Dungeons & Dragons: Čest zlodějů / Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Moderátor: ReDabér
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů / Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Info: IMDB | ČSFD | KB | TRAILERY
DABING: Kino
V českém znění: Ondřej Brousek - Chris Pine (Edgin), Pavel Vondra - Hugh Grant (Forge), Antonie Talacková - Michelle Rodriguez (Holga), Oldřich Hajlich - Regé-Jean Page (Xenk), Vojtěch Hájek - Justice Smith (Simon), Sabina Rojková - Sophia Lillis (Doric), Soňa Linhartová - Chloe Coleman (Kira), Anna Brousková - Daisy Head (Sofina), Marek Holý - Bradley Cooper (Marlamin) + Michael Redmond (Sven), Jakub Skála - Barry O'Connor (Blackwood), Svatopluk Schuller - Kenneth Collard (Din Caldwell), Martin Hruška - Paul Bazely (Porb Piradost), Jitka Jirsová - Hayley-Marie Axe (Gwinn), Aleš Procházka - Ian Hanmore (Szass Tam) + David Durham (Čaroděj), Jiří Knot - Nicholas Blane (Andernot), Petra Hobzová - Sarah Amankwah (Torbo), Zdeněk Maryška - Bryan Larkin (Norixius), Tomáš Juřička - R.F. Daley (Jim), Štěpánka Fingerhutová - Georgia Landers (Zia), Dušan Kollár - Spencer Wilding (Gorg) + Will Irvine (Tobias), Marek Libert - Kyle Hixon (Hlídač), Luděk Čtvrtlík - Philip Brodie (Mrtvolák), Petr Neskusil - Adam Behan (Výtržník), Jiří Krejčí - Neil Stoddart (Výtržník), Jan Ženíšek - Rylan Jackson (malý Xenk), Martina Bucková, Michal Gulyáš, Tomáš Hospodský, Pavlína Kročová, David Voráček, Ondřej Ženíšek
Překlad: Martin Petřík
Produkce: Lenka Skřečková
Zvuk: Martin Ženíšek
Mix: PIP Studios
Dialogy a režie: Vojtěch Hájek
Pro Paramount Pictures vyrobila LS Productions - 2022
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
-
-
Re: Dungeons & Dragons: Čest zlodějů / Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Říkám to nerad, ale z Vojtěcha Hájka je nový Žďánský. Evidentně mu zajetá a roky ověřená spojení nejsou dost dobrá a experimentuje tam, kde je to nežádoucí. Škoda, je tu další nepoužitelný dabing do sbírky, který si rozhodně nechám ujít.
Sice jsem Ondřeje Brouska v posledních letech slyšel dohromady asi ve třech filmech (Klaus, Rose Island, Free guy) a jednom seriálu (Příběh temný a strašidelný), ale všude si ten dabing naprosto kradl pro sebe. To se u Libora Boučka stalo naposledy... no, nikdy. Takže za sebe říkám: Dejte mu šanci, je to božan.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Chápu, že ta změna na Chrisovi může na papíře působit jako pěst na oko. Upřímně se přiznám, že jsem nevěděl, kdo je u nás u Pinea spjatý dabér, ale když se mi do rukou dostalo obsazení, Ondra Brousek mi na tuhle konkrétní roli sedl jako pr*el na hrnec. Netuším, jak je na tom Libor Bouček se zpěvem, ale nezapomínejme, že Chris tu hraje postavu s loutnou, kterou se, jak už z traileru víme, nebojí použít. Nemůžu a ani nechci mluvit za Vojtu, ale musím se ho zastat v tom, že když se pro nějaký projekt nadchne, dává do něj opravdu všechno. Z rutinérství ho rozhodně nařknout nelze. Práci na D&D jsme si oba užili moc, takže pevně věřím, že to na výsledku bude znát.
Ten dabing je super. Ano taky bych chtěl na Pinea Libora Boučka, ale ta postava tam zpívá a nevím jestli by tuhle část Libor Bouček zvládnul. Ondřej Brousek byl hrozně fajn, postava nepřišla o potřebné charisma, odehrál to skvěle (možná bych ho některé hlášky nechal říct ještě jednou, aby v nich byla větší lehkost jako v originále, ale to je jenom drobný detail). A jak ve Free Guyovi zněl jako mladší Zdeněk Hruška, tak tady naopak jsem se párkrát přistihnul, že se mu do hlasu vkrádá jeho táta. Zbytek obsazení taky super s tím, že Pavel Vondra je mnohem lepší než originál, protože Grant a ti jeho blábolivý záporáci na jedno brdo jsou už nudní, ale Vondra tu postavu prodává jak asi tvůrci filmu chtěli, aby vyzněla.
Mám jenom dvě drobné výtky. Marek Holý dabuje 2 postavy ani ne 5 minut od sebe - nejdřív dabuje bejvalého postavy Rodriguez Marlamina (nedabuje ho Juřička a navíc ho hraje někdo jiný) a hned v následující scéně na hřbitově dabuje nejvýraznější postavu. Být to dvd dabing, tak se mi to sice nelíbí, ale asi to zkousnu, ale u kinodabingu mě to vyrušilo. A do fantasy se mi osobně vůbec nehodí výraz "Tak sorry" - tohle mě vyrušilo ze soustředění hodně. Ale ve výsledku jsou to jenom drobnosti.
Mám jenom dvě drobné výtky. Marek Holý dabuje 2 postavy ani ne 5 minut od sebe - nejdřív dabuje bejvalého postavy Rodriguez Marlamina (nedabuje ho Juřička a navíc ho hraje někdo jiný) a hned v následující scéně na hřbitově dabuje nejvýraznější postavu. Být to dvd dabing, tak se mi to sice nelíbí, ale asi to zkousnu, ale u kinodabingu mě to vyrušilo. A do fantasy se mi osobně vůbec nehodí výraz "Tak sorry" - tohle mě vyrušilo ze soustředění hodně. Ale ve výsledku jsou to jenom drobnosti.
Super volba dabingu
- Joe Black
- Kontaktovat uživatele:
Takže správné znění je:jackb píše: ↑07 dub 2023 21:39 Marek Holý dabuje 2 postavy ani ne 5 minut od sebe - nejdřív dabuje bejvalého postavy Rodriguez Marlamina (nedabuje ho Juřička a navíc ho hraje někdo jiný)........ A do fantasy se mi osobně vůbec nehodí výraz "Tak sorry" - tohle mě vyrušilo ze soustředění hodně. Ale ve výsledku jsou to jenom drobnosti.
Marek Holý - Bradley Cooper (Marlamin) - prosím opravit v úvodním příspěvku
Jinak "sorry" mi nijak nevadilo, do té situace to docela sedlo jak mělo, za mě naprosto ok. Dabing jako celek mi přišel perfektní a k takovému filmu adekvátní, dlouho jsem si něco tak neužil. Rád se k tomu budu vracet a hledat si v tom různé další drobnosti, co jsem napoprvé nepochytil, ale strašně jsme se u toho v kině nasmáli, moc se to povedlo.
Hodně dobrý film s hodně dobrým dabingem (byť opakování některých dabérů vedlejších rolí chvilku po sobě zamrzí). Hlavně Ondřej Brousek a Antonie Talacková jsou naprosto skvělí. Co se týče modernějších slov v překladu, tak s tím nemám problém. Ten film je dost odlehčený a natočený takovým stylem, že kdyby se tam objevil gang motorkářů, asi by to nikoho nepřekvapilo.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza
Celkově musím dabing pochválit, obsazení, překlad i zvuk. Hlavně jsem rád, že tu nebyl jednotvárný Libor Bouček, protože Ondřej Brousek byl super. Akorát mi přišlo, že některé dialogy trochu ztratily na nějaké "celistvosti", ale to asi souvisí s přizpůsobením češtině kdy to pak úplně nevyzní jako např. při té debatě o prohrávání na konci. Toho si asi většina lidí nevšimne a celkově je překlad myslím velmi dobrý, takže to je jen taková osobní poznámka.
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.