Honba za klenotem Nilu / The Jewel of the Nile
Moderátor: ReDabér
Honba za klenotem Nilu / The Jewel of the Nile
Info: IMDb | ČSFD | KB
Související film: Honba za diamantem (dějově předcházející)
1. DABING Kino
V českém znění: Viktor Preiss - Michael Douglas (Jack Colton), Ljuba Krbová - Kathleen Turner (Joan), Miroslav Donutil - Danny DeVito (Ralph), Pavel Soukup - Spiros Focas (Omar), Miloš Hlavica - Avner Eisenberg (Klenot), Milan Livora, Zdeněk Blažek a další
Překlad: Gina Dolejšová
Zvuk: Ing.Jaromír Svoboda
Střih: Jana Stejskalová
Produkce: Zdena Sirotková
Dialogy a režie: Zdenek Sirový
Vyrobilo: Filmové studio Barrandov Dabing 1992
2. DABING VHS
V českém znění: Jiří Štěpnička - Michael Douglas (Jack Colton), Sylva Turbová - Kathleen Turner (Joan), Pavel Šrom - Danny DeVito (Ralph), Jiří Zahajský - Spiros Focás (Omar), Jiří Prager - Paul David Magid (Tarak), Miroslav Saic - Avner Eisenberg (Jewel), Jana Andresíková - Holland Taylor (Gloria)
Překlad: Hana Gopaulová
Produkce: Evelyna Vrbová
Zvuk: Antonín Kravka
Dialogy a režie: Tomáš Tintěra
Vyrobilo: LS Productions v AK Studiu pro Guild Home Video 1994
3. DABING Nova, Prima
V českém znění: Jiří Štěpnička - Michael Douglas (Jack Colton), Eliška Balzerová - Kathleen Turner (Joan), Jiří Prager - Danny DeVito (Ralph), Jan Szymik - Avner Eisenberg (Klenot), Jiří Čapka, Miroslav Hanuš, Karel Chromík, Martin Učík, Roman Hájek, Vilém Udatný, Jaroslava Obermaierová, Inka Šecová, Jana Altmannová, Libor Terš (titulky)
Překlad: Olga Pavlová
Zvuk: Milan Blažek
Produkce: Ivana Prejdová, Drahoslava Pešulová
Dialogy a režie: Marie Fronková
Vyrobila: Česká produkční 2000 a.s. pro Cet 21 s.r.o. v roce 2000
4. DABING ČT
V českém znění: Jiří Štěpnička - Michael Douglas (Jack Colton), Kamila Špráchalová - Kathleen Turner (Joan), Jiří Prager - Danny DeVito (Ralph), Petr Štěpánek - Spiros Focas (Omar), David Vejražka - Avner Eisenberg (Klenot), Jan Szymik, Marcel Rošetzký, Miluše Šplechtová, Otmar Brancuzský, Hana Czivišová, Jana Hermachová, Zdeněk Hess, Jindřich Hinke, Michal Holán, Zuzana Hykyšová, Vladimír Fišer (titulky)
Překlad a dialogy: Václava Prokošová
Dramaturgie: Jarmila Hampacherová
Zvuk: Zdeněk Dušek
Asistentka režie: Hana Somolová
Vedoucí produkce: Miloslav Rež
Režie: Vladimír Blažek
Vyrobila: Česká televize 2006
Re: Honba za klenotem Nilu / The Jewel of the Nile
Docela rád bych si poslechl ten první dabing. Viktor Preiss a Miroslav Donutil, to už se v dnešních filmech s těmito herci nevidí...
18.05.2008 – 07.05.2015
Jaký dabing je na DVD od Bontonu? Chtěl bych si ho koupit ale jen pokud tam není ten nový. Nenašel jsem k tomu žádné věrohodné info.
Říká se, že první dojem vytváří celkový dojem. Pokud takový dojem přetrvává, nebude stejný film s jiným dabingem už nikdy stejný ani lepší (byť by ten nový dabing byl sebelepší).
citace: "Filmcity.cz - Dabing je ten, ktery je znam z VHS"
http://nalovustatistik.cz/ - Statistiky soutěžního pořadu Na lovu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
-
Byl vůbec někdy první kino-dabing vysílaný v TV? Mám pocit, že si ho jen matně pamatuji, ale už fakt nevím.
Myslím, že jsem jej snad viděl kdysi hodně dávno na ČT, ale nemůžu to potvrdit.
PS: Ještě by mě zajímalo, kde se autor oné ukázky kinodabingu z youtube dostal k tak vzácné verzi.
Dík.
Myslím, že jsem jej snad viděl kdysi hodně dávno na ČT, ale nemůžu to potvrdit.
PS: Ještě by mě zajímalo, kde se autor oné ukázky kinodabingu z youtube dostal k tak vzácné verzi.
Dík.
Poprosím moderátory o dopsání a doplnění infa k prvnímu kino dabingu :
Dále: Petr Pospíchal, Bohuslav Kalva, Zdeněk Hess, Mirko Musil, Milena Dvorská, Miroslav Saic, Vladimír Fišer - (titulky), Antonín Navrátil
Překlad : Gina Dolejšová
Zvuk: ing.Jaromír Svoboda
Dále: Petr Pospíchal, Bohuslav Kalva, Zdeněk Hess, Mirko Musil, Milena Dvorská, Miroslav Saic, Vladimír Fišer - (titulky), Antonín Navrátil
Překlad : Gina Dolejšová
Zvuk: ing.Jaromír Svoboda
Na PRIME jsem zatim videl u prvniho dilu vysilat vzdy skvely kinodabing s VIKTOREM PREISSEM. Bylo by perfektni - kdyz uz si ostatni televize zbesile predabovali pokracovani - kdyby PRIMA tento stary kinodabing ziskala a odvysilala. Ja nemam naprosto zadne vyhrady ani proti panu Stepnickovi, ktery je na Douglase opravdu dokonala volba. Ale v zajmu zachovani jakesi kontinuity by se mi vic libilo kdyby uz nekdo konecne vysilal oba tyto zabavne filmy s dabingem pana PREISSE, ktery na tuto roli sednul naprosto vytecne. Nechapu proc kinodabing prvniho dilu vysel normalne i na BluRay a ten druhy dil museli - podle mne o dost hur - predabovat.
NOVA, jedině ona.
-
Kino dabing je skvělý a Viktor Preiss tomu dal náboj a díky kino dabingu je film o stupeň lepší.
MAGIC BOX udajne tento film vydal na BluRay. Nevite prosim nekdo jestli tam nahodou nejakym zazrakem neni ten stary puvodni kinodabing jako to udelal BONTON pri vydani BluRay s prvnim dilem? Pokud by dvojka taky byla na BluRay s kinodabingem, urcite bych si to koupil. Jinak samozrejme rozhodne ne.
NOVA, jedině ona.