Twin Peaks (2017)

Pokračování příště

Moderátor: Michaela2

Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9247
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Twin Peaks (2017)

Příspěvek od filip »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

Související: Městečko Twin Peaks

V českém znění: Aleš Procházka - Kyle MacLachlan (Dale Cooper / Dougie Jones), Klára Oltová - Naomi Watts (Janey-E), Jaromír Meduna - David Lynch (Gordon Cole), Igor Bareš - Matthew Lillard (William Hastings), Ladislav Županič - Robert Forster (šerif Truman), Martin Zahálka - Larry Clarke (Detektiv Fusco) + Ethan Suplee (Bill Shaker), Alexej Pyško - Miguel Ferrer (Albert Rosenfield), Petr Pospíchal - Brent Briscoe (Dave Macklay) + Robert Knepper (Rodney Mitchum), Nina Horáková - Madeline Zima (Tracey) + Amanda Seyfried (Rebecca Burnettová), Oldřich Hajlich - Ben Rosenfield (Sam Colby) + Michael Cera (Wally Brando), Dana Černá - Ashley Judd (Beverly) + Monica Bellucci (Monica Bellucci), Miroslava Součková - Kimmy Robertson (Lucy Brennanová), Petr Lněnička - Eamon Farren (Richard Horne) + Jeremy Davies (Jimmy), Zdeněk Žák - Michael Horse (Hawk), Ladislav Frej - Don Murray (Bushnell), Daniel Rous - Harry Goaz (Andy Brennan), Petr Štěpánek - Richard Beymer (Ben), Simona Vrbická - Jane Adams (Constance), Pavel Novotný - James Giordano (Douglas) + Ernie Hudson (Plukovník Davis), Josef Carda - Max Perlich (Hank) + Hugh Dillon (Tom Paige), Libor Hruška - David Patrick Kelly (Jerry), Růžena Merunková - Catherine E. Coulson (Margaret), Jana Zenáhlíková - Melissa Jo Bailey (Marjorie), Pavel Šrom - Christopher Murray (Olson) + Patrick Fischler (Duncan Todd) + John Savage (Detektiv Clark), Karel Richter - Redford Westwood (Otis) + Harry Dean Stanton (Carl Rodd), Zuzana Skalická - Cornelia Guest (Phyllis), Jan Šťastný - James Marshall (James Hurley), Martina Hudečková - Mädchen Amick (Shelly), Martin Preiss - Dana Ashbrook (Bobby Briggs), Jana Stryková - Nafessa Williams (Jade), Jana Janěková ml. - Chrysta Bell (Tammy), Jiří Ptáčník - David Duchovny (Denise), Miluše Šplechtová - Peggy Lipton (Norma Jenningsová), Jan Vlasák - Warren Frost (Hayward), Jiří Krejčí - Tom Sizemore (Anthony), Lucie Kožinová - Candy Clark (Doris), Marek Holý - Caleb Landry Jones (Steven), Radka Krninská - Elena Satine (Rhonda), Kristýna Frejová - Laura Dern (Diane), Marcela Nohýnková - Charlotte Stewart (Betty), Zbyšek Horák - Tim Roth (Hutch) + James Morrison (Warden Dwight Murphy), Jana Mařasová - Sherilyn Fenn (Audrey), Jaroslav Vlach - Jim Belushi (Bradley Mitchum), Jan Teplý - John Pirruccello (Chad), Alice Šnirychová - Wendy Robie (Nadine), Libuše Švormová - Grace Zabriskie (Sarah Palmerová), Zdeněk Mahdal - Everett McGill (Ed), Helena Brabcová - Sheryl Lee (Laura Palmerová), Rudolf Kubík - Bailey Chase (Detektiv Don Harrison), Ondřej Balcar - Pierce Gagnon (Sonny Jim Jones), Jiří Racek, Šárka Vondrová, Eliška Nezvalová, Zdeněk Štěpán, Adéla Nováková, Tomáš Juřička

Překlad: Jiří Kobělka (1x01-1x08, 1x11-1x18), Ondřej Kavka (1x09-1x10)
Zvuk: Martin Václavík
Produkce: Petr Skarke
Dialogy a režie: Zdeněk Štěpán
Pro HBO vyrobila Společnost SDI Media v roce 2017
Naposledy upravil(a) filip dne 30 srp 2018 20:56, celkem upraveno 4 x.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9247
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od filip »

Vyjádření pana Skarkeho:
Naší snahou bylo od začátku sehnat všechny umělce, kteří dabovali své role v předchozích řadách a z drtivé většiny se nám to i podařilo. Vyjímky jsou pouze dvě, jednak Jiří Langmajer, ačkoliv jsme vedli intenzivní jednání nakonec ve svém diáři čas nenašel a pak Jorga Kotrbová, která již delší dobu nebydlí v Praze a dabingu se již nevěnuje.
Děkuji.
PS
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Dene12
Příspěvky: 68
Registrován: 27 lis 2011 19:00

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od Dene12 »

Tleskám a smekám! :-: Obsazení vypadá na první pohled luxusně. Takže Lauru dělá Brabcová? Zajímavé. Její role je tentokrát dost malá, paní Medvecká asi nemohla. Nebo nechtěla? Paní Jorga mne nepřekvapuje, nedávno mluvila o tom, že už nikde hrát nebude, tím pádem skončila i s dabingem. Je to škoda, měla moc zajímavý hlas a projev.
richardda
Příspěvky: 1107
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od richardda »

Zacal jsem na to koukat a kdyz vidim tady to obsazeni, tak prestavam mit o ceske zneni obavy. :-: I kdyz ten Jiri Langmajer me opravdu mrzi. Toho jsem v zasadni roli neslysel uz leta. U pani Kotrbove jsem nedoufal vubec. I tak je to usili sehnat kazdeho stezejniho dabera obdivuhodne.
NOVA, jedině ona.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2629
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od KOMZA »

Zatraceně, takovou radost jsem už hodně dlouho neměla, tohle je naprostá nádhera! A věřím, že ještě lépe to zní! :-:
Teď jsem ráda, že jsem si na ten dabing počkala (přece jenom někteří čekali dvacet pět let, tak mě ty dva měsíce k tomu roku nezabily). Musím však přiznat, že jsem byla trochu skeptická, jsem ovšem samozřejmě ráda, že to dopadlo právě takto. Jiří Langmajer mě sice také mrzí, ale myslím, že Martin Preiss je ideální náhrada, stejně tak ostatní drobné změny, a o nováčky se nebojím.
Dost už řečí, nemohu se dočkat. Snad jen na závěr – již teď tleskám a děkuji!
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9247
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od filip »

Tady je vidět, jak strašně záleží na tom o jaký jde projekt a kdo to točí. Nechci jmenovat konkrétní jména, ale třeba i v SDI jsou tací režiséři, kteří by to nebyli schopni natočit v takovém počtu lidí a zvládli by to udělat s méně lidmi, levněji. Ale díky za tento dabing. Když se chce, tak jde vše.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Uživatelský avatar
bloom
Globální moderátor
Příspěvky: 6797
Registrován: 18 črc 2008 17:43

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od bloom »

Obsazení vypadá opravdu luxusně. :-:

A to předpokládám, že zde uvedený výčet není kompletní, protože v seriálu hrají také Jennifer Jason Leigh, Robert Knepper, Harry Dean Stanton, David Koechner, Amanda Seyfried...
L_O_U_S
Příspěvky: 116
Registrován: 25 čer 2010 13:30
Bydliště: Petrovice u Karviné
Kontaktovat uživatele:

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od L_O_U_S »

Psáno do tématu původních dvou sérií:

Zaregistroval jsem se na zkušenou na HBO Go, abych si mohl poslechnout dabing nové série. Jen jsem to proletěl, takže pár letmých postřehů:

- Potěší návrat starých hlasů. Bohužel se nezúčastnil Jiří Langmajer jako Bobby Briggs. Nedokážu poznat, jestli Sarah Palmerovou dabuje pořád Jorga Kotrbová - spíš ne. Jacobyho v prvním díle nadaboval Zdeněk Hess (nebo Jan Vlasák?), pak ho už ale dabuje někdo jiný. Jerryho Horna místo Libora Hrušky v jednom štěku dabuje někdo jiný. Na Lauru Palmerovou jsem si přál T. Medveckou, bohužel se nekoná.
- Aleš Procházka je fajn, všiml jsem si ale, že za ty roky získal jeho hlas místy jízlivě-mečivý podtón.
- Sice jsem to jen proletěl, ale nové hlasy na mě působí dost nevýrazným dojmem. Jako by SDI z popudu Zdeňka Štěpána obsadila původní hlasy, ať fanoušci moc nedržkují, a zbytek doplnila nevyzrálými dabéry, aby ušetřila. Docela zvláštně působí postava Raye, ale i Diane.

Jinak teda čumím na ta jména postav. Zdá se, že si jich pamatuju míň, než bych řekl.
Upřednostňuji původní znění, dabované verze volím spíš u méně náročných filmů nebo vyhlášených dabingů.
Mirec0910
Příspěvky: 66
Registrován: 22 říj 2016 12:14

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od Mirec0910 »

Nádhera, toto sme presne chceli a máme to, fakt veľké ďakujem :)
Obľúbení dabéri: Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Ladislav Cigánek, Michal Dlouhý, Aleš Procházka, Jaromír Meduna, Zdeněk Hruška, Pavel Vondra, Zdeněk Mahdal
Sitron
Příspěvky: 6
Registrován: 23 srp 2017 22:21

Re: Twin Peaks (2017)

Příspěvek od Sitron »

Dabing je na velice dobré úrovni. Velice mě těší snaha o obsazení stejných dabérů a fakt, že se to vesměs podařilo. Což se mi ale nelíbí je Aleš Procházka. Jednak se jeho hlas hodně změnil, už to není ten náš Cooper. V pozdějších epizodách ale skoro nejde rozeznat rozdíl mezi Cooperem a Mr.C . Co mu šlo byl náš Dougie a jeho přiblblé opakování koncových slov :D Tam se v tom bezemočním dabování asi opravdu vyžil :D
Odpovědět

Zpět na „Seriály“