Spjatost

Vždyť to znáte. Vždycky je co vylepšovat a pokud vás něco napadne, případně chcete-li se nějak aktivně zapojit, budeme jenom rádi.
Zamčeno
Uživatelský avatar
ReDabér
Globální moderátor
Příspěvky: 5675
Registrován: 25 bře 2008 16:23
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Spjatost

Příspěvek od ReDabér »

Ok, zaměníme tedy slovíčko "spjatost" za "oblíbenost". A co? Bude víc lidí hlasovat v anketách? Budeme dělat čistky, že například paní Maciuchovou vyhodíme ze všech anket a žebříčků, aby náhodou se někomu její spojení s určitou herečkou nelíbilo? (Mimo to, jsem přesvědčený, že hlas nestárne stejně rychle jako herec, a pokud má dabér mladou barvu hlasu, nechápu, proč by nemohl dabovat daleko mladšího herce?? Ale to už je jiná diskuze a uvědomuju si tu bouřku, která se teď na mě snese :evil:) Tak, sakra, lidi hlasujte a přehlasujte fanoušku paní Maciuchové a dosaďte si do žebříčku někoho vhodnějšího! Jako co už máme proboha víc dělat :D
Zkrátka, vždycky bude někdo nespokojený, a my můžeme jen zaměnit ta dvě výše zmíněná slovíčka, ale měnit zavedený způsob žebříček-anketa podle oblíbenosti rozhodně měnit nehodláme.

Sagres: Pokud sis nevšiml, takové pravidlo již existuje. Po roce může uživatel zažát o restart ankety.
Uživatelský avatar
oberon
Senior admin
Příspěvky: 3264
Registrován: 15 srp 2008 15:13
Bydliště: Klenčí pod Čerchovem

Re: Spjatost

Příspěvek od oberon »

Sagres píše:
oberon píše: Ankety to podle mě řeší efektivněji, než nějaké míchaní. Pokud vám vadí, že někdo vyhrál díky 3 hlasům, tak si postěžujte, ale proběhla normální anketa podle pravidel, trvala 2 měsíce a víc lidí nehlasovalo
Ano, ale pokud dotyčná anketa proběhla před více než 3 roky, hlasovalo minimum uživatelů, navíc přibyli v profilu herce noví dabéři, informace (a zákonitě i uživatelé DF), je na pováženou, jestli by ji nestálo za to zrestartovat. A třeba by se pravidelně po 3-5 letech mohli restartovat postupně všechny staré ankety, aby měli šanci hlasovat i novější uživatelé DF ...
Odpoveď stejná, jako v mém posledním příspěvku...
Uživatelský avatar
Newmy
Příspěvky: 4722
Registrován: 08 dub 2008 19:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Spjatost

Příspěvek od Newmy »

Já bych v profilu dabéra(ky) nahradil Spjaté herce: za Nejčastěji dabované herce: a přidal položku Podle uživatelů DF by měl též dabovat: a bylo by to vyřešený :D
http://nalovustatistik.cz/ - Statistiky soutěžního pořadu Na lovu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
Michaela

Re: Spjatost

Příspěvek od Michaela »

ano, pravda, po roce to pravidlo existuje, ale ne vzdy je restart ankety umožněn a pred 3 lety jste tu byli maximalne vy moderatori :D takze ostatni hlasovat nemohli...

nikdo po nikom nechce, aby se menil zpusob ankety... ale je nesmysl ,aby se automaticky top 3 daberu považovala za spjaté, když se tam často vyskytují dabéři jen s 1 zářezem. Spíše by bylo vhodné pravdilo, které by definovalo a lépe vystihovalo pojem spjatost ( př. za spjatého je považován dabér, které herce dělal ve 3 atd filmech)
nevím, co je nepochopitelné na tom, že dabér, ktery daboval herce jednou nekdy za komumistu, není obecně považován za spjatého, když ho daboval jednou a nadabovanych je dalšich 20 filmu, to o spjatosti fakt moc nevypovídá, at si je klidně považován za nejoblibenejsiho a na 1.místě, však o tom anketa rozhodla, ale at´ se nevyskytuje jeho jméno v profilu herce jako spjatý.
Michaela

Re: Spjatost

Příspěvek od Michaela »

Newmy píše:Já bych v profilu dabéra(ky) nahradil Spjaté herce: za Nejčastěji dabované herce: a přidal položku Podle uživatelů DF by měl též dabovat: a bylo by to vyřešený :D
ale ty bys to vyřešil velmi kulišácky ,vlk se nažral a koza zůstala celá :D

souhlas s tim, že dabéři mají často mladší hlas, než kolik jim ve skutečnosti je..ale zrovna pani Maciuchová nemůže dabovat 40 lete ženy a v 50 dělala z třicitek stařeny a takový Martin Písařík nemůže dabovat 50 leté herce, když sám má hlas postpubertálního kluka ( teda můžou ,ale je to hnus)
Michaela

Re: Spjatost

Příspěvek od Michaela »

Markus (Tvůj příspěvek jsem nějak přehlédla):

NE NE NE, já bych nic nerušila, všechno je dokonalé, ankety at zustanou, stejně tak, at´ zůstane top 3, ale at´ se automaticky top 3 nepovažuje za spjatost, když tam těch počinů je minimum ( třeba 1-2 z 20)
Lukiz
Příspěvky: 3478
Registrován: 18 pro 2008 22:25

Re: Spjatost

Příspěvek od Lukiz »

A já bych zase v profilech dabérů položku spjaté pojal jako obsazení aspoň X různými řežiséry nebo obsazení v Y dílech (kde Y je výrazně větší než X).
U herců bych seřadil dabéry podle počtu děl a ty doporučené z ankety zvýraznil nějakou pěknou ikonou Obrázek . :D
Uživatelský avatar
Markus
Senior admin
Příspěvky: 3323
Registrován: 22 bře 2008 17:04
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Spjatost

Příspěvek od Markus »

čarodejka Míša: Moje reakce šla primárně na Dana, se změnou v Profilech dabérů souhlasím, jak jsem psal, nějak to překopeme... ;)

A děkuju za konstruktivní nápady, takhle jsem si to představoval...
Obrázek
Uživatelský avatar
Budy
Příspěvky: 4092
Registrován: 18 kvě 2008 18:59

Re: Spjatost

Příspěvek od Budy »

Dovolte, abych i zde vyjádřil svůj názor. Podle mě je také trochu hloupé označovat někoho za spjatého, když ho daboval pouze jednou. To už se ale řeší mezi moderátory. Dále pak něco o žebříčcích u herců. Tam je to na základě oblíbenosti. Prostě dám svůj hlas tomu, kdo se mi líbí nejvíce. Je to také hlavně proto, aby se zde případně mohli podívat dabingoví režiséři a podle toho obsadit do filmu. A někteří to tak vskutku dělají. :-: Když se někomu nelíbí, že je u Johna Malkoviche na prvním místě Pavel Šrom, bohužel. Je to na základě uživatelů, kterým se líbí. Já bych taky nemusel souhlasit s některými žebříčky, protože "můj" dabér se neumístil. Ale respektuji to, protože každému se líbí něco jiného. Dan K. klidně mohl hlasovat pro někoho jiného, zda by to pomohlo nevím, ale rozhodně se o to mohl pokusit. Myslím, že Dan nehlasuje nikde. Proto si nemůže stěžovat, že výsledek je takový, jaký je. To je zatím asi vše, co bych k tomu mohl dodat.
18.05.2008 – 07.05.2015
Michaela

Re: Spjatost

Příspěvek od Michaela »

Budy to hezky shrnul :-:
Zamčeno

Zpět na „Náměty a připomínky k fóru“