Jo / Jo

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

richardda
Příspěvky: 1107
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Jo / Jo

Příspěvek od richardda »

Licence2kill píše:Té odpovědi Diváckého centra nerozumím...
Ja taky ne. A proto si kladu otazku nacpak takove centrum v CT vubec je. Vzdyt namisto informaci siri dezinformace, polopravdy a nicnerikajici fraze. Zaco tam ti lide berou svuj plat? Kdyz komunikace uvnitr instituce evidentne vazne a tim padem je tezko predstavitelne, ze by divak na svuj dotaz dostal adekvatni odpoved. :roll:

Pak me jeste v souvislosti s odvysilanim filmu JO napadla otazka, kdopak tuhle leta nereprizovanou raritu, ted i konecne (doufam) s unikatnim dabingem mistra Filipovskeho zaradil na tak nelukrativni a podivny vysilaci cas a termin. Nebo jen mne prijde nenormalni takove nakladani s timhle docela povedenym filmem? Mne se zda dost atraktivni i na hlavni vysilaci cas nekdy v sobotu. :-?
NOVA, jedině ona.
Janek3b
Příspěvky: 139
Registrován: 31 kvě 2009 18:37

Re: Jo / Jo

Příspěvek od Janek3b »

K vysílacímu času, podle programu bude každý úterní večer film s Funésem, zítra Smolař, za týden Jo, poté Velký flám. Ono se obecně dá říct, že jakýkoliv vysílací čas o prázdninách je neatraktivní.
HonzaXXII
Příspěvky: 1948
Registrován: 11 čer 2008 19:47
Bydliště: Brno

Re: Jo / Jo

Příspěvek od HonzaXXII »

To jsou zase kváky :roll:

Jediný, čeho se bojím já, je, že se použije nějaká salátovější kopie (v jakém stavu je kopie v ČT, přirozeně nevím, a ty z NFA nikdy nejsou bez kazu), a pak se budou buď do chybějících míst vestřihávat věty úplně odjinud (viz. nejedno DVD), nebo se bude dodabovávat a ten rozdíl bude šílený. Snad k ničemu takovýmu nedojde.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.

Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
richardda
Příspěvky: 1107
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Jo / Jo

Příspěvek od richardda »

Janek3b píše:K vysílacímu času, podle programu bude každý úterní večer film s Funésem, zítra Smolař, za týden Jo, poté Velký flám...
Jedna se v podstate o "verejnopravni" premieru a to uz nemluvim o dabingu, ktery je - nebo doufam, ze bude - dabingovou udalosti jakou ja treba nepamatuju. Proto je opravdu dramaturgicky prozirave schovat ji medzi neustale reprizovane tituly s Funesem a umistit ji jeste do takhle podivneho casu a terminu. Kdyby alespon uvedli jeste nejaky ten Funesuv film - pokud se dochoval - i s puvodnim starym dabingem, nebo kdyby uz konecne treba VELKY FLAM uvedli v dustojne podobe a ne jako sestrihanou slataninu ve ktere chyby dialogy co treba kdysi NOVA vysilala zcela kompletne (a neda se tedy vymlouvat na nekvalitni nekompletni kopii nebo podobne)... :roll:

Snad alespon nevyjdou hruzne predpovedi tady uzivatele HonzaXXII a ta kopie, ze ktere prenasadili ten dabing bude opravdu kompletni. :-?
NOVA, jedině ona.
Uživatelský avatar
Pomajz
Příspěvky: 2950
Registrován: 01 led 2010 23:19
Kontaktovat uživatele:

Re: Jo / Jo

Příspěvek od Pomajz »

Klenoty Dabingu píše: Já se osobně moc Těším a jsem rád, že jsem se nenechal zlákat těmi nekvalitními přepisy co kolovaly po internetu a počkal si na kvalitní přepis z rukou ČT. Díkec
Já myslím Martine že na to, kdy to Reno_CZ dělal a hlavně na čem to dělal a v jakých podmínkách to dělal, je ten pro tebe "nekvalitní přepis" výborný. Uvědom si že to dělal z 16mm a ne z 35mm. Nasadit zvuk na Bluray a ukázat to na youtube umí každý. Bluray stahnout z internetu dokážou už i 6ti letý děti. Rád bych viděl ty vaše slavné "frame to frame" přepisy snímaný z plátna. A zrovna u tohoto filmu žádný nekvalitní přepis nekoloval, protože to bylo posazené na DVD. Tak nechápu ten "jízlivý", příspěvek. Po bitvě je každý generál, kort když nemá ani tu promítačku.
Naposledy upravil(a) Pomajz dne 26 bře 2020 13:08, celkem upraveno 16 x.
RETROFILM
richardda
Příspěvky: 1107
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Jo / Jo

Příspěvek od richardda »

Lidi co poctive plati koncesionarske poplatky, pro ty to zcela jiste zadne hlouposti nejsou. :nesouhlas: Naopak, tyhle otazky jsou zcela legitimni a opravnene. ;) A pokud CT odvysila film JO v odpovidajici kvalite obrazove i dabingove, zcela jiste si pochvalu zaslouzi. Ale to se uvidi az pristi tyden.
NOVA, jedině ona.
Jelimán
Příspěvky: 201
Registrován: 21 lis 2014 19:42

Re: Jo / Jo

Příspěvek od Jelimán »

ČT se ze všech českých televizních společností nejvíc snaží a zajímá o původní dabingy a už hodně ztracených dabingů opět přivedla na svět. O tom žádná. Cynik namítne, že by toho mohlo být vždycky víc, ale buďme rádi alespoň za to, co je. ČT, ale taky bezdůvodně zničila hodně brněnských dabingů a kvůli tomu už některé skvosty běžný smrtelník nikdy neuslyší. A odpovědi Diváckého centra jsou většinou k ničemu anebo vůbec nepříjdou.
Uživatelský avatar
Paulman
Příspěvky: 487
Registrován: 07 dub 2010 11:08
Bydliště: PRAHA

Re: Jo / Jo

Příspěvek od Paulman »

Tak kvalitní zvuk nikdo neměl.
Silný šum potlačený v tichých pasážích. Nebylo o co stát, ale lepší ten šum než dabing Císlera. To byla jedna velká hrůza.
Uživatelský avatar
ocypuc
Příspěvky: 651
Registrován: 30 pro 2012 15:32

Re: Jo / Jo

Příspěvek od ocypuc »

Za uvedení prvního dabingu jsem rád a ČT si zaslouží pochvalu :-:
Naposledy upravil(a) ocypuc dne 04 črc 2018 01:23, celkem upraveno 2 x.
Oblíbené dabérky: Viktorie Taberyová, Jitka Moučková, Kateřina Velebová, Jolana Smyčková, Nikola Votočková
Oblíbení dabéři: Dalimil Klapka, Pavel Tesař, Martin Stránský, Libor Hruška, Jakub Saic
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2629
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jo / Jo

Příspěvek od KOMZA »

Nebudu se tentokrát příliš rozepisovat, za mě stačí jedno slovo - paráda! :-:
Odpovědět

Zpět na „Filmy“