určitě výraz "hrozný" použil bez rozpaků.
HonzaXXII

Nový příspěvek od HonzaXXII »

DAN K." Já Olgu Walló nechci nijak obhajovat (a tady obsazení hlavních postav opravdu vypadá divně), ale že by zkazila na co sáhla bych neřek, př. Tenkrát na západě - kam se na to hraba Novácká verze, o těch ostatních už radši rovnou mlčím.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.

Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
bloom
Globální moderátor

Já mám s tímhle dabingem ještě jeden, trochu jiný problém. Mně totiž přijde, že dialogy jsou méně sarkastičtější než by měly být, hlavně rozhovory mezi hlavní dvojicí se mi vůbec nezdají jako nějaké slovní souboje, nevím... :-?

Asi budu jediný, ale mně se u Tenkrát na Západě asi celkově víc líbí dabing Novy, v tom původním dabingu se mi nikdy nelíbilo obsazení Miroslava Moravce, František Němec v dabingu Novy byl IMHO o dost lepší volba.
Co se týče paní režisérky Walló, některé její dabingy se mi moc nelíbí (např. tento), ale dobrý mi přijde např. Rembrandt, kde byly dodrženy hlasy u dvou hlavních rolí (Brandauer, Rochefort).
palg

Nový příspěvek od palg »

teď jsem viděl tenhle dabing, ale musím objektivně přiznat, že Petr Štěpánek na Matthaua celkem jde, ale Prager na Lemmona vůbec ne. nenadabovala tenhle film také MGM?
bloom
Globální moderátor

palg píše:teď jsem viděl tenhle dabing, ale musím objektivně přiznat, že Petr Štěpánek na Matthaua celkem jde, ale Prager na Lemmona vůbec ne. nenadabovala tenhle film také MGM?
Dabing MGM nevznikl, protože film pochází z produkce Paramountu.

Jinak já jsem na tom opačně. Jiří Prager mi nevadil až tolik, ale Petr Štěpánek opravdu hodně, pro mě je po Antonínu Navrátilovi nejhorším dabérem WM.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“