800 mil po Amazonce / 800 leguas por el Amazonas
Moderátor: ReDabér
800 mil po Amazonce / 800 leguas por el Amazonas
Info: IMDB | ČSFD | FDB
V českém znění: Vladimír Šmeral - Carlos López Moctezuma (Joao), Stanislav Remunda - Rafael Bertrand (Torres), Nina Jiránková - Elvira Quintana (Minha), Karel Richter - Raúl Farell (Benito), Miriam Hynková - María Duval (Lina), Jiřina Petrovická - Beatriz Aguirre (Yaquita), František Holar - Federico Curiel (Fragosso), Vladimír Brabec - Enrique Aguilar (Manuel), Jan Pohan - Antonio Raxel (soudce Jarrigues), Oldřich Musil - Armando Gutiérrez (Ortega), Antonín Zíb - Nicolas Rodriguez (otec Passhana), Miroslav Homola - Enrique Diaz 'Indiano' (starosta Cardoso), Miloš Willig - Genaro de Alba (úředník), Nina Popelíková - Pilar Souza (Lorenza Torresová) a další
Zvuk: Hanuš Silvera
Střih: Karel Höschel
Výroba: Josef Hroch
Dialogy: Rudolf Vodička
Texty písní: Eva Bezděková
Režie českého znění: Věra Barešová
Vyrobilo: Studio pro úpravu zahraničních filmů 1961
http://nalovustatistik.cz/ - Statistiky soutěžního pořadu Na lovu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
Re: 800 mil po Amazonce / 800 leguas por el Amazonas
Zvuk: Hanuš Silvera
Výroba: J. Hroch
Výroba: J. Hroch
RETROFILM
Po Zlatých věžích a Žízni po životě zřejmě třetí nejstarší dabing, jaký jsem dosud slyšel. Samotní herci podle mě trochu přehrávají, zdařilé české znění ten patos poněkud zmírňuje. A Vladimír Brabec, to byla extratřída už před 55 roky.
Doplnění :
Antonín Zíb - Nicolas Rodriguez (otec Passhana), Miroslav Homola - Enrique Diaz 'Indiano' (starosta Cardoso), Miloš Willig - Genaro de Alba (úředník), Nina Popelíková - Pilar Souza (Lorenza Torresová).
A nejsem si úplně jistý : Karel Vlček - Wilson Viana (navigátor).
Doplnění :
Antonín Zíb - Nicolas Rodriguez (otec Passhana), Miroslav Homola - Enrique Diaz 'Indiano' (starosta Cardoso), Miloš Willig - Genaro de Alba (úředník), Nina Popelíková - Pilar Souza (Lorenza Torresová).
A nejsem si úplně jistý : Karel Vlček - Wilson Viana (navigátor).
No ty asi myslíš urby tu verzi, co se válí už několik měsíců na ulož to .... škoda, že si slyšel pouze tu verzi co je o skoro půl hodiny kratší (pokud teda píšeš o té verzi z ulož to) ...ta úplná verze ,to je teprve krása ....ten český dabing to opravdu zvedl alespoň o 2třídy výše ...
Já jsem viděl tu kratší verzi a musím uznat, že dabing byl výborný a překvapil mě i samotný film, nebyl vůbec špatný. Kdyby někdo měl tu celou verzi, bych byl opravdu vděčný.gillan píše:No ty asi myslíš urby tu verzi, co se válí už několik měsíců na ulož to .... škoda, že si slyšel pouze tu verzi co je o skoro půl hodiny kratší (pokud teda píšeš o té verzi z ulož to) ...ta úplná verze ,to je teprve krása ....ten český dabing to opravdu zvedl alespoň o 2třídy výše ...