Romeo a Julie / Romeo and Juliet

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Sen
Globální moderátor

Romeo a Julie / Romeo and Juliet

Nový příspěvek od Sen »

Obrázek

Info: IMDB | ČSFD | KB

1. dabing
V českém znění: Saša Rašilov - Leonard Whiting (Romeo), Sabina Laurinová - Olivia Hussey (Julie), Jiří Prager - John McEnery (Mercuzio), Petr Pelzer - Milo O'Shea (otec Lorenzo), Radka Fidlerová - Pat Heywood (Chůva), Petr Štěpánek - Robert Stephens (Vévoda veronský), Martin Myšička - Michael York (Tybalt), Petr Němec - Bruce Robinson (Benvolio), Vladimír Brabec - Paul Hardwick (Capulet), Jana Preissová - Natasha Parry (Capuletová), František Němec - Antonio Pierfederici (Montek), Milada Čechová - Esmeralda Ruspoli (Monteková), David Vejražka - Roberto Bisacco (Paris), František Němec - Laurence Olivier (Vypravěč), Miroslav Táborský - Roy Holder (Petr), Vladimír Čech - Dyson Lovell (Samson), Jiří Bábek - Richard Warwick (Řehoř), Jan Holek, Václav Chalupa, Dalimil Klapka a další.

Dramaturgie: Helena Štětinová
Zvuk: Filip Maňhal
Produkce: Eliška Vízková
Asistent režie: Petr Němec
Překlad, dialogy a režie: Olga Walló
Vyrobilo: Studio Grant pro Premiéra TV a. s., televize Prima 1997

2. dabing
V českém znění: Saša Rašilov - Leonard Whiting (Romeo), Eva Spoustová - Olivia Hussey (Julie), Jiří Prager - John McEnery (Mercuzio), Petr Pelzer - Milo O'Shea (otec Lorenzo), Radka Fidlerová - Pat Heywood (Chůva), Petr Štěpánek - Robert Stephens (Vévoda veronský), Martin Myšička - Michael York (Tybalt), Václav Rašilov - Bruce Robinson (Benvolio), Vladimír Brabec - Paul Hardwick (Capulet), Valérie Zawadská - Natasha Parry (Capuletová), Soběslav Sejk - Antonio Pierfederici (Montek), Jana Postlerová - Esmeralda Ruspoli (Monteková), David Vejražka - Roberto Bisacco (Paris), Jiří Zapletal - Roy Holder (Petr), Vojtěch Kotek - Keith Skinner (Baltazar), Daniel Rous - Dyson Lovell (Samson), Boris Rösner - Laurence Olivier (Vypravěč), Vojtěch Hájek, Ladislav Krapek, Jana Altmannová, Martin Bohadlo, Michaela Procházková, Milan Slepička, Petr Reif, Jana Šteflíčková, Milan Tomáš, Aleš Pospíšil, Petr Němec - Richard Warwick (Gregorio + titulky).

Vedoucí dramaturg: Alena Poledňáková
Dramaturgie: Jarmila Hampacherová, Petr Šaroch
Střih: Jiří Šesták
Asistent režie: Ladislav Krapek
Zvuk: Zdeněk Hrubý
Produkce: František Seidl, Lukáš Rákos
Překlad, dialogy a režie: Olga Walló
Vyrobila: ČT 2003
Sen
Globální moderátor

Re: Romeo a Julie / Romeo and Juliet

Nový příspěvek od Sen »

Až na nepochopitelné obsazení věkově neodpovídající Evy Spoustové velmi dobrý dabing.
ReDabér
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od ReDabér »

Ja jsem film videl a Juilli dabovala Sabina Laurinova. Romea mluvil opet Rasilov. Novy dabing nebo chyba?
Sen
Globální moderátor

Nový příspěvek od Sen »

To netuším. Já znám pouze výše uvedený dabing s Evou Spoustovou, se kterým mám film nahrán z ČT.

Dodatek: Jeden komentář na ČSFD se zmiňuje o dabingu se Sabinou Laurinovou. Půjde tedy asi o nějaký jiný dabing.
ReDabér
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

To je divne . Mercucia daboval take J. Prager. Jinak si jeste pamatuju na Vaclava Chalupu.
anderson

Nový příspěvek od anderson »

Sen píše:To netuším. Já znám pouze výše uvedený dabing s Evou Spoustovou, se kterým mám film nahrán z ČT.

Dodatek: Jeden komentář na ČSFD se zmiňuje o dabingu se Sabinou Laurinovou. Půjde tedy asi o nějaký jiný dabing.
Povodne tento film premierovala v 90-tych rokoch PRIMA. Takze to bude ten druhy resp. prvy dabing. A bohuzial repriza uz asi nebude, kedze prava asi zmizli v FTV PREMIERA a.s.
Naposledy upravil(a) anderson dne 23 bře 2010 21:42, celkem upraveno 1 x.
Don Arian

Nový příspěvek od Don Arian »

i když se mi film moc nelíbil tak musim uznat že dabing Jiřího Pragra byl naprosto úchvatný :-:
"Ticho mozku nebo tě probodnu vidlema!"
anderson

Nový příspěvek od anderson »

Tebe sa nepacila tato nesmrtelna Zeffirelliho klasika ? :-) Barbar !
Naposledy upravil(a) anderson dne 23 bře 2010 21:53, celkem upraveno 1 x.
Don Arian

Nový příspěvek od Don Arian »

koukal jsem na to nedobrovolně v rámci školní výuky a spíš jsem se smál :D
"Ticho mozku nebo tě probodnu vidlema!"
ReDabér
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nejsme náhodou spolužáci? Já na to koukal na základce i na gymplu :D
Odpovědět