Auta 3 / Cars 3

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
klmdfkj
Moderátor
Příspěvky: 2269
Registrován: 04 lis 2019 22:50

Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od klmdfkj »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB | TRAILERY

Související: Auta, Burák a Bludička, "Autogrotesky: Burákovy povídačky", Auta 2, Letadla, "Autogrotesky: Povídačky z Kardanové lhoty", Letadla 2: Hasiči a záchranáři, Autoškola soudružky Bučitelky

DABING: Kino

V českém znění: Richard Krajčo - Owen Wilson (Blesk McQueen), Vendula Příhodová - Cristela Alonzo (Cruz Ramirézová), Miloš Vávra - Chris Cooper (Čmoudík), Alexandr Rašilov - Nathan Fillion (Sterling), Pavel Novotný - Larry the Cable Guy (Burák), Matouš Ruml - Armie Hammer (Jackson Hrom), Luděk Sobota - Ray Magliozzi (Dusty), Jiří Prager - Tony Shalhoub (Luigi), Kateřina Brožová - Bonnie Hunt (Sally), Ivana Chýlková - Lea DeLaria (Bučitelka), Daniela Písařovicová - Kerry Washington (Sečtená), Jiří Štěpnička - Bob Costas (Plecháček), Lucie Juřičková - Margo Martindale (Luisa Nashová), Jiří Schwarz - Isiah Whitlock Jr. (River Scott), Ladislav Županič - Bob Peterson (Chick Hicks), Giovanni Baldini - Guido Quaroni (Guido), Jiří Lábus - Tom Magliozzi (Rusty), Martin Zahálka - John Ratzenberger (Mack), Jiří Krejčí - Kyle Petty (Cal Weathers) + Daniel Suarez (Danny Swerez), Lukáš Jindra - Lloyd Sherr (Fillmore), Karel Gult - Junior Johnson (Palivec), Marek Holý - Ray Evernham (Ray Reverham) + Chase Elliott (Chase Racelot), Pavel Soukup - Paul Newman (Doktor Hudson), Ivo Novák - Cheech Marin (Ramone), Zdeněk Maryška - Humpy Wheeler (Tex), Ludmila Molínová - Katherine Helmond (Lívie), Bohuslav Kalva - Paul Dooley (Serža), Valérie Zawadská - Jenifer Lewis (Flo), Pavlína Kostková Dytrtová - Shannon Spake (Uršula Ujetá), Kateřina Jindrová Zítková - Madeleine McGraw (Maddy McGearová), Zdeněk Štěpán - Michael Wallis (Šerif) + Richard Petty (King), Petr Gelnar - Mike Joy (Mike Krasojízda), Petr Neskusil - Ryan Blaney (Ryan), Braňo Holiček - Darrell Waltrip (Karol Kolák) + Lewis Hamilton (Hamilton) + Jeff Gordon (Jeff Gorvette) + Bubba Wallace (Bubba), Martin Janouš, David Voráček, Milan Zítka, Jan Vondráček, Jiří Panzner, Martina Šťastná, Monika Hladová, Jiří Ployhar

Zpívá: Pavel Novotný - Larry the Cable Guy (Burák)

Překlad: Vojtěch Kostiha
Texty písní: Pavel Cmíral
Produkce: Adéla Bláhová, Kateřina Jindrová Zítková, Lenka Gmitrová
Zvuk: Guillermo Teillier
Výsledný mix: Shepperton International
Kreativní supervizor: Magdalena Dziemidowicz
Hudební režie: Kateřina Jindrová Zítková
Dialogy a režie: Braňo Holiček
Producent české verze: Disney Character Voices International, Inc.
Pro Walt Disney Pictures vyrobilo Studio Virtual® - 2017
Naposledy upravil(a) klmdfkj dne 03 led 2022 17:48, celkem upraveno 13 x.
origamirek
Příspěvky: 228
Registrován: 18 dub 2013 00:37

Re: Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od origamirek »

Ivo Novák na Ramoneho??? Podivná náhrada za pana Brabce, to bude mít asi upravený hlas nebo si to neumím představit. :shock:
Jelimán
Příspěvky: 201
Registrován: 21 lis 2014 19:42

Re: Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od Jelimán »

Pavel Novotný? Špatný vtip. Kdo bude dabovat příště? Kajínek, Babiš...?
elbrambo2812

Re: Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od elbrambo2812 »

V kině jsem byl ve čtvrtek, a ještě teď o všem přemýšlím. Překlad byl opravdu vynikající, velmi vtipný a opět zde bylo spoustu nových vymyšlených slov a jmen, které do světa Aut sedí. Uršula Ujetá a Čeňek Urvalfiltr patří asi k nejlepším. U Hanky Zagorové se také zasmějete a ono je toho ještě víc...

Velký potlesk si zaslouží Richard Krajčo, jehož výkon mě překvapil mnohem více než v předešlých dílech.
To jak „zazpíval“ Cruz bylo moc fajn a jeho výkřiky a různé reakce byly velmi vtipné.

Některé vracející se postavy byly v dabingu bohužel přeobsazeny, ale celkově jsou všichni dobře zvolení. Moc pochválit musím Lukáše Jindru coby Fillmorea. U něj bych ani nepoznal změnu. Pavel Soukup mi naopak k doktorovi moc neseděl. Já v podstatě nevím, jak mluví doktor v originále, ale kdybych to měl srovnat s Janem Teplým, tak tam nebyla vůbec žádná hlasová podobnost. Martin Zahálka se jako Mack ze začátku snažil, ale ke konci už jel zase svým normálním hlasem, takže to také nebylo úplně nejlepší. Serža, Šerif, King a Ramone nebyli na scéně moc dlouho, ale nechápu, proč byl problém sehnat Petra Pelzera na Seržu... Stejně tak i Jaromíra Medunu. On tam sice King má jen jednu repliku, ale ještě byl ve filmu takový ten karavan z prvního dílu, který fandí Bleskovi (a číslu 95) a toho v jedničce (tuším) také dělal pan Meduna... ale o to nejde. To jsou jen drobnosti.

Pavel Novotný neumí mluvit. To je jeden z mnoha důvodů, proč by neměl dabovat. Podobnost v hlase s jeho otcem tam je, ale můj dobrý pocit z dabingu trochu kazil. Na druhou stranu se určitě musel snažit, aby výsledek dopadl alespoň tak, jak dopadl. Kdyby náhodou někdy přifrčela Auta 4, tak si nejsem jistý, zda bych byl pro pana Novotného, nebo pro přeobsazení.

Nové postavy byly IMHO obsazeny velice dobře!
Nejlepší je bez pochyb Vendula Příhodová. Na to, že moc nedabuje, ji musím dát velkou jedničku. Kam se na ni hrabou kdejaké zkušené herečky. Chtěl bych ji slýchat častěji.

Matouš Ruml zněl skvěle namyšleně a povznešeně, přesně tak, jako Hrom.

Saša Rašilov byl taktéž hodně dobrý a působil přesně jako ten typ člověka (v tomto případě auta), který si v moderní budově a drahém obleku s iPhonem u ucha zařizuje svůj byznys a na konci se vyvalí, že mu šlo celou tu dobu jen o peníze a vůbec není tak přátelský, jak se zdál... :D Chápeme se?

Ivana Chýlková jakožto (soudružka) Bučitelka znovu předvedla svůj talent, stejně jako v Mimoních, kde byla podle mě úžasná.

Podtrženo sečteno dabing byl velice zajímavý, postavy, které se vrátily byly naprosto bez problémů, nové postavy jakbysmet a u nově obsazených to trošku drhlo. Překlad výborný a část úspěchu dabérů je nutno připsat skvělé režii! K tomu přidáme něco z filmu – skvělá animace aut, novinové titulky nebo reklamní bannery psané česky a dabingové obsazení vpravené na začátek titulků. Zakončím to tím, že na Autech leckdo – včetně mě – vyrůstal a tohle byl super výlet do minulosti. Bylo fajn si u tak skvělého filmu a dabingu zavzpomínat na dětství.

Moc děkuji studiu Virtual a všem, kteří se na filmu podíleli! :-:

(PS: V DL stojí, že Plecháčka dělá pan Lábus. Mě se zdálo, že ve filmu je to opět pan Štěpnička.)
DadiQ
Příspěvky: 108
Registrován: 23 kvě 2011 20:57

Re: Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od DadiQ »

Popravdě.. čekal jsem to lepší. Už jen proto, že hlasy z jedničky mám zažité a to přeobsazování tady bylo prostě špatné, zlé a nejhorší. Hodně mi to zkazilo zážitek z filmu, protože ta trojka je vážně hodně nostalgicky laděná, je o vzpomínání a ty jiné hlasy vám to vysloveně kazí. Dokud nezaznělo jméno, občas jsem ani netušil, kdo to je, protože jsem jej po hlase nepoznal. Např. si teď vůbec nevybavuji, kdy se ve filmu objevil King.

Pavel Novotný jako Burák byl nakonec skvělý, mnohem lepší, než v pixarovských kraťasech. Mluvil pomalu, přišlo mi, že má hlas i lehce upravený. Z nových postav vynikla především Ivana Chýlková jako soudružka učitelka. Hlasy Cruz Ramirézové a Sterlinga naopak úplně ploché a v té hlasové rozmanitosti, jaký film nabízí se úplně ztrácely. Z těch původních zaslouží uznání Richard Krajčo, opřel se do toho více, než kdy jindy. Luděk Sobota a Jiří Lábus, to byla nádhera poslouchat.

Snad první disneyovka/pixarovka s psaným textem v češtině přímo ve filmu, ne? Konečně, v zahraničí běžné, teď už i u nás. Jen tak dál. Překlady jmen a míst geniální. Celkově byl překlad v pořádku. Zde není co vytknout.

Když si to vše dám dohromady, jedná se o opravdu výborný dabing, který vysloveně tratí na zbytečném přeobsazení. Auta beru jako nejlépe obsazený animák po roce 2000. Pokud jste ovšem jedničku či dvojku viděli jednou, dvakrát, nebudete mít u třetího dílu jediný problém.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2603
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od KOMZA »

DadiQ píše: Snad první disneyovka/pixarovka s psaným textem v češtině přímo ve filmu, ne? Konečně, v zahraničí běžné, teď už i u nás. Jen tak dál.
Na 100 % vím, že to bylo už loni v Hledá se Dory, ale dost možná se to někde objevilo ještě dřív.
Uživatelský avatar
Ištván87
Příspěvky: 2461
Registrován: 24 lis 2008 22:17

Re: Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od Ištván87 »

DadiQ píše:Když si to vše dám dohromady, jedná se o opravdu výborný dabing, který vysloveně tratí na zbytečném přeobsazení.
Je fakt, že třeba Jiřího Macháčka, Bolka Polívky a Petra Pelzera je škoda, ale třeba pan Brabec se snad sám v nějakém rozhovoru vyjádřil, že ve svém věku se už necítí na to, aby jel do Prahy nadabovat jednu větu, pan Šetena bohužel zemřel a stejně tak pan Teplý. Ale nějak si nedovedu představit, jaké věty tam mohl Doktor Hudson mít, protože Paul Newman to taky nemohl nadabovat znovu, takže jestli to byly věty z jedničky, tak mohli vyjmout i patřičnou větu z dabingu jedničky. Pokud ne, tak je důvod předabování jasný. Minimálně ve třech případech (včetně pana Novotného) máme tedy u předabování jasno. A vzhledem k tomu, že třeba Jiří Prager nebo Valérie Zawadská jsou zpět, tak bych si tipnul, že pan Pelzer nemohl a Bolek Polívka a Jiří Macháček taky neměli čas nebo odmítli. Ovšem když mohl Jiří Macháček nadabovat Bouráka v Hledá se Dory, tak tady vážně nevím.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9148
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Re: Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od filip »

Pan Pelzer už rok a půl nedabuje. :(
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Uživatelský avatar
Ištván87
Příspěvky: 2461
Registrován: 24 lis 2008 22:17

Re: Auta 3 / Cars 3

Příspěvek od Ištván87 »

Sakra, tak přesně tohle jsem nechtěl slyšet. :(
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Odpovědět

Zpět na „Filmy“