Zelený rytíř / The Green Knight

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

klmdfkj
Globální moderátor

Zelený rytíř / The Green Knight

Nový příspěvek od klmdfkj »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | KB

1.DABING: HBO

V českém znění: Jakub Saic - Dev Patel (Gawain), Nikola Heinzlová - Alicia Vikander (Essel), Petr Pospíchal - Sean Harris (král), Otto Rošetzký - Joel Edgerton (lord), Petr Neskusil - Barry Keoghan (Scavenger + titulky), Regina Řandová - Kate Dickie (královna), Anna Theimerová - Erin Kellyman (Winifred), Vanda Károlyi-Konečná - Sarita Choudhury (matka), Bohuslav Kalva, Hana Igonda Ševčíková, Radovan Klučka, Dušan Kollár, Jiří Valšuba, Zuzana Slavíková, Viktorie Taberyová a další

Překlad a dialogy: Petr Finkous
Produkce: Tereza Houžvicová
Zvuk: Tomáš Paulas
Režie: Alice Hurychová
Pro HBO vyrobilo Iyuno - 2023

2.DABING: JOJ Cinema

V českém znění: Aleš Slanina - Dev Patel (Gawain), Tereza Groszmannová - Sarita Choudhury (matka), Martin Sláma - Joel Edgerton (lord), Petr Dočkal - Barry Keoghan (Scavenger), Aleš Zbořil - Sean Harris (král), Marie Maternová - Alicia Vikander (Essel), Zdeněk Junák - Ralph Ineson (Zelený rytíř), Zuzana Černá - Erin Kellyman (Winifred), Eva Novotná - Kate Dickie (královna), Hana Tomáš Briešťanská - Emilie Hetland (zlodějka), Vilém Čapek - Anthony Morris (zloděj), Milan Horský - Brendan Conroy (štamgast), Jan Grygar - Donncha Crowley (biskup), Tomáš Sagher, Vojtěch Groszmann, Daniel Dítě (titulky)

Překlad a dialogy: Petr Finkous
Zvuk: Jiří Pochvalovský
Vedoucí dramaturg: Lucie Mitková
Produkce: Michaela Čížeková
Šéfproducent: Branislav Mitka
Režie: Daniel Dítě
Pro JOJ Group vyrobila BST Audiovisual Media - 2024
Brocc

Re: Zelený rytíř / The Green Knight

Nový příspěvek od Brocc »

Měl bych tady jednu otázku. Ta výslovnost "Gávin" je oficiální česká verze toho jména? Vím, že v angličtině je těch podob přípustných více. Zrovna tahle tedy češtině moc nesedí, když to navíc někteří dabéři natahují a je z toho "Gááávin". V jiných filmech byl ke slyšení "Gavejn" a mně osobně to zní líp.

Jinak co se týče obsazení, nerozumím obsazení Jakuba Saice. Tedy dabovat tu mohl, ale někoho jiného. Úplně podle mě mění charkter té postavy a když ho pak poučujue Otto Rošetzký, tak to zní dost podivně. Nevím, proč Patela musí dabovat o dvacet let starší dabér, protože to prostě je slyšet. Harris alespoň vypadá o dost starší, takže Petr Pospíchal vcelku sedí. No a kdo mohl dabovat Edgertona je jasné. Toto tedy mohlo dopadnout lépe, ale já už od HBO nic nečekám.
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.
filip
Globální moderátor

Re: Zelený rytíř / The Green Knight

Nový příspěvek od filip »

Doplněn dabing JOJ.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Odpovědět

Zpět na „Filmy“