Náměty, připomínky ...

Vždyť to znáte. Vždycky je co vylepšovat a pokud vás něco napadne, případně chcete-li se nějak aktivně zapojit, budeme jenom rádi.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Joe Black
Příspěvky: 5045
Registrován: 03 čer 2008 21:09
Bydliště: Budovatelů 561, Chrást u Plzně
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Joe Black »

Hezky řečeno, Micheli. ;)
Lukiz
Příspěvky: 3478
Registrován: 18 pro 2008 22:25

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Lukiz »

Michel píše:Ale tady podle mě nejde vůbec o to, kolik příspěvků má kdo na kontě, myslím, že jde spíš o to, že když už někdo stráví večer nad tím, aby určil třeba všechny dabéry jednoho seriálu, tak ho pak těší, když je vidět, které informace dodal on. Pokud příspěvek s informacemi, které přidal, je hned smazán, tak je to pro něj podle tak trochu demotivující, nějaké informace vůbec přidávat, když je hned smazán doklad o tom, že jsou v úvodním příspěvku díky němu. Možná to je trochu egocentrické, ale třeba u mě to takhle funguje. Doplňovat ve volném čase informace o dabinzích mě baví i tak, ale když vidím v příspěvku "hmatatelný" důkaz o tom, jak jsem se tu taky podílel na doplnění informací, tak z toho mám mnohem lepší pocit.
Ale to co říkáš, vůbec není problém. Egocentristi nechť si zaberou v tématu jeden příspěvek a tam exhibují svoje přidané informace. Otázkou ovšem je, jestli je nezbytné, aby zanášeli forum salvami menších příspěvků. Samozřejmě je nutné, toho kdo se o téma stará upozornit na novou informaci. Proto není problém tento postup zkombinovat. Prostě informace přidá do jednoho svého "velkého" příspěvku a pak dá ten malý rozdílový, který admin po přidání do tématu smaže. Tečka. problém vyřešen.
Michel
Příspěvky: 719
Registrován: 30 črc 2010 21:00
Bydliště: Havířov, přechodné Olomouc

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Michel »

>Joe Black: Díky :-)

>Lukiz: Nj, to je pravda :-) Jednoduché a elegantní řešení :-: díky za něj :-: až se stydím, že mě taky nenapadlo... :lol:
„Mou filozofií je, že každá věta ve filmu by měla být přeložena takovým způsobem, aby průměrný český divák při sledování téže scény zažil přibližně tytéž pocity jako průměrný divák v zemi původu filmu.“ František Fuka
Geser
Příspěvky: 450
Registrován: 17 kvě 2008 15:25
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Geser »

Juj, tady se to rozbujelo. Koukám že jsem egocentristům šlápl na kuří oka.
Michaelu jsem přečetl do druhého odstavce, kde opět opakuje že moderům by se za aktivitu mělo platit. Dál jsem neměl sílu číst, a ani by to nejspíš stejně nemělo cenu, jenom bychom do toho zabředli víc.
Pálkman: Myslím, že tu je nedorozumění. Já navrhuju, aby se moderátoři víc šťourali ve všech tématech. Tedy i v těch jimi nezaložených, protože je to tak efektivnější než čekat kdy a jestli vůbec se to tam doplní. A zároveň příspěvky pod tím typu Pepa Novák i v Expendables 7: Wheelchair wars se rovnou mázly jako Splněno, doplněno...
Jestli se teda mermomocí musí dělat soutěž v počtu příspěvků, abyste komusi dokazovali, že vám na dabingu záleží nebo co (ne, vážně jsem ty důvody nepochopil), tak co vám brání dělat soutěž, Kdo toho nejvíc založí?. Profil, film, seriál... Můžete se dál předhánět do zblbnutí.
Ale jestli vám tu opravdu tolik záleží na dabingu, tak by vám neměl vadit třeba návrh Neukazovat počty příspěvků jednotlivých uživatelů. Co vy na to? :D

Když se Michaela tak hezky rozjela na mou adresu, tak si taky dovolím něco málo: Přednesl jsem zde v Žádostech a připomínkách návrh, kterej toho jistě mnoho vylepší, a jeho jediná nevýhoda je ta, že by tu pár lidí nemělo číslíčko, co by je hřálo po nocích nebo co. To mi spaní nekazí a stejně to je věc pro barevňáky a nikoho jinýho. Zatím se tu ozvali dva, z toho jeden ještě pořádně neodpověděl a teď bude na tejden pryč a druhý, který svůj názor sám označil čistě za subjektivní a podepřel ho tím, že očividně čtyři lidi souhlasili, tak je to v cajku asi. Ještě ho teda můžu odkázat na druhej a třetí post druhý stránky tohoto topicu. Mě to pobavilo. :)
Seriálový maniak.
Moji top dabéři: Ladislav Mrkvička, Bohdan Tůma, Ivana Andrlová, Vladislav Beneš.

Ani milion příspěvků na DF tě neudělá awesome, když se chováš jako pako.
Uživatelský avatar
Joe Black
Příspěvky: 5045
Registrován: 03 čer 2008 21:09
Bydliště: Budovatelů 561, Chrást u Plzně
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Joe Black »

Potěším tě, Gesere. Možná... O nějaký počet příspěvků mě konkrétně vůbec nejde. :-) Když bude toto číslo skryté, bude mi to opravdu jedno. To podle mě ale s tím, jestli aktualizace mazat nebo nemazat, moc nesouvisí... :-?
Uživatelský avatar
Pálkman
Moderátor
Příspěvky: 937
Registrován: 02 led 2010 23:05

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Pálkman »

Geser: Děkuji za vysvětlení. Příště prosím vol mírnější výrazy než egocentristé apod., takhle si akorát některé uživatele poštveš proti sobě a jestli ti to je jedno, tak si egocentrista ty sám.
TOP: O. Brous., F. F., V. Bedr., P. Han., B. Rös., J. Zavř., J. Schán., V. Brab., S. Fiš., P. Pel., V. Post., P. Ol., J. Plachý, B. Šv., V. a M. Dlouhý, L. Mrk., J. Schw., L. Hruš., J. Med., A. Pyš., J. Šť., J. Prag., H. Fried., S. Post., T. Med., K. Špr.
Uživatelský avatar
Newmy
Příspěvky: 4704
Registrován: 08 dub 2008 19:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Newmy »

To by myslím stačilo, jestli se tady chcete navzájem nějak titulovat a případně urážet, tak pokračujte přes PM. A co se týká fora, aktualizace se samozřejmě mazat nebudou, protože díky nim lze třeba i po roce dohledat nesrovnalosti, které se objeví nebo např. dohledat příspěvky případných záškodníků :D Co se týká návrhu na vytvoření archívu pro starší příspěvky, je to zajimavý nápad, o kterém lze uvažovat, ale minimálně letos se nic určitě měnit nebude a co bude příští rok, to se ještě uvidí :D
http://nalovustatistik.cz/ - Statistiky soutěžního pořadu Na lovu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
Uživatelský avatar
Pálkman
Moderátor
Příspěvky: 937
Registrován: 02 led 2010 23:05

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Pálkman »

Newmy píše:To by myslím stačilo, jestli se tady chcete navzájem nějak titulovat a případně urážet, tak pokračujte přes PM.
Uznávám, že jsem byl přísný, bylo to však z důvodu něčí kritiky vůči jiným uživatelům. Nikoho jsem nechtěl titulovat ani urážet, jestli to tak vyznělo, tak se omlouvám. Tímto bych to uzavřel a pokud mi něco chcete vzkázat tak prosím v SZ.

Děkuji za pochopení a přeji poklidný čtvrtek.
Naposledy upravil(a) Pálkman dne 03 lis 2011 17:53, celkem upraveno 1 x.
TOP: O. Brous., F. F., V. Bedr., P. Han., B. Rös., J. Zavř., J. Schán., V. Brab., S. Fiš., P. Pel., V. Post., P. Ol., J. Plachý, B. Šv., V. a M. Dlouhý, L. Mrk., J. Schw., L. Hruš., J. Med., A. Pyš., J. Šť., J. Prag., H. Fried., S. Post., T. Med., K. Špr.
Uživatelský avatar
ReDabér
Globální moderátor
Příspěvky: 5665
Registrován: 25 bře 2008 16:23
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od ReDabér »

I v dalekých Spojených arabský emirátech se mi podařilo najít připojení, tak se tedy vyjadřuju dříve než za týden:
Gesere, prvně bych tě chtěl požádat, abys nevynášel soudy o grafomamech a podobných nelichotivých označováních lidí. Chápu tvůj zápal antického rétora "nazývat věci pravými jmény", ale zde, jak vidíš, to má dost mezery...
Všechny příspěvky jsem si přečetl, ale z množství opakujících se podobných příspěvku se mi až zamotala hlava, tak v krátkosti vyjádřím pouze svůj dojem. Jak už řekla Míša, projíždět jednou za čas profily svých oblíbených herců je podle mého do nebe volající blbost, kterou by nikdo nedělal. Každý chce vidět, jaký nový dabér herci přibyl. A ujišťuji tě, že mě nikdy nenapadlo, že by mě mělo snad rozčilovat, že si dotyčný přispěvatel honí ego. Pokud opravdu stojíš o mazání tebou nazývaných spamových příspěvků, já sám bych stál o to mazat příspěvky, typu Pepa Králík (Transformers 3) bezprostředně po přídání filmu Trnasformers 3. Tyto příspěvky mi přijdou užitečné, když uživatel opomene informaci k herci přiřadit (jak se mi často stává :D ), ale pro uživatele, který si již téma příspěvku přečetl, je tato informace už zbytečná. Tyto příspěvky bych jedině mazal, nevidím důvod mazat příspěcky s novou informací.
Jako pište si sáhodlouhé příspěvky, hádejte se do krve, ale mě toto téma připadá zbytečné a spíše ho chápu jako pokus o rebélii proti něčemu, co už tu bylo dávno a funguje dobře. Toť můj názor.

P. S. Já sám jsem ze začátku přidával nové dabéry k hercům anonymně a to i do příspěvků ostatních uživatelů. Pak jsme se ale dohodli s moderátory, že toto nedělá dobrotu, protože každý má svůj způsob řazení dabérů (žebříčky) a zkrátka chce vědět, co se s jeho příspěvkem děje. Takže zrovna já bych se za egocentrika nepovažoval a nepovažuju za něj ani jediného uživatele dabingfora.
P. S. S. To, že jsi, Gesere, nedočetl příspěvek Míšy až do konce, je chyba. Vyslechnout celý argument je základem jakékoliv diskuze. To si pro příště pamatuj.
Michel
Příspěvky: 719
Registrován: 30 črc 2010 21:00
Bydliště: Havířov, přechodné Olomouc

Re: Náměty, připomínky ...

Příspěvek od Michel »

Newmy píše:A co se týká fora, aktualizace se samozřejmě mazat nebudou, protože díky nim lze třeba i po roce dohledat nesrovnalosti, které se objeví nebo např. dohledat příspěvky případných záškodníků :D
S tímhle naprosto souhlasím, taky jsem to chtěl ve svém příspěvku uvést, ale nějak jsem byl už unavený, že jsem na to zapomněl. :) Ono asi nejideálnější by byl podobný systém jako je na wikipedii, kdy se archivují všechny starší verze stránky a lze si přehledně zobrazit, kdo kterou informaci přidal nebo změnil, ale zase samotná databáze typu wikipedie se pro účely dabingfora spíš nehodí.
"Příští rok" bych to tedy viděl opravdu na ten archiv "aktualizačních" příspěvků, protože určitě mohou být užitečné při dohledávání, jak a proč se do příspěvku dostala nějaká nesrovnalost, ale pro běžného návštěvníka, který se chce především něco dozvědět o kvalitě dabingu nebo o ní diskutovat, jsou zbytečné a diskuzi mu znepřehledňují.
ReDabér píše:Jak už řekla Míša, projíždět jednou za čas profily svých oblíbených herců je podle mého do nebe volající blbost, kterou by nikdo nedělal. Každý chce vidět, jaký nový dabér herci přibyl. A ujišťuji tě, že mě nikdy nenapadlo, že by mě mělo snad rozčilovat, že si dotyčný přispěvatel honí ego. Pokud opravdu stojíš o mazání tebou nazývaných spamových příspěvků, já sám bych stál o to mazat příspěvky, typu <span style="font-weight: bold;">Pepa Králík</span> (Transformers 3) bezprostředně po přídání filmu Trnasformers 3. Tyto příspěvky mi přijdou užitečné, když uživatel opomene informaci k herci přiřadit (jak se mi často stává :D ), ale pro uživatele, který si již téma příspěvku přečetl, je tato informace už zbytečná. Tyto příspěvky bych jedině mazal, nevidím důvod mazat příspěcky s novou informací.
He, tak teď jsem tak úplně nepobral, jaký je rozdíl mezi "Geserem nazývanými spamovými příspěvky" a "příspěvky, typu <span style="font-weight: bold;">Pepa Králík</span> (Transformers 3) bezprostředně po přídání filmu Trnasformers 3"? Aby se mazaly příspěvky s novou informací, tedy s informací, která doposud není doplněná do nového postu, tady nikdo nenavrhoval. Geser právě myslel těmi spamovými příspěvky příspěvky s informací, která už byla přidána do úvodního postu, jestli jsem ho teda správně pochopil. Já bych byl ale spíš pro to, aby se takovéto příspěvky spíš přesouvaly do archivu, než mazaly. Jak už řekl Newmy výše, často se hodí dohledat, kdo kdy kterou informaci přidal.

Jinak jazykovědná vložka: Píše se P.P.S., ne P.S.S. Zkratka P.S. znamená „post scriptum“ = „po napsání“, takže další "stupeň" je pak P.P.S. = „po po napsání“, nikoli P.S.S. = „po napsání napsání“. Ale možná ses jen překlepl :)


Jinak nic ve zlém, ale na Gesera, který si tady stále mele svou, aniž by si přečetl reakce ostatních, ačkoli to byl on, kdo tu celou diskuzi rozpoutal, snad už ani nemá cenu reagovat :roll: stejně si to ani nepřečte :roll:
„Mou filozofií je, že každá věta ve filmu by měla být přeložena takovým způsobem, aby průměrný český divák při sledování téže scény zažil přibližně tytéž pocity jako průměrný divák v zemi původu filmu.“ František Fuka
Odpovědět

Zpět na „Náměty a připomínky k fóru“