Danton / Danton

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
Roko
Admin
Příspěvky: 3232
Registrován: 09 srp 2009 11:39

Danton / Danton

Příspěvek od Roko »

Obrázek
Info: IMDb | ČSFD | FDb

V českém znění: Miroslav Donutil - Gérard Depardieu (Danton), Pavel Soukup - Wojciech Pszoniak (Robespierre + úvodní titulky), Petr Svoboda - Patrice Chéreau (Camille Desmoulins), Jaromír Meduna - Roland Blanche, Jacques Villeret, Jerzy Trela, Tadeusz Huk (Lacroix, Westermann, Billaud-Varenne, Couthon), Petr Pospíchal - Erwin Nowiaszek, Alain Macé, Bernard Maître (Collot d'Herbois, Héron, Legendre), Ilja Prachař - Serge Merlin, Marian Kociniak (Philippeaux, Lindet), Filip Jančík - Boguslaw Linda, Stéphane Jobert (Saint Just, Panis, titulky), Milan Gargula - Andrzej Seweryn, Roger Planchon (Bourdon, Fouquier-Tinville), Lenka Skopalová - Anne Alvaro, Angela Winkler (Éléonore Duplayová, Lucile Desmoulins), Vít Ondračka a další

Vyrobilo: Studio Zero pro Lucernafilm video
Uživatelský avatar
Pálkman
Moderátor
Příspěvky: 941
Registrován: 02 led 2010 23:05

Re: Danton / Danton

Příspěvek od Pálkman »

Tento dabing by (bohužel) bez tak výborného obsazení za moc nestál - zejména Miroslav Donutil tu předvádí jeden z nejlepších dabingových výkonů, co jsem kdy slyšel :-:. Jenom škoda, že ke konci si tak vyřval hlasivky, že skoro přišel o hlas (až do závěru mluvil normálně pak se mu najednou zlomil hlas, pak zase chvíli mluvil normálně a pak ho zase neměl). Považuji ho za nejlepšího dabéra Gérarda Depardieu (i když pan Štěpnička ho také zvládá slušně), ale je to asi hodně subjektivní.
Chtělo by to hlavně lepší dialogy - př. anarcháři :lol: - slyšely jste o nich někdy někdo? Já teda znám jenom anarchisty, dále by to chtělo mnohem přesnější synchron a v neposlední řadě počet dabérů je naprosto nedostačující (25 by možná stačilo), kromě Miroslava Donutila a Pavla Soukupa tam každý dabuje 3-4 vedlejší role, což dost kazí celkový dojem.
Musím ještě vyzdvihnout výkon Jaromíra Meduny, stejně tak i Ilja Prachaře a Filipa Jančíka, ale i zbytek obsazení odvedl dobrou práci. 8-)
TOP: O. Brous., F. F., V. Bedr., P. Han., B. Rös., J. Zavř., J. Schán., V. Brab., S. Fiš., P. Pel., V. Post., P. Ol., J. Plachý, B. Šv., V. a M. Dlouhý, L. Mrk., J. Schw., L. Hruš., J. Med., A. Pyš., J. Šť., J. Prag., H. Fried., S. Post., T. Med., K. Špr.
salgado
Příspěvky: 2476
Registrován: 06 zář 2010 13:45

Re: Danton / Danton

Příspěvek od salgado »

Dnes na Artu s titulky. Nevím, jestli na ČT někdy běžel Danton s tím VHS dabingem, ale tento film by si asi zasloužil lepší dabing než ten existující. Takže byly asi jen dvě možnosti. Titulky, nebo předabování. Každopádně v originále je film výborný a především lze do důsledků pochopit podstatu toho, proč Miroslavu Donutilovi v dabingu selhávaly hlasivky. :D On totiž i Depardieu v originále jako Danton tak mocně hřímal před tribunálem, že nemohl téměř mluvit. Takže Donutil se pouze držel originálu, za což mu patří velký obdiv, protože Depardieu podal opravdu výborný výkon.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“