Mama / Mama

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
oberon
Senior admin
Příspěvky: 3264
Registrován: 15 srp 2008 15:13
Bydliště: Klenčí pod Čerchovem

Mama / Mama

Příspěvek od oberon »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

V českém znění: Antonie Talacková - Jessica Chastain (Annabel), Jakub Saic - Nikolaj Coster-Waldau (Lucas / Jeffrey), Zdeněk Mahdal - Daniel Kash (Dr. Dreyfuss), Klára Nováková - Megan Charpentier (Victoria), Apolena Veldová - Jane Moffat (Jean Podolski), Anna Nemčoková - Isabelle Nélisse (Lilly), Jaroslav Horák - David Fox (Burnsie), Radana Herrmannová (archivářka), Antonín Navrátil - Dominic Cuzzocrea, Matthew Edison (Ron, mladý policista), Dana Pešková - Julia Chantrey (Nina), Milan Slepička - Ray Kahnert (soudce), Zbyšek Horák (hlas z teleshopu v TV + titulky)

Překlad: Robert Hájek
Zvuk: David Pavlíček
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Jiří Balcárek
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2013
Uživatelský avatar
Eleanor
Příspěvky: 323
Registrován: 18 říj 2011 14:28

Re: Mama / Mama

Příspěvek od Eleanor »

Hmmm, tak tady to zas řádně nevyšlo. Koho napadlo takové obsazení? Antonie Talacková v životě Jessicu Chastain nedabovala a kde je Michal Dlouhý na Nikolaje Coster-Waldaua? :x Dnes, aby dobrý dabing pohledal...
Lukiz
Příspěvky: 3478
Registrován: 18 pro 2008 22:25

Re: Mama / Mama

Příspěvek od Lukiz »

Koukám, místní extremisti dotáhli dotáhli nové mety... jedna nepříliš známá herečka dostala nový hlas a jeden nepříliš známý herec dostal až 2. doporučený hlas... no fuj to je to špatný dabing. :mrgreen:
Uživatelský avatar
Budy
Příspěvky: 4092
Registrován: 18 kvě 2008 18:59

Re: Mama / Mama

Příspěvek od Budy »

Eleanor píše:Hmmm, tak tady to zas řádně nevyšlo. Koho napadlo takové obsazení? Antonie Talacková v životě Jessicu Chastain nedabovala a kde je Michal Dlouhý na Nikolaje Coster-Waldaua? :x Dnes, aby dobrý dabing pohledal...
Klidni se, prosím tě. Jakuba Saice zde máme 2. v žebříčku. A Antonie Talacková třeba bude dobrá volba. Každopádně nadávat, že něco nevyšlo podle našeho fóra, už mě začíná štvát.
18.05.2008 – 07.05.2015
Uživatelský avatar
Ištván87
Příspěvky: 2461
Registrován: 24 lis 2008 22:17

Re: Mama / Mama

Příspěvek od Ištván87 »

Eleanor sleduje jak ostříž u každýho herce, jakýho má dabéra na prvním místě, a když to pak v nějakým dabingu takhle není, hned je oheň na střeše. :D Jakub Saic tohohle herce daboval už ve třech rolích (včetně tohoto filmu), zatímco Michal Dlouhý jen v jediné. Já na Hru o trůny nekoukám, takže je mi to fuk, ale když někoho místo Michala Dlouhého dabuje Jakub Saic, rozhodně v tom nevidím žádnou tragédii. Kdyby ho po Michalu Dlouhém daboval třeba Dalimil Klapka, to by bylo divný. A Antonie Talacková je, na rozdíl od ostatních dabérek téhle herečky (kterou by, nebýt Země bez zákona asi taky nikdo neznal), dost neoposlouchaná. Tohle fanatický stěžování na to, že herce dabuje někdo jinej, to je trochu moc. Nerad se k tomu vracím, ale jak už tu někdo psal kdysi dávno, díky tomuhle přístupu pak vznikají excesy typu "sedmdesátiletý Jiří Krampol dabuje třicetiletého Belmonda".
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Uživatelský avatar
Eleanor
Příspěvky: 323
Registrován: 18 říj 2011 14:28

Re: Mama / Mama

Příspěvek od Eleanor »

No jo, jsem strašná, že mám ráda spjaté herce a že si vůbec dovolím kritizovat... :roll: Neříkám, že to bude úplná tragédie, ale já se právě u Coster-Waldaua těšila na pana Dlouhého. A vím, že v jiných rolích ho mluvil Jakub Saic, ale ty jsem zase neviděla já a domnívám se, že hercova nejvýznamnější role je právě Jaime Lannister ve Hře o trůny. Antonie Talacková je dobrá dabérka (taktéž znám ze Hry o trůny), ale Jessica Chastain si přímo říká o Jitku Ježkovou, vždyť i vzhledově jsou si podobné a ve Stromu života je to spojení geniální... Ale chápu, že je vděčnější psát, jak je každý dabing super a jak se na něj mocinky těším, ale tak to není a v dnešní době, kdy se každý může rozhodnout, jestli se na film podívá v originále, nebo s dabingem, si myslím málokdo zvolí dabing. Přesto se dodnes točí fenomenální dabingy, které dokonce někdy přesahují originál. V poslední době tomu tak bylo třeba právě v 1. sérii Hry o trůny, ve filmu Warrior, Všemocný, Strom života nebo u nedávno skončivší oktalogie Harryho Pottera. Speciálně u mě (a myslím, že nejsem jediná) v rozhodování hraje obsazení právě onu klíčovou roli. Dabing by klidně mohl i v tomto případě vyjít, ale já už se to nedozvím, protože se na to budu rozhodně dívat v originále. ;)
Lukiz
Příspěvky: 3478
Registrován: 18 pro 2008 22:25

Re: Mama / Mama

Příspěvek od Lukiz »

Výborně, to dělej u všech filmů a nech prostor k hodnocení dabingu někomu kdo ho skutečně uslyší.
Sen
Globální moderátor
Příspěvky: 7643
Registrován: 27 črc 2008 09:19

Re: Mama / Mama

Příspěvek od Sen »

Eleanor píše:No jo, jsem strašná, že mám ráda spjaté herce a že si vůbec dovolím kritizovat... :roll:
To samozřejmě není nic špatného, ale nemělo by to být jediné kritérium hodnocení dabingu. Konkrétně v tomto případě na základě obsazení 2 herců usoudit, že jde o špatný dabing, který nestojí za to poslouchat, i mě přijde poněkud (hlasově) fetišistické.
Uživatelský avatar
farb
Příspěvky: 161
Registrován: 27 led 2010 13:26

Re: Mama / Mama

Příspěvek od farb »

Podle mě nejde vždycky o obsazení (se kterým mimochodem u tohohle filmu nemám problém), ale spíš o překlad a herecké výkony. Znám dabingy, kde dodrželi do nejmenších detailů hlasová spojení, ale nedalo se to poslouchat kvůli nemastným neslaným výkonům, či špatnému překladu. A naopak znám dabingy, kde byly použity zdánlivě nepasující hlasy a dabing byl vynikající. A ještě - Jessica Chastain je moje velmi oblíbená herečka a nemám nic proti dámám Elsnerové a Ježkové, ale přece jenom mluví skoro každou herečku, takže jsem za tohle nové spojení rád.
Uživatelský avatar
Eleanor
Příspěvky: 323
Registrován: 18 říj 2011 14:28

Re: Mama / Mama

Příspěvek od Eleanor »

Lukiz píše:Výborně, to dělej u všech filmů a nech prostor k hodnocení dabingu někomu kdo ho skutečně uslyší.
Rozhodně si nechám radit od někoho, o kom jsem až doteď nevěděla, že vůbec existuje, a kdo ńedokáže napsat ani jediné souvětí bez pravopisné chyby... :lol:

Je fakt, že někdy jenom dodržené spojení nepomůže, když není výkon herce přesvědčivý, (viz. A. Pyško a Temný rytíř povstal) ale už i tak mám větší motivaci se na film podívat s dabingem, když jsou určitá spojení herec-dabér dodržena...
Odpovědět

Zpět na „Filmy“