Kobra / Cobra

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
Papo
Příspěvky: 1114
Registrován: 01 lis 2008 07:43
Bydliště: Trenčianske Teplice, SR

Kobra / Cobra

Příspěvek od Papo »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

1. DABING: VHS, DVD, Blu-Ray, ČT, Prima, Nova

V českém znění: Pavel Soukup - Sylvester Stallone (Marion Cobretti), Dagmar Čárová - Louise Caire Clark (žena v autě) + Brigitte Nielsen (Ingrid) + Dorothy Meyer (zdravotní sestra č.1), Bohumil Švarc - Art La Fleur (kapitán Sears), Soběslav Sejk - Joe Fowler (reportér č.6) + Val Avery (náčelník Halliwell), Hana Talpová - Christine Craft (reportérka v televizi) + Lee Garlington (Nancy Stalková) + Karen Kondazian (zdravotní sestra), Petr Oliva - Reni Santoni (Gonzales) + Harry B. Demopoulos (Dr. Demopoulos), Jiří Zavřel - Marco Rodriguez (vrah v supermarketu) + Ross St. Phillip (ochrankář) + Brian Thompson (noční rozparovač) + (titulky), Jaroslav Kaňkovský - Andrew Robinson (detektiv Monte), Jiří Prager - Paul Monte (prodavač v supermarketu) + John Hauk (frajer) + David Rasche (Dan) + Fred Lucky (Fred) + Gregory Norman Cruz (uklízeč v nemocnici) + Joe Bonny (policista č.1) + Bert Williams (komisař Reddesdale), Jana Mařasová - Deborah Dalton (zdravotní sestra č.2), Jakub Saic [pouze na Blu-Ray] - Marco Rodriguez (vrah v supermarketu) a další

Zvuk: Lubomír Zajíc
Vedoucí výroby: Miroslav Šindelář
Režie českého znění: Zdeněk Zelenka
Vyrobilo: Filmové studio Barrandov Dabing pro Warner Home Video - 1991

2. DABING: Nova (od roku 2014)

V českém znění: Pavel Rímský - Sylvester Stallone (Marion Cobretti), Miroslava Součková - Brigitte Nielsen (Ingrid), Tomáš Juřička - Reni Santoni (Gonzales), Vojtěch Hájek - (reportér před supermarketem), Marek Libert - Andrew Robinson (detektiv Monte), Ladislav Cigánek - Fred Lucky (Fred) + Joe Bonny (policista č.1), Bohdan Tůma - Brian Thompson (noční rozparovač), Jan Vlasák - Val Avery (náčelník Halliwell), Dana Morávková - Lee Garlington (Nancy Stalková), Petr Gelnar - Marco Rodriguez (vrah v supermarketu) + Harry B. Demopoulos (Dr. Demopoulos), Petra Hobzová - Christine Craft (reportérka v televizi) + Deborah Dalton (zdravotní sestra č.2), Ivo Hrbáč - John Hauk (frajer) + Ross St. Phillip (ochrankář), Martin Kubačák - Paul Monte (prodavač v supermarketu) + Gregory Norman Cruz (uklízeč v nemocnici), Roman Hájek - Joe Fowler (reportér č.6) + David Rasche (Dan), Pavel Šrom - Art La Fleur (kapitán Sears), Zuzana Slavíková - Louise Caire Clark (žena v autě) + Karen Kondazian (zdravotní sestra) + Dorothy Meyer (zdravotní sestra č.1) a Petr Pospíchal - Bert Williams (komisař Reddesdale) + (titulky)

Překlad: Petr Miklica
Zvuk: Petr Posolda
Produkce: Martin Odehnal a Pavla Draxlerová
Dialogy a režie: Petr Pospíchal
Vyrobila: CET 21, spol. s r.o. ve studiu Barrandov - 2014
Naposledy upravil(a) Papo dne 07 dub 2024 22:07, celkem upraveno 45 x.
Uživatelský avatar
Budy
Příspěvky: 4092
Registrován: 18 kvě 2008 18:59

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od Budy »

Dabing Jiřího Zavřela je fakt skvělý. Za celý film řekne asi tři slova, ale i to stojí za to! :) (myslím tím toho Rozparovače)
18.05.2008 – 07.05.2015
Uživatelský avatar
Budy
Příspěvky: 4092
Registrován: 18 kvě 2008 18:59

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od Budy »

Papo píše:To sa mi nezdá na Zavřela. Toho mám až priveľmi dobre opočúvaného. To je určite Jakub Saic. Tu je ukážka: https://rapidshare.com/files/1566234761 ... B_SAIC.mp3. Chraplavý hlas pána Zavřela sa nedá s nikým pomýliť. A hlas dabéra z tejto ukážky rozhodne nepatrí pánovi Zavřelovi. :-?
Abych řekl pravdu, tak podle ukázky je to Jakub Saic. V tom případě se jedná asi o jiný dabing, protože v tom VHS to byl skutečně Jiří Zavřel.
18.05.2008 – 07.05.2015
Uživatelský avatar
Papo
Příspěvky: 1114
Registrován: 01 lis 2008 07:43
Bydliště: Trenčianske Teplice, SR

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od Papo »

Takže, som na to prišiel páni! Pozrel som ešte na VHS a tam skutočne hovorí zabijaka zo supermarketu pán Jiří Zavřel, ale v tejto ukážke ho dabuje Jakub Saic. Takže je možné, že scéna v supermarketu je asi znova dodatočne dodabovaná. Inak si to neviem vysvetliť, pretože na konci tejto verzie (z ktorej je táto ukážka) čítajú vyrobilo "Warner Home Video". Tak naozaj tomu nerozumiem. Ešte že by ČT mala vlastný dabing (kedysi to zopár krát vysielali), ale o tom dosť pochybujem. :-?
Uživatelský avatar
Newmy
Příspěvky: 4722
Registrován: 08 dub 2008 19:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od Newmy »

Stáhl jsem BRrip a je tam Saic, takže asi jde o úpravu původního dabingu pro DVD a BR vydání.
http://nalovustatistik.cz/ - Statistiky soutěžního pořadu Na lovu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
Uživatelský avatar
arnooo
Příspěvky: 12
Registrován: 20 pro 2009 13:23
Bydliště: Banovce nad bebravou

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od arnooo »

Zavřel je úplne super to je bez debaty!ale na Stalloneho mám NAJ Rímskeho.A Soukup je tiež velmi dobry.Tam ide len o ten vnútorný pocit spjatosti Stallone-Rímsky..A hlavne ked je to ako v Over the Top kde dabuje Stalloneho Soukup a jeho ,,súper" hovorí Stalloneho hlasom..neviem či vieš čo myslím..
semir
Příspěvky: 312
Registrován: 02 črc 2009 18:38
Bydliště: Hradec Králové

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od semir »

Na Nova Cinema nový dabing s Pavlem Rímským. Moc mi k mládýmu Stallonovi nepasuje, zní dost staře. A hlavně nechápu, proč po takový době udělali zbytečnej další dabing...
Uživatelský avatar
Budy
Příspěvky: 4092
Registrován: 18 kvě 2008 18:59

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od Budy »

Tak je hezké vidět Danu Morávkovou v dabingu, a ještě k tomu na Nově, ale původní dabing je původní dabing. Jiřího Zavřela nikdo nepřekoná a Pavel Soukup byl taktéž skvělý.
18.05.2008 – 07.05.2015
videofil
Příspěvky: 1996
Registrován: 05 srp 2010 09:09
Bydliště: Ostrava-Přívoz
Kontaktovat uživatele:

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od videofil »

Tak nový dabing se mi moc nelíbí. Původní se i líbí víc, a to nejen kvůli tomu, že mi Pavel Soukup k Stalloneovi vždycky pasoval nejlíp. Ale i samotné hlášky byly v původním dabingu lepší. A Bohdan Tůma k Thompsonovi mi také vůbec nepasuje. Taktéž Součková k Brigittě Nielsen neseděla moc dobře. Nejvíc se mi líbil pan Meduna k tomu Stalloneovu šéfovi.
Radek139
Příspěvky: 12
Registrován: 04 kvě 2015 09:42

Re: Kobra / Cobra

Příspěvek od Radek139 »

Budy píše:Dabing Jiřího Zavřela je fakt skvělý. Za celý film řekne asi tři slova, ale i to stojí za to! :) (myslím tím toho Rozparovače)
To je fakt Jiří Zavřel ten měl všech pět pohromadě když to daboval a jak může nějakej Jakub Saic to zakhle strašně předabovat to je příšerný
Odpovědět

Zpět na „Filmy“