Hibernatus

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
palg
Příspěvky: 4471
Registrován: 05 led 2009 23:21
Bydliště: Senica

Hibernatus

Příspěvek od palg »

Hibernatus (1969)

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

V českém znění: [obsazeni]František FilipovskýLouis de Funès (Hubert de Tartas), Jana Hlaváčová - Claude Gensac (Edmée de Tartas), Svatopluk BenešPascal Mazzotti (profesor Bibolini), Otakar Brousek - Michael Lonsdale (profesor Loriebat), Luděk Munzar - Bernard Alane (Paul Fournier), Michal Pavlata - Olivier de Funès (Didier de Tartas), Soběslav Sejk - Claude Piéplu (vrchní tajemník), Karel Hlušička - Carlo Nell (reportér), Miroslava Špánková - Martine Kelly (Sophie), Jaroslava Tvrzníková - Eliette Demay (Evelyne), Jaroslav Vágner - Paul Préboist (sluha), Ivo Gübel - Jacques Legras (advokát), Jan Pohan - Raymond Malfray (policista motocyklista), Ferdinand Krůta - Harry Max (nejstarší přítel), Oldřich Janovský - Michel Duplaix (policista v brýlích z hlásnou troubou), Miroslav Doležal - Yves Vincent (Crépin-Jaujard), Marcela Martínková - Annick Alane (Crépin-Jaujardová), Jan Sedliský - Sébastien Floche (pobočník vrchního tajemníka), Jiří Pick - Robert Le Béal (ředitel léčebny), Vladimír Pospíšil - Jean-Pierre Zola (mnich), a další.

Zvuk: Tomáš Bělohradský
Střih: Marta Geržabková
Dialogy: Bohumil Štěpánek
Režie českého znění: Irena Skružná
Vyrobilo: Filmové studio Barrandov Dabing, 1971
Naposledy upravil(a) palg dne 18 bře 2019 13:48, celkem upraveno 23 x.
Paddy
Příspěvky: 756
Registrován: 08 dub 2009 20:34

Re: Hibernatus

Příspěvek od Paddy »

POMAJZ píše:Mám otázku, dnes to běželo na TV Barrandov, byla to kinokopie s českýma titulkama,nebo nová kopie. Obraz se mě totiž nezdál moc kvalitní a ještě to byl ořez 1:85.
To spíš vypadalo na novou kopii, ale jinak máš naprostou pravdu, některé ty filmy jsou v hrozném stavu.
Historik
Příspěvky: 2790
Registrován: 17 lis 2009 18:59
Bydliště: Praha

Re: Hibernatus

Příspěvek od Historik »

29.7.2012 na TV Nova s odstřiženými závěrečnými titulky nahrazenými dvěma dodatkovými mezitiulky. Na prvním 7 herců, 3 tvůrčí profese a výrobce filmu, na druhém dabéři, tvůrci dabingu a výrobce dabingu. Z dabérů vybráno prvních 8 (Filipovský, Hlaváčová, Beneš, Brousek, Munzar, Pavlata, Sejk, Hlušička), z tvůrců vybrány 3 profese (zvuk, dialogy, režie - ignorována střihačka). Jako výrobce uvedeno Filmové studio Barrandov, Dabing, 1971, tedy i s vročením, které v původních titulcích není a je tedy převzato z pomocného pramene.

Bylo to podobně i o týden dříve u filmu Oskar?
Josef Nožička
Příspěvky: 547
Registrován: 01 srp 2009 21:02

Re: Hibernatus

Příspěvek od Josef Nožička »

Poslyšte, ale Crépin-Jaujarda nemluví Milan Mach, ale Miroslav Doležal. :-? Či je to má autosugesce?
urby
Příspěvky: 670
Registrován: 09 črc 2012 19:26

Re: Hibernatus

Příspěvek od urby »

Josef Nožička netrpí žádnou autosugescí. Perfektní postřeh :-: . Je to Miroslav Doležal. Skouknul jsem zhruba po 20 letech a v mých tehdejších poznámkách mám také Milana Macha, ale s otazníkem. Už tehdy mi tam něco nehrálo. Porovnal jsem s filmem Vlčí jáma, kde má svojí jedinou titulní roli a i když tam má hlas o 14 roků mladší, bez nejmenších pochybností Crépin-Jaujarda dabuje on.
A jeho žena by měla být Marcela Martínková - Annick Alane (Crépin-Jaujardová).
Josef Nožička
Příspěvky: 547
Registrován: 01 srp 2009 21:02

Re: Hibernatus

Příspěvek od Josef Nožička »

Díky moc, to potěší. Hlavně to, že nebudu muset navštívit ušního. :D
urby
Příspěvky: 670
Registrován: 09 črc 2012 19:26

Re: Hibernatus

Příspěvek od urby »

Jan Sedliský - Sébastien Floche (pobočník vrchního tajemníka), Jiří Pick - Robert Le Béal (ředitel léčebny), Vladimír Pospíšil - Jean-Pierre Zola (mnich).
Odpovědět

Zpět na „Filmy“