Dárek / Le Cadeau

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
palg
Příspěvky: 4471
Registrován: 05 led 2009 23:21
Bydliště: Senica

Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od palg »

Dárek / Le Cadeau (1982)

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

V českém znění: [obsazeni]Milan MachPierre Mondy (Grégoire Dufour), Milena Dvorská - Claudia Cardinale (Antonella Dufourová), Alena ProcházkováClio Goldsmith (Barbara), Svatopluk BenešJacques François (Jacques Loriol), Gabriela OsvaldováCécile Magnet (Charlotte Leguedenová), Alois ŠvehlíkHenri Guybet (André), Jan Víšek - Paul Mercey (Gastounet), Bohumil Švarc - Renzo Montagnani (emír z Kratoru), Oldřich Vlach - (recepční ve vlaku), Ondřej Pavelka - Remi Laurent (Laurent), Eliška Sirová - Leila Frechet (Sandrine), Zdeněk Blažek - Nello Pazzafini (osobní strážce), Karel Chromík (kolega v bance), Boris Rösner - Renzi Marignano (recepční), Ladislav Krečmer - André Chaumeau (Pinchon, kolega v bance), Václav Stýblo - Sébastien Floche (Dufourův nástupce), Marcela Martínková - Laurence Badie (Marie-Laure, Loriolova sekretářka), Zlata Adamovská - Yolanda Jilot (Jennifer), Petr Pospíchal (kolega v bance), Marcel Vašinka (portýr v hotelu), Petr Skarke (chlápek v davu), David Vejražka - Christophe Bourseiller (Jean-Philippe Loriol), Veronika Freimanová - Caroline Jacquin (cestující ve vlaku), Bedřich Šetena (cestující ve vlaku), Jiří Havel (průvodčí), Ladislav Županič, Inka Šecová (sousedka na schodech), Vladimír Fišer (závěrečné titulky), a další.

Zvuk: Lubomír Zajíc
Střih: Jana Stejskalová
Vedoucí výroby: Renée Lavecká
Dialogy a režie českého znění: Zdenek Sirový
Vyrobilo: Filmové studio Barrandov Dabing, 1984
Naposledy upravil(a) palg dne 24 črc 2019 09:39, celkem upraveno 18 x.
Uživatelský avatar
palg
Příspěvky: 4471
Registrován: 05 led 2009 23:21
Bydliště: Senica

Re: Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od palg »

doplnil jsem dva hlasy, které jsem znal, ale bohužel hlas emíra mi je hodně známý, dokonce bych řekl, že je to ten člověk, co čte titulky, ale nevím jeho jméno, ostatně hodně filmu od 88-91 četl u dabingu na barrandově.
Historik
Příspěvky: 2790
Registrován: 17 lis 2009 18:59
Bydliště: Praha

Re: Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od Historik »

Píseň Broadway, která zazní ve filmu anglicky (http://www.youtube.com/watch?v=Ao0Ztal7LTQ), nazpívali Pierre Mondy a Clio Goldsmithová i francouzsky. Delší dobu znám původní SP gramodesku (http://www.youtube.com/watch?v=qLu7B2lqYms), nyní jsem narazil i na televizní záznam jejich vystoupení (http://www.youtube.com/watch?v=M9LgRJrZCvg).
Překvapuje mě, že jako autor hudby je i na desce uveden Michel Legrand, neboť ačkoliv je tak uveden i v titulcích filmu, byl jsem přesvědčen, že tato skladba je skutečně převzata z nějakého staršího filmu Freda Astaira, dokonce že jde o americký soundtrack a herci jen hrají na playback. Ale podle desky to tak nevypadá.
urby
Příspěvky: 670
Registrován: 09 črc 2012 19:26

Re: Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od urby »

Opravy :
Leilu Fréchet (Sandrine) nedabuje V. Freimanová, ale Alena Mihulová. Je to stejný hlas jako zdravotní sestra Marie Sahulová z filmu Sestřičky (1983).
Paul Mercey (Gastounet) není M. Musil. Je to Jan Víšek.
Upřesnění :
Boris Rösner - Renzi Marignano (recepční), Ladislav Krečmer - André Chaumeau (Pinchon, kolega v bance), David Vejražka - Christophe Bourseiller (Jean-Philippe Loriol), Veronika Freimanová - Caroline Jacquin (cestující ve vlaku)), Bedřich Šetena (cestující ve vlaku), Jiří Havel (průvodčí).
Doplnění :
Václav Stýblo - Sébastien Floche (Dufourův nástupce), Marcela Martínková - Laurence Badie (Marie-Laure, Loriolova sekretářka), Zlata Adamovská - Yolanda Jilot (Jennifer), Petr Pospíchal (kolega v bance).

Psát o perfektním výkonu Milana Macha je nošením dříví do lesa. Mě by spíš zajímalo, jestli byl někdy slabší. Já jsem takový dabing ještě neslyšel. Byl to prostě PAN DABÉR.
salgado
Příspěvky: 2476
Registrován: 06 zář 2010 13:45

Re: Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od salgado »

Nevylučuji, že jsem se někde přeslechl, musel bych se na to podívat ještě jednou.
Uživatelský avatar
Teoretik
Příspěvky: 1872
Registrován: 22 dub 2011 16:28
Bydliště: Polabská nížina

Re: Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od Teoretik »

to urby:
Obrázek
pokud se jedná o tuto herečku, která ve filmu hraje dceru, každopádně ji nedabuje Veronika Freimanová, (ta opravdu dabuje tu brýlatou slečnu ve vlaku), ale ani Alena Mihulová, jak píšeš. Tu spíš dabuje dcera režiséra dabingu Eliška Sirová
Obrázek
Maestro není doma a jeho milostivá paní matinka vám vzkazuje,
aby jste už nevolala změněným hlasem, že vás stejně pozná
urby
Příspěvky: 670
Registrován: 09 črc 2012 19:26

Re: Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od urby »

Teoretiku, přesně tuhle postavu jsem měl na mysli, Dufourovu dceru. Jestli je to opravdu Eliška Sirová, tak má s A. Mihulovou velice podobný hlas, ale je fakt, že hlas E. Sirové si nevybavuji, takže nemohu porovnat.
Naposledy upravil(a) urby dne 26 bře 2023 17:51, celkem upraveno 1 x.
jusber
Příspěvky: 51
Registrován: 26 pro 2008 22:47
Bydliště: Protinoží

Re: Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od jusber »

Děkuju za info. V úvodu totiž v té verzi, kterou mám k dipsozici, z nějakého důvodu žádné české psané ani čtené nejsou. To mi přijde na dobu, ve které dabing vzniknul, trochu neobvyklé.
urby
Příspěvky: 670
Registrován: 09 črc 2012 19:26

Re: Dárek / Le Cadeau

Příspěvek od urby »

Upřesnění:
Oldřich Vlach - Yves Marc Gilbert (číšník ve vlaku), Petr Pospíchal - Francis André-Loux (bankovní úředník), Jiří Havel - Jacques Bouanich (1. průvodčí ve vlaku), Ladislav Županič - Diulio Del Prete (Umberto), Inka Šecová - Gisèle Grimm (Odette).

Doplnění:
Běla Jurdová - Jacqueline Dufranne (Grégoirova známá v Benátkách), Karel Fořt (průvodce v Benátkách), Zbyšek Olšovský (gondoliér).

Tady to asi nebude na beton, jedná se o vyložené štěky:
Bohuslav Ličman - Robert Le Béal (Grégoirův známý v Benátkách), Miloslav Homola - Jean Luisi (2. průvodčí ve vlaku).
Odpovědět

Zpět na „Filmy“