Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
Roko
Admin
Příspěvky: 3232
Registrován: 09 srp 2009 11:39

Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od Roko »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD I FDb

Související filmy: Krotitelé duchů (dějově předcházející)

1.DABING: Kino, Markíza
V českém znění: Jiří Štěpnička - Bill Murray (Dr. Petr Venkman), Petr Pospíchal - Dan Aykroyd (Dr. Raymond Stantz), Jaroslav Kaňkovský - Harold Ramis (Dr. Egon Spengler), Zlata Adamovská - Sigourney Weaver (Dana Barrettová), Michal Pavlata - Rick Moranis (Louis Tully), Oldřich Vlach - Ernie Hudson (Winston Zeddmore), Jana Paulová - Annie Potts (Janine Melnitzová), Jiří Prager - Peter MacNicol (Dr. Janosz Poha), Jan Teplý - Harris Yulin (soudce Wexler), Dalimil Klapka - David Margulies (starosta Lenny), Petr Oliva - Kurt Fuller (Jack Hardemeyer), Jaroslava Obermaierová - Janet Margolin (prokurátorka), Miroslav Moravec - Wilhelm von Homburg (Vigo), Oldřich Janovský - Walter Flanagan (vrátný), Bedřich Šetena - Ben Stein (úředník), Jiří Zavřel - Kevin Dunn (Milton Angland), Alena Procházková - Chloe Webb (Elaine), Karel Chromík - Richard Foronjy (Con Ed Supervisor), Stanislav Bruder - Michael P. Moran (správce Frank), Eliška Sirová - Mary Ellen Trainor (pečovatelka dětí), Bohuslav Kalva - Aaron Lustig (produkční Norman), Zdeněk Blažek - Dave Florek (policista), Ladislav Trojan - Brian Doyle-Murray (psychiatr), Oskar Gottlieb - Ralph Monaco (seržant), Jaroslav Horák - Cheech Marin (vedoucí v docích), Jan Sedliský - Erik Holland (velitel hasičů), Igor Smržík - Philip Baker Hall (policejní komisař), Richard Honzovič (popisky, titulky), Milan Livora
a další

Zvuk: Ing. Jaromír Svoboda
Střih: Hana Fišárková
Vedoucí výroby: Zdena Sirotková
Překlad: Helena Rejžková
Dialogy: Bohumíra Peychlová, Ladislav Helge
Režie českého znění: Ladislav Helge
Vyrobilo: Filmové studio Barrandov Dabing 1991

2.DABING: VHS, AXN
V českém znění: Jiří Zavřel - Bill Murray (Dr. Petr Venkman), Brian Doyle-Murray (psychiatr, titulky), Luboš Bíža - Dan Aykroyd (Dr. Raymond Stantz), David Margulies (starosta Lenny), Bohdan Tůma - Harold Ramis (Dr. Egon Spengler), Kateřina Brožová - Sigourney Weaver (Dana Barrettová), David Novotný - Rick Moranis (Louis Tully), Ernie Hudson (Winston Zeddmore), Peter MacNicol (Dr. Janosz Poha), Daniela Bartáková - Annie Potts (Janine Melnitzová), Miroslav Saic - Harris Yulin (soudce Wexler), Kurt Fuller (Jack Hardemeyer), Wilhelm von Homburg (Vigo),

Překlad: Milena Havlová
Zvuk: Jan Morávek
Připravily: Karolína Průšová, Vladimíra Wildová
Vyrobil: Bonton, divize Bonton Films 1992

3.DABING: ČT
V českém znění: Pavel Šrom - Bill Murray (Dr. Petr Venkman), Michal Novotný - Dan Aykroyd (Dr. Raymond Stantz), Aleš Procházka - Harold Ramis (Dr. Egon Spengler), Sabina Laurinová - Sigourney Weaver (Dana Barrettová), Martin Sobotka - Rick Moranis (Louis Tully), Jaromír Dulava - Ernie Hudson (Winston Zeddmore), Miroslava Pleštilová - Annie Potts (Janine Melnitzová), Jiří Prager - Peter MacNicol (Dr. Janosz Poha), Michal Pavlata - Harris Yulin (soudce Wexler), Bohuslav Kalva - David Margulies (starosta Lenny), Jiří Pomeje - Kurt Fuller (Jack Hardemeyer), Lucie Trmíková - Janet Margolin (prokurátorka), Jaromír Meduna - Wilhelm von Homburg (Vigo), Lubor Šonka (titulky), Milan Bouška, Otmar Brancuzský, Oskar Gottlieb, Karel Gult, Vanda Konečná, Ivo Kubečka, Tomáš Pavelka, Josef Pejchal, Jana Postlerová, Simona Prasková, Petr Vydra, Filip Altrichter, Pavel Dytrt, Pavlína Dytrtová, Tereza Křenová, Pavel Kříž, Jakub Nerger, Kristína Stará, Domink Wozniak a další

Vedoucí dramaturg: Alena Poledňáková
Dramaturgie: Ladislav Kadlec
Překlad a dialogy: Jana Mertinová
Zvuk: Radim Štětina
Střihová spolupráce: Jiří Šesták
Asistentka režie: Hana Somolová
Vedoucí produkce: Miroslav Rež
Režie: Elmar Kloss
Vyrobila: Česká televize 2003
Naposledy upravil(a) Newmy dne 01 říj 2010 21:51, celkem upraveno 12 x.
Uživatelský avatar
bloom
Globální moderátor
Příspěvky: 6798
Registrován: 18 črc 2008 17:43

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od bloom »

Podle mě jsou kinodabing i dabing ČT na stejné úrovni, snad jen u Billa Murrayho mi v případě ČT moc nesedí Pavel Šrom. Jiří Prager byl výborný v obou verzích, zatímco v kinodabingu zněl i díky nižšímu věku živěji, tak u dabingu ČT jsem ocenil, že jako cizinec mluvil trochu lámaně, což zase v kinodabingu chybělo.
Uživatelský avatar
Reno_CZ
Příspěvky: 85
Registrován: 30 zář 2009 11:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od Reno_CZ »

Have a nice day :)
Vladajsoucna
Příspěvky: 641
Registrován: 14 pro 2010 20:26

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od Vladajsoucna »

Nova teď zcela nepochopitelně uvedla krátce po sobě oba díly KD, z toho jedničku s původním kinodabingem, ale dvojku kupodivu s dabingem ČT. Ten mimochodem kvalit původního dabingu nedosahuje ani v nejmenším (snad s výjimkou Martina Sobotky a opětovně obsazeného Jiřího Pragera).
Uživatelský avatar
bloom
Globální moderátor
Příspěvky: 6798
Registrován: 18 črc 2008 17:43

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od bloom »

Nova to takhle vysílala už poněkolikáté, takže to vůbec nepřekvpilo. A IMHO jsou ty dabingy na stejné úrovni, třeba z porovnání Jana Paulová x Miroslava Pleštilová nevychází žádná vítězka, pro mě obě zhruba na stejné úrovni. A jak jsem psal výše, kvůli zvyku na Jiřího Štěpničku mi v dabingu ČT trochu nesedí Pavel Šrom, ale zase v kinodabingu je podle mě mimo Petr Pospíchal, který se mně na Dana Aykroyda nehodí.
zvoltejmeno
Příspěvky: 118
Registrován: 08 čer 2013 17:36

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od zvoltejmeno »

Jak už zde bylo řečeno, první díl na Nově s kinodabingem, druhý s ČT. Opět. Oboje oříznuto na 4:3, což se u trháku nabitého triky nedá odpustit.

Šrom je strašnej. Vůbec to nemá št'ávu. Dabuje to, jako nějakou vedlejší roli. Štěpnička je prostě Štěpnička. A když né Štěpnička, tak Oliva. Ten je taky skvělej.

Musím říct, že na tu sekretářku byla v jedničce Helena Friedrichová naprosto bezkonkurenční. Byla svá. Dala tam trochu své české ráznosti. Jsem dost nerad, že ji ve dvojce v KINO dabingu přeobsadili.

Nechci to tu moc rozpisovat, takže prostě řeknu, že žádná postava v ČT dab. nesedí. Snad kromě Prágera. To, že v kino dabingu nemluvil lámaně mi vůbec nevadilo. Alespon se to dalo poslouchat. A ano, je pravda, že Prágerův dabing měl opravdovou št'ávu a energii, když byl mladý (viz Černá zmije).

Naprostá ztráta peněz ČT (stejně jako tvorba současného loga, které stálo 400 000). Můžeme děkovat bohu, že TV dabing nevytlačil KINO dabing, což se dnes stává dost často.
V kině nejde o to, jak dobrý film je, ale o to, jaký z něj máte pocit. Dabing ten pocit může výrazně zlepšit.

Nej dabéři: Vladimír Brabec, Dalimil Klapka, Jaromír Meduna, Vlastimil Bedrna, Pavel Rímský, †Antonín Molčík, †Bedřich Šetena,†Stanisalav Bruder
HonzaXXII
Příspěvky: 1948
Registrován: 11 čer 2008 19:47
Bydliště: Brno

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od HonzaXXII »

Dabing ČT stejně jako VHS v tomto případě vznikl naprosto zbytečně a na kinodabing nemá ani jeden. To je prostě fakt, žádné nadávání.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.

Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
richardda
Příspěvky: 1110
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od richardda »

Takze jak to tady ctu, na Slovensku si vesele vysilaji puvodni skvely stary kinodabing ale u nas na HBO treba, jenom dabing CT porad... To je docela divne. :-?
NOVA, jedině ona.
Uživatelský avatar
Nanamarak
Příspěvky: 1974
Registrován: 04 říj 2019 18:20

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od Nanamarak »

V 1. dabingu
Richard Honzovič (popisky)
Tipuju, že četl i titulky, ale kopie na netu je má odstřihlé.
o_ciz
Příspěvky: 249
Registrován: 08 črc 2020 21:40

Re: Krotitelé duchů II / Ghostbusters II

Příspěvek od o_ciz »

Porovnání všech dabingových verzí:

https://youtu.be/hph7QD9z8tc
Odpovědět

Zpět na „Filmy“