Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
James55
Senior admin
Příspěvky: 3069
Registrován: 22 bře 2008 12:22

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od James55 »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

1.DABING:
V českém znění: Jiří Vojta - Andrew Garfield (Desmond Doss), Jan Šťastný - Vince Vaughn (Seržant Howell), Jitka Ježková - Teresa Palmer (Dorothy Schutteová), Jakub Saic - Sam Worthington (Kapitán Glover), Michal Holán - Luke Bracey (Smitty Ryker), Zbyšek Pantůček - Hugo Weaving (Tom Doss), Petra Jindrová - Rachel Griffiths (Bertha Dossová), Oldřich Hajlich - Nathaniel Buzolic (Harold 'Hal' Doss) + Luke Pegler (Hollywood Zane), Petr Burian - Nico Cortez (Wal Kirzinski) + Ryan Corr (Poručík Manville), Radovan Vaculík - Goran D. Kleut (Ghoul), Bohdan Tůma - Milo Gibson (Šťístko Ford + titulky), Vladimír Kudla - Jacob Warner (James Pinnick) + Ori Pfeffer (Irv Schecter), Tomáš Juřička - Robert Morgan (Plukovník Sangston), Petr Neskusil - Ben Mingay (Grease Nolan), Ivo Novák, Klára Sochorová, Jiří Böhm, Ondřej Novák, Roman Hajlich, Adam Němec

Překlad: Petr Zenkl
Dialogy: Zdeněk Javůrek
Zvuk: Antonín Němec
Režie: Jiří Brouzdal
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska pro Magic Box 2017

2.DABING: ČT
V českém znění: Robert Hájek - Andrew Garfield (Desmond Doss), Martin Stránský - Vince Vaughn (Seržant Howell), Ivana Korolová - Teresa Palmer (Dorothy Schutteová), Marek Holý - Sam Worthington (Kapitán Glover), Jan Meduna - Luke Bracey (Smitty Ryker), Igor Bareš - Hugo Weaving (Tom Doss), Dana Černá - Rachel Griffiths (Bertha Dossová), Jiří Krejčí - Luke Pegler (Hollywood Zane), Michal Holán - Nico Cortez (Wal Kirzinski), Václav Rašilov - Ryan Corr (Poručík Manville), Jan Škvor - Goran D. Kleut (Ghoul), Robin Pařík - Ben Mingay (Grease Nolan), Jiří Dvořák - Philip Quast (Soudce), Petr Svoboda - Bill Young (Musgrove), Roman Hajlich - Jacob Warner (Pinnick), Petr Lněnička - Ben O'Toole (Jessop), Jiří Köhler - Milo Gibson (Lucky), Samuel Budiman - Darcy Bryce (malý Desmond), Petr Neskusil, Dagmar Čárová, Martina Šťastná, Jan Battěk, Libor Terš, Tomáš Juřička, Jan Vokrouhlecký

Překlad: ?
Dramaturgie: Petr Farkaš
Mistr zvuku: Zdeněk Dušek
Vedoucí produkce: Alice Nezbedová
Vedoucí dramaturg: Zdeno Kubina
Vedoucí realizace: Pavel Fuchs
Dialogy a režie: Jiří Kvasnička
Vyrobila: Česká televize 2021
origamirek
Příspěvky: 232
Registrován: 18 dub 2013 00:37

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od origamirek »

Achjo, tak tohle se hodně nepovedlo, v obsazení se mi líbí jen Jan Šťastný, ale zbytek je prostě podle mě mimo. A u tak kvalitního filmu mě to opravdu moc mrzí. :cry: :cry: Tady by se k hlavní postavě IMHO hodně hodil Matouš Ruml a moc jsem si přál Martina Písaříka na Worthingtonovi a na Weaving si Pantůčka neumím moc představit. Škoda, škoda. Teď už můžeme jen doufat, že to nějaká televize nadabuje znova.
Maximas
Příspěvky: 53
Registrován: 19 pro 2016 21:58

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od Maximas »

Bohužel musím souhlasit že tohle se teda moc nepovedlo.Film jsem ještě neviděl jelikož jsem čekal až si ho pustím z cz dabingem ale ted vidím že dám alespon poprvé přednost titulkované verzi.Alespon že vyšel Jan Štastný ale jinak teda jsem zklamanej.Hlavně jsem na Wothingtona čekal když už ne Martina Písaříka tak alespon Filipa Jančíka a ono nic. :(Jiří Vojta se mi už ale vůbec do hlavní role nehodí.Tajně jsem doufal v Matouše Rumla.Toho Zbyška Pantůčka si trochu dokážu představit a nemusela by to být hotová katastrofa.Tak uvidíme.Zatím u mě převládá zklamání. :(
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2638
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od KOMZA »

Tak nevím, nevím. Na Vaughnovi bych tedy sice radši slyšela Pavla Vondru, ale ve srovnání se zbytkem to je fakt ta nejmenší komplikace a vlastně můžu být i ráda, i tato volba je dobrá. Ale dál si to moc neumím představit. Popravdě, Jiřího Vojtu jsem ještě neslyšela, ale v toho Matouše Rumla jsem tak nějak doufala, stejně tak u Worthingtona, tam jsem s Martinem Písaříkem tak nějak počítala, když už ne, tak alespoň s Filipem Jančíkem... Jsem docela zklamaná. Film jsem v kině nestihla, tak jsem se těšila na DVD a na dabing, ale zatím to vypadá tak, že asi zvolím originál. Ale tak samozřejmě se podívám a uvidím.
Uživatelský avatar
James55
Senior admin
Příspěvky: 3069
Registrován: 22 bře 2008 12:22

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od James55 »

Zhlédnuto a dabing mě zklamal. Hlavně obsazení Jiřího Vojty, u kterého je hodně slyšet, že je nezkušený dabér. Mluví pořád ve stejné rovině a bez emocí, podle mého názoru by neměl být obsazován do hlavních rolí (natož oscarových). Nesedělo mi ani obsazení Jitky Ježkové, která se IMHO na Teresu Palmer nehodí. Dalším kámenem úrazu je počet dabérů a obsazení vedlejších rolí, které se může směle rovnat dabingům z Budíkova. Oldřich Hajlich mluvící v jedné scéně dva herce, Bohdan Tůma dabující šestadvacetiletého herce...ten mi nakonec přišel ještě v "normě", když jiné vojáky kolem třicítky daboval Vladimír Kudla. :o Jediné pozitivum vidím v obsazení Jana Šťastného, který byl skvělý a taky Jakub Saic, i když jednu větu za něj nadaboval Petr Burian. :roll: Doufám v budoucí redabing s Janem Maxiánem...
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2638
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od KOMZA »

Tak zhlédnuto, titulky a dabing hned poté, a popravdě, no, asi jsem to čekala horší, ale i tak žádná sláva. Jan Šťastný super, líbili se mi i Zbyšek Pantůček, Petra Jindrová a dokonce i ten Jakub Saic, Jitka Ježková mi nijak zvlášť nevadila. A teď se bohužel dostávám k problémům tohoto dabingu, jež rozhodně nejsou zanedbatelné. Postav je hodně, dabérů je málo, a jak už psal James, dochází i k "setkávání" a pořád dokola slyšíte ty stejné hlasy ve stylu Tůma, Kudla, Hajlich, Hajlich, Tůma, Kudla...
A Jiří Vojta, no... Myslím, že tady si i běžný divák všimne toho, že prostě "vyčnívá", nejvíc je to slyšet právě v boji. Řekla bych, že na konci je to už trochu lepší, ale prostě podobné role by podle mě měly patřit zkušenějším dabérům (a v tomto případě i spjatým). Zvlášť u takového filmu to fakt zamrzí, škoda. Příště už jen titulky.
therak
Příspěvky: 131
Registrován: 08 lis 2010 20:49

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od therak »

Konečně jsem se na film podíval a také musím říct, že se moc nepovedl. Jiří Vojta by potřeboval velmi přidat na hlase. Pořád mluvil jaksi potichu, na půl plynu. Měl by prostě víc otevřít pusu. On sice Desmond byl povahově a vystupováním jiný než ostatní, takže i projevem se mohl odlišovat, ale toto bylo příliš. Pro příště by se neměl bát jít do toho naplno a hlavně trénovat na menších rolích a ne na filmu, kde dabuje hlavní postavu, na které navíc stojí celý film (něco jako Rogue One).

K dalším rolím: Saic mi nevadil, podával dle mého názoru dobrý výkon, ale v čase cca 1:24 h za něj jednu větu řekl Burian. Pantuček na Weavinga se mi zdál vyhovující s ohledem na originál, místy byl velmi podobný originálu, ale zvyk je zvyk. Ježková sice není v top nabídce u herečky, ale rád jsem si ji po dlouhé době opět poslechl. Nejlepší byl za mě rozhodně Šťastný. Jako velitel ve výcvikovém táboře i díky dobrému překladu byl skvělý. Ovšem i u něho se musela vyskytnout chyba. V čase 1:34 h několik jeho replik řekne Pantuček. Pochopil bych, že u takového filmu, kde se objevuje velké množství "poloanonymních" postav, se může stát, že někdy omylem někoho může dabovat více dabérů, ale rozhodně ne u hlavních postav a ještě k tomu známé tváři (sám jsem věnoval pozornost právě těm známým hercům, protože ty další herce-vojáky neznám a spíš než podle hlasu jsem je rozlišoval podle přezdívky, takže nevím, jestli i u nich se měnili dabéři).

To, že se v bitevní vřavě opakovaly hlasy, nevadilo tak prvních pět minut. Jak ale film pokračoval, bylo to velmi rušivé. Člověk ta měl pocit, že tam pořád pobíhá Desmondův otec atd. Za takovou třešničku považuji závěrečné výpovědi skutečných postav. Všechno to jsou veteráni tak 75+, ale s přehledem je dávají Tůma, Vaculík a Juřička, který se ještě snažil znít jako senior. Pokud film jako takový ještě hlasově ušel, tak ten konec byla fakt rána.

Za mě byl pozitivem jen Jan Šťastný a zvukový mix (protože u Petráska ne každý film zní stejně jako originál). Pokud film někdy bude v TV, tak si myslím na Primě, takže doufám v nový dabing stejně jako u Železných srdcí. Jinak pro další projekci jen v originále.
Eminem007
Příspěvky: 388
Registrován: 03 čer 2013 19:20

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od Eminem007 »

v sobotu 10. listopadu, to půjde na Primě ve 22:40.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2638
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od KOMZA »

therak píše:Za takovou třešničku považuji závěrečné výpovědi skutečných postav. Všechno to jsou veteráni tak 75+, ale s přehledem je dávají Tůma, Vaculík a Juřička, který se ještě snažil znít jako senior. Pokud film jako takový ještě hlasově ušel, tak ten konec byla fakt rána.
Tak tohle je pro mě osobně dost šokující zjištění :shock: Přiznávám, že jsem tehdy musela ty závěrečné výpovědi vynechat, protože na tohle bych určitě nezapomněla, a patrně jsem předpokládala, že budou otitulkovány, nebo netuším... Ta představa mě natolik děsí, že nemám ani odvahu si to pustit :lol:
origamirek
Příspěvky: 232
Registrován: 18 dub 2013 00:37

Re: Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge

Příspěvek od origamirek »

Pořád se neví s jakým dabingem to zítra poběží na Primě? Velice doufám v nový!
Odpovědět

Zpět na „Filmy“