Milionová bankovka / The Million Pound Note

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
palg
Příspěvky: 4471
Registrován: 05 led 2009 23:21
Bydliště: Senica

Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od palg »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

1.DABING: (ČST)
V českém znění: Jaromír SpalGregory Peck (Henry Adams), Miloš Kopecký - Wilfrid Hyde-Write (Roderick Montpelier), Irena KačírkováJoyce Grenfell (vévodkyně z Cromarty), Bedřich ProkošA.E. Matthews (vévoda z Frognellu), Lubomír LipskýMaurice Denham (krejčí Reid), Svatopluk BenešBrian Oulton (hoteliér Lloyd), Zdeněk JelínekJohn Slater (Parsons), Josef VětrovecWilbur Evans (americký vyslanec), Otakar Brousek st.Hartley Powers (Hastings), Josef Šulc - Harold Goodwin (číšník Horace) + Hugh Latimer (hotelový recepční), Jaroslav VágnerBryan Forbes (příručí Todd), Gabriela VránováAnn Gudrun (pokojská Renie), Ivo Gübel - Ronald Squire (Oliver Montpelier), Jana DrbohlavováJane Grissiths (Valerie), Čestmír Řanda - George Devine (majitel restaurace), Luděk Kopřiva - Eliot Makeham (úředník na americké ambasádě), Vladimír Leraus - Laurence Naismith (Walter Craddock) + Percy Marmont (lord Hurlington), Zora Polanová - Una Venning (starší dáma v hotelu) + Noel Hood (Hooker Orrová), Zbyšek Olšovský, Ferdinand Krůta - Ian Wilson (fotograf) + Jack McNaughton (Williams), Karel Houska, Josef Svátek - Gordon McLeod (rozzlobený investor v hotelu), Karel Vlček - Hugh Wakefield (vévoda z Cromarty) + Ronald Adam (Samuel Clemens), Karel Fořt - Jack May (pouliční prodavač pečiva), Vladimír Krška - Hal Osmond (Arthur, krejčovský příručí),, Bohumil Pastorek - William Sherwood (burzovní zřízenec), Josef Patočka - Ernest Thesiger (Garrett, ředitel banky), Dalimil Klapka - Richard Caldicot (komorník James), Karel Urbánek - Hugh Griffith (novinář), Marie Marešová - Joan Hickson (Maggie, restauratérova žena), Eva Svobodová - May Hallatt (rozzlobená žena v hotelu), Svatopluk Skládal - Eric Wetherell (majordomus u Lansdowneových), Jiří Smutný - John Kelly (hotelový vrátný) + Felix Felton (Alfred, účastník dražby), Vladimír Stach - John Chandos (rozzlobený investor v hotelu), Josef Velda (hlas vyvolávající na burze), Milan Mach (překlad novinových titulků), Zdeněk Ornest - Andrew Faulds (Reidův asistent) + (úvodní komentář), a další.

Překlad: Zdeněk Urbánek
Zvuk: Jiří Zelenka
Zvukové efekty: Václav Vorlíček
Střih: Olga Werzonová
Vedoucí výrobního štábu: Marie Poštolková
Asistent režie: Eliška Burešová
Dialogy a režie českého znění: Blanka Nováková
Vyrobila: Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1967

2.DABING: (DVD)
V českém znění: Pavel Soukup - Gregory Peck (Henry Adams), Vladimír Brabec - Ronald Squire (Oliver Montpelier), Bedřich Šetena - Wilfrid Hyde-White (Roderick Montpelier), Alena ProcházkováJoyce Grenfell (vévodkyně z Cromarty), Rudolf JelínekA.E. Matthews (vévoda z Frognellu), Dalimil Klapka - Brian Oulton (hoteliér Lloyd), Marcel Vašinka - Richard Caldicot (komoří James), Pavel Šrom - Maurice Denham (krejčí Reid), Bohdan Tůma - John Slater (Parsons), Jiří Schwarz - Wilbur Evans (americký vyslanec), Hana Ševčíková - Jane Griffiths (Portia Lansdowne), Vojtěch Hájek - Bryan Forbes (Todd), Ludvík Král (titulky), Bohuslav Kalva, Oldřich Vlach, Lucie Benešová, Hana Talpová, Radka Malá, Aneta Talpová, Petr Gelnar, a další.

Překlad: Ondřej Budeus
Zvuk: Michal Vašica
Vedoucí výroby: Hana Wszolková
Produkce: Stanislav Wszolek
Dialogy a režie českého znění: Zdeněk Gawlik
Vyrobilo: AW Studio Praha, 2010
Naposledy upravil(a) palg dne 18 lis 2020 22:24, celkem upraveno 13 x.
cár ???? Hrozný
Příspěvky: 17
Registrován: 28 lis 2008 12:17

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od cár ???? Hrozný »

Síce som videl úvodné titulky na tento film od movieretro ale videl som aj ukážku a tam daboval Gregory Pecka Ilja Racek.Že by bol aj druhý dabing z 80-tych rokov?
Historik
Příspěvky: 2790
Registrován: 17 lis 2009 18:59
Bydliště: Praha

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od Historik »

Jelikož tento dabing vysílala ČST ještě v polovině 80.let, není to popravdě příliš pravděpodobné, ale na jiných místech jsme se přesvědčili, že je možné leccos. Jestli ale Rackův dabing opravdu existuje, není spíše ze začátku 90.let pro nově vzniklé komerční TV? Přece jen řadu takovýchto starších filmů vysílaly i v pracovních dnech v dopoledních a brzkých odpoledních hodinách, takže nám mnohé uteklo. I když uznávám, že nasazení Ilji Racka v té době na Pecka by bylo věkově poněkud neodpovídající.
Uživatelský avatar
anderson
Příspěvky: 1691
Registrován: 16 črc 2009 20:05
Poznámka: UŽIVATEL BYL ZABANOVÁN

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od anderson »

Silne pochybujem, ze by nejaka komercna telka angazovala Ilju Raceka, ale mozne je vsetko. Kazdopadne mam to myslim nahrate z NOVY okolo roku 1995 a vtedy to slo s tym CST dabingom a aj s CST titulkami v uvode (len tam doplnili NOVA uvadi). Tak po sviatkoch to mozem skontrolovat.
Josef Nožička
Příspěvky: 547
Registrován: 01 srp 2009 21:02

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od Josef Nožička »

A není to třeba jen omyl? On totiž Jaromír Spal měl dost široký výrazový rejstřík a s hlasem uměl docela divy. Sám jsem třeba měl pocit při jeho rozhlasových vystoupeních, že slyším někoho jiného. Chvílemi byl zaměnitelný třeba i s Josefem Langmilerem.
DAN K.
Příspěvky: 1682
Registrován: 26 bře 2008 20:01
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od DAN K. »

nechci obhajovat predabovavani, taky se mi to uplne nelibi, ale nevite jak je to s pravni a fyzickou dostupnoti dabingu a jak aje jeho technicka kvalita. Ale co me fakt vytaci jsou takovy ty kecy ze dneska uz nejsou tak dobry herci jako driv, to vuebc neni pravda, tenkrat byla jina doba a ty lidi byly vic videt v televizi a meli vetsi prilezitosti, na Ordinaci v ruzovy zahrade se uplne dobrej herec nemuze plne projevit. Ale treba libor ters je vynikajic daber, za to ze dostava 90% roli na ktery se nehodi nemuze, nebo castecne muze, ale zivi rodinu a tak. treba kdyz porovnam dabing Neboztici preji lasce, tak panove klapka a zupanic za milosem kopeckym o moc nezaostavaji, myslim, ze to to srovnani snese, jenom nejsou toik videt v televizi a nehonosi se zadnym titulem narodni umelec. U greogoryho pecka je dvorni daber vynikajici herec jiri bartoska, v jeho podani bych si ho tady rad poslech.
Uživatelský avatar
Markus
Senior admin
Příspěvky: 3323
Registrován: 22 bře 2008 17:04
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od Markus »

Tak jak se občas s Danem neshodnu, tady pod tohle se s radostí podepisuju...
Obrázek
diawara89
Příspěvky: 87
Registrován: 10 dub 2009 23:39

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od diawara89 »

anderson píše:Keby existoval pádny dovod (co sa kvality týka, nie otazky financii alebo riesenia práv), tak sa rád pod predabovanie podpíšem ako prvý. Lenze pri tychto klasickych filmoch ide aj o to comu ja vravim patina. V tom dabingu je zakonzervovana atmosfera istej doby, ktoru ziaden novodoby dabing nedokaze napodobnit. Ak niekomu staci ku stastiu rutinersky narychlo zbuchany "dabing" s pár hlasmi, kde vsetci dabuju vsetkych, tak prosim ... A k tej poznamke o Bartoskovi. Je iste, ze tu bude dabovat ? Lebo ja sa stavim, ze ani omylom. Mozno keby ho angazovali, prizmuril by som jedno oko ...
Bartoška? Určitě ne. Tyhle dabingy jsou vždycky spíchnuté za pár hodin s herci, kteří moc nestojí. Ne nadarmo se tady opakují ta samá jména. Takže Bartošku, Postráneckého a jim podobné rozhodně nečekejme.
Licence2kill
Moderátor
Příspěvky: 2242
Registrován: 25 bře 2009 10:43

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od Licence2kill »

TV premiéra 22.2.1972, takže rok výroby bude 1971.
Sen
Globální moderátor
Příspěvky: 7639
Registrován: 27 črc 2008 09:19

Re: Milionová bankovka / The Million Pound Note

Příspěvek od Sen »

Markus píše:Tak jak se občas s Danem neshodnu, tady pod tohle se s radostí podepisuju...
I já.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“