Monstrum / Cloverfield

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
dab.ing
Senior admin
Příspěvky: 71
Registrován: 27 úno 2008 22:42
Bydliště: Praha

Monstrum / Cloverfield

Příspěvek od dab.ing »

Obrázek
Info: IMDb | ČSFD | FDb

2009 - Cena FF za nejlepší zvuk dabovaného audiovizuálního díla

V českém znění: Libor Bouček - Michael Stahl-David (Rob Hawkins), Filip Švarc - T.J. Miller (Hud Platt), Lucie Vondráčková - Odette Yustman (Beth McIntyre), Jitka Moučková - Lizzy Caplan (Marlena Diamond), Tereza Chudobová - Jessica Lucas (Lily Ford), Michal Jagelka - Mike Vogel (Jason Hawkins), Zdeněk Mahdal, Zdeněk Podhůrský, Zuzana Schulzová, Jaroslav Horák, Nikola Votočková, Roman Hájek, Bohdan Tůma, Michal Michálek, Zbyšek Horák (titulky) a další

Překlad: Martin Gust
Zvuk: David Pavlíček
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Jiří Balcárek
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska 2008
Uživatelský avatar
James55
Senior admin
Příspěvky: 3069
Registrován: 22 bře 2008 12:22

Re: Monstrum / Cloverfield

Příspěvek od James55 »

dab.ing píše:Chcete udělat svému domácímu kinu radost? Pusťte mu Cloverfield!
Teď jsem to dokoukal a z dabingu jsem nadšený. Práci na něm popisuje Filip Švarc tady a vše o čem píše je ve filmu opravdu slyšet. Protože celý film je točen jakoby amatérskou kamerou jsou i v dabingu slyšet různé rány do mikrofomu, bouchání, ustřižená slova a věty...prostě to zní velmi autenticky. Vůbec to na mě nepůsobilo dojmem, že herci seděli ve studiu. Herecké výkony v hlavních rolích jsou dobré, ale co mě opravdu nadchlo, je že některým větám v rámci atmosféry prostě není rozumět. (když kolem vás jedou tanky, tak opravdu neslyšíte polovinu toho co vám říká člověk vedle vás). To co bývá českému dabingu často vytýkáno, že dialogy jsou hodně vypíchnuté nad atmosférou, se tady prostě nekoná. Všechno je dokonale utopené v ruchu a atmosféře. Pochvalu si zaslouží i sborové scény, ve kterých neční české věty, ale prostě slyšíte hluk a šum a až když se pozorně zaposloucháte, zjistíte že ten šum je česky :) O zvukové stránce se dá říct jen jediné...Cloverfield hraje. Už při prvním objevení monstra mi subwoofer málem sundal skleničku ze stolu. Pokud máte tu možnost, pusťe si film opravdu na slušných bednách, kdo si to pustí jen na notebooku, nebo na PC bedničkách o hodně přichází.
Souhlasím, skvělý dabing.
Uživatelský avatar
Kubaz
Příspěvky: 405
Registrován: 07 dub 2008 18:20
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Monstrum / Cloverfield

Příspěvek od Kubaz »

Souhlasím se vším co bylo řečeno nade mnou. Dabing je opravdu brilantní a na celkové atmosféře neubírá, naopak pro českého diváka film zpřehlední. Je to parádní práce a opravdu se mi moc líbila volba dabérů pro hlavní role, obzvlášť Lucka Vondráčková v roli Bett. Opravdu jí to moc sedělo. škoda jen, že film má poněkud nepříjemný konec.

Jen drobná zajímavost. Pokud vlastníte DVD Monstra koukněte se na úplně poslední scénu kdy kemera míří na moře a na břehu jsou nějaké barevné domy a cirkus. Když se pořádně podíváte, tak v pravé části obrazu uvidíte cosi padat do moře. Že by monstrum?
Dabing X Originál?...většinou jde jen o to, co vidíte dřív...
balcin
Příspěvky: 56
Registrován: 22 dub 2008 23:22

Re: Monstrum / Cloverfield

Příspěvek od balcin »

Děkuju za pochvalu dabingu Cloverfield, protože jsme si na tom dali opravdu záležet, což tedy bývá mým zvykem, ale holt někdy to nemusí vyjít.Herce jste pochytil správně, teoreticky nemám koho doplnit, protože ostatní vystupovali v menších rolích. Snad bych mohl vzpomenout na pomoc mých kolegů dabérů, kteří přišli a točili tři hodiny sbory, protože jsme každý sbor kvůli prostorovému zvuku zdvojovali. Byli to Zuzka Schulzová, Zbyšek Horák, Jarda Horák,Nikol Votočková. Zvuk měl na starosti mistr zvuku David Pavlíček.
Vladajsoucna
Příspěvky: 641
Registrován: 14 pro 2010 20:26

Re: Monstrum / Cloverfield

Příspěvek od Vladajsoucna »

Zvuk ano, ale obsazení pod psa. Jsem alergický na hlasy Švarce a Vondráčkové (další mí "miláčkové" Tůma a Mahdal tu mají naštěstí jen epizodky), což bych ještě vydejchal, kdyby zde nepodali ještě dost mizerné výkony. Oba dost kazí celý dojem z jinak perfektního filmu.
Jakub25
Příspěvky: 568
Registrován: 24 říj 2018 18:13

Re: Monstrum / Cloverfield

Příspěvek od Jakub25 »

Odpovědět

Zpět na „Filmy“