Kapitán Phillips / Captain Phillips

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9287
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od filip »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

DABING: DVD

V českém znění: Aleš Procházka - Tom Hanks (kapitán Richard Phillips), Petr Gelnar - Barkhad Abdi (Muse), Tomáš Juřička - Michael Chernus (Shane Murphy), Marek Libert - Yul Vazquez (kapitán Frank Castellano), Tomáš Borůvka - Chris Mulkey (John Cronan) + Faysal Ahmed (Najee), Svatopluk Schuller - Omar Berdouni (Nemo), Ladislav Cigánek - Corey Johnson (Ken Quinn), Tereza Bebarová - Catherine Keener (Andrea Phillipsová), Libor Terš, Petr Burian, Ivo Hrbáč, Regina Řandová, Jana Páleníčková

Překlad: Ivan Němeček
Dialogy: Jana Dotlačilová
Produkce: Evelyna Vrbová
Zvuk: Filip Mošner, Martin Ženíšek
Režie: Alice Hurychová
Pro Sony Pictures vyrobila LS Productions - 2013
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Uživatelský avatar
Fifa.21
Příspěvky: 1298
Registrován: 12 dub 2009 11:19
Poznámka: Filip.Danilov@email.cz

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od Fifa.21 »

Dabing se mi zdál dost průměrný. Aleš Procházka podal sice dobrý výkon, ale věkově jsem mu to moc nevěřil. Tom Hanks tady vypadá starší než Alešův hlas a celkově v novějších Tomových rolích mi Aleš zas tak nesedí, a tak bych se nebál obsadit, alespoň na zkoušku, někoho jiného např. se docela divím, že se nikdy nezkusil Marcel Vašinka, který má podobnou barvu hlasu jako Hanks (ale vím někomu by se to moc nelíbílo :D jen kvůli spjatosti). Vedlejší role tady byli dost chabé, ať počtem (byť tam nebylo zas tolik postav), nebo "originalitou" obsazení nebo dokonce tím, že si postavy Somálců prohazovali dabéry a jejich přízvuk (takové to žvatlání) se na začátku moc ne-li vůbec neobjevovalo. A nakonec překlad, který byl stejně jako zvuk slušný, ani ty přechody mezi somálštinou a češtinou/"angličtinou" mě zas tak za uši netahaly.
Uživatelský avatar
Ištván87
Příspěvky: 2463
Registrován: 24 lis 2008 22:17

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od Ištván87 »

Mně by Marcel Vašinka nevadil. Stejně jako bych si rád někdy opět poslechl, kdyby Toma Hankse znovu daboval Daniel Dítě. Aleš Procházka mi nikdy moc neseděl. Sice byl celkem fajn ve Vojinu Ryanovi, ale asi jsem vůči němu předpojatý, nebo co (dabér je to výborný, to samozřejmě), každopádně na Toma Hankse jen tak někdo nemá (až na Vladimíra Dlouhého, což byl ještě lepší herec než Tom Hanks) a Aleš Procházka je pro mě moc oposlouchaný.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Uživatelský avatar
puffy
Příspěvky: 1126
Registrován: 18 lis 2009 17:46

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od puffy »

Ja som po filme Atlas mrakov dufal, ze konecne na Toma zacnu obsadzovat Jiřího Dvořáka, ktory sa na neho hodi absolutne dokonale. Bohuzial to bol asi ojedinely pripad a Jiří Dvořák ho bude znova dabovat tak za dalsich 10 rokov. :(
Naposledy upravil(a) puffy dne 22 bře 2014 00:36, celkem upraveno 2 x.
18.11.2009 - 28.12.2016
Uživatelský avatar
Eleanor
Příspěvky: 323
Registrován: 18 říj 2011 14:28

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od Eleanor »

Marcel Vašinka? Výborný nápad! :-: Jakkoli mám Aleše Procházku ráda, na Hankse se prostě nehodí... Samotný charakter obou hlasů je jiný.
Uživatelský avatar
Stanley Roe
Příspěvky: 1318
Registrován: 25 zář 2011 11:09
Bydliště: Štatl

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od Stanley Roe »

Tak tady musím přidat svůj názor. :( Nemám nic proti Jiřímu Dvořákovi a ve vážnějších rolích je dobrá volba, ALE SAKRA V KOMICKÝCH ROLÍCH NEMÁ ŠANCI. V dabingu nejde jen o padnoucí hlas, ale i o schopnosti toho hlasu vystihnout roli té postavy a Jiří Dvořák komiku hlasu, ke které se přidává změna intonace a rychlosti, prostě nezvládá. Chtěl bych slyšet ten dabing třeba k filmu Pointa. Nicméně měl sem tu možnost jej slyšet v podobné roli pro podobného herce Steva Martina ve filmu Cvok. Takřka identický hlas, ale bez schopnosti modulace. Film nebyl díky českému dabingu vtipný. Na druhou stranu už Hanks tolik komických rolí nehraje, ale třeba ve filmu Krásná učitelka nebyla jiná volba než Aleš Procházka!!!
Uživatelský avatar
bloom
Globální moderátor
Příspěvky: 6799
Registrován: 18 črc 2008 17:43

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od bloom »

Já souhlasím s puffym. Pro mě po nedostižném Vladimíru Dlouhém asi nejlépe vychází Jiří Dvořák, který už výborně nadaboval spustu komedií (Producenti, Mládí v trapu), že bych rozhodně brzdil s výroky typu "v komickcýh rolích sakra nemá šanci". Aleš Procházka mi bohužel u Toma Hankse vůbec nezní přirozeně, oba mají úplně jiný hlas a především jiný herecký projev.
Uživatelský avatar
Stanley Roe
Příspěvky: 1318
Registrován: 25 zář 2011 11:09
Bydliště: Štatl

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od Stanley Roe »

Srovnáváš ony pověstné hrušky a jablka. Navíc sis to zřejmě nepřečetl pořádně ... je rozdíl namluvit herce, jehož komika je založená na vtipných dialozích a hláškách, no tyto jsou prohlašovány bez nějakých větších emotivních projevů. Ovšem v momentě, kdy se komik pitvoří, mění sílu a rychlost hlasu, tak v ten moment je potřeba dabér, co to dokáže vystihnout. Pro mě je Jiří Dvořák výborný dabér s lahodícím hlasem, ale jak sem uvedl příklad Cvok se Stevem Martinem .. tento projev mu není dán. Nicméně už se bavíme stejně zbytečně, Tom Hanks už zestárnul a komika založená na bleskových změnách projevu už není potřeba .. ale Aleš Procházka rozhodně vyzní daleko víc vtipněji než Jiří Dvořák, čili byl pro Mou krásnou učitelku mnohem vhodnější volba ... dabing snad není jen o více hodícím se hlasu, ale i o schopnosti dabéra nadabovat hercův celkový projev. Proto je tvá poslední věta sprominutím blbost. To urážíš Aleše. Procházka jej má už dávno přečteného .. jen je dabingově natolik profláknutý, že už jeho hlas lidi moc nemusí. Ale každý ať si myslí, co chce. No já vidím v dabingu daleko víc, než jen, ten hlas se k němu hodí nebo nehodí. ;)
Uživatelský avatar
Michaela2
Admin
Příspěvky: 7003
Registrován: 17 srp 2011 02:29
Bydliště: Praha

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od Michaela2 »

ja z Procházky taky nejsem nějak unešená, ale celkem už jsem si zvykla, dříve se mi ale hodně nelíbil, taky se mi mnohem lepší volba zdá Jiří Dvořák, líbil by se mi i Ivan Trojan
Uživatelský avatar
bloom
Globální moderátor
Příspěvky: 6799
Registrován: 18 črc 2008 17:43

Re: Kapitán Phillips / Captain Phillips

Příspěvek od bloom »

Stanley: Promiň, ale hrušky s jablky srovnáváš hlavně ty, když chceš dabing Toma Hankse ilustrovat na příkladu Stevea Martina ;) (což podle mě zdaleka není "podobný herec"). Já jsem schválně u JD jmenoval filmy, ve kterých právě byla docela nutnost být více bláznivější (kdo viděl, ví, o čem mluvím), mimo dabingovou práci pak myslím je důkazem záznam představení Brouk v hlavě. Navíc pokud vím, tak jediný film, ve kterém se Tom Hanks vyloženě pitvořil, byli Lupiči paní domácí (s excelentním Vladimírem Dlouhým), takže také nevidím důvod, proč zrovna podle tohoto kritéria vybírat dabéra Toma Hankse.
Aleše Procházky si vážím (a nevšiml jsem si, že bych ho nějak urazil), herce jako Clive Owen nebo Gerald Butler IMHO vystihuje dokonale, ale u Toma Hankse mi nezní přirozeně a jeho herecký projev podle mě lépe vystihuje Jiří Dvořák. A můj názor není založen na tom, že by mi něčí hlas přišel více či méně oposlouchaný nebo na podobnosti hlasů, ale právě na tom, že má podlemě mnohem blíže k jeho hereckému typu.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“