Atlas mraků / Cloud Atlas

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
oberon
Senior admin
Příspěvky: 3264
Registrován: 15 srp 2008 15:13
Bydliště: Klenčí pod Čerchovem

Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od oberon »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

V českém znění: Jiří Dvořák - Tom Hanks (Dr. Henry Goose / manažer hotelu / Isaac Sachs / Dermot Hoggins / představitel Cavendishe / Zachry), Dana Černá - Halle Berry (domorodá žena / Jocasta Ayrsová / Luisa Reyová / host na párty / Ovid / Meronym), Jan Vlasák - Jim Broadbent (Kapitán Molyneux / Vyvyan Ayrs / Timothy Cavendish / korejský hudebník / druhý prorok), Vladislav Beneš - Hugo Weaving (Haskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Sestra Noakesová / Mephi / starý Georgie), Michal Holán - Jim Sturgess (Adam Ewing / host hotelu / otec Megan / Highlander / Hae-Joo Chang / Adam / Zachryho švagr), Anna Suchánková - Doona Bae (Tilda / matka Megan / mexická žena / Sonmi-451 / Sonmi-351 / prostitutka Sonmi), Michal Jagelka - Ben Whishaw (muž na lodi / Robert Frobisher / prodavač / Georgette / člen kmene), Jaromír Meduna - Keith David (Kupaka / Joe Napier / An-kor Apis / prorok), Lumír Olšovský - James D'Arcy (Rufus Sixsmith / Sestra Jamesová / archivář), Martina Kechnerová - Xun Zhou (Talbot / Yoona-939 / Rose), Jan Šťastný - David Gyasi (Autua / Lester Rey / Duophsyte + titulky), Dana Syslová - Susan Sarandon (Madam Horrox / starší Ursula / Yusouf Suleiman / abatyše), Pavel Vondra - Hugh Grant (Reverend Giles Horrox / Lloyd Hooks / Denholme Cavendish / Seer Rhee / náčelník Konů), Dalimil Klapka - Ralph Riach (Ernie Black Smith), Martin Zahálka - Andrew Havill (Pan Hotchkiss), Bohuslav Kalva - Robert Fyfe (Pan Meeks), Helena Brabcová - Heike Hanold-Lynch (sestra na recepci v Aurora house), Radka Fidlerová - Amanda Walker (Veronica Costelová), Radek Hoppe - Robin Morrissey (mladý Tim Cavendish), Rudolf Kubík - Alistair Petrie (Felix Finch), Zdena Petrová - Raevan Lee Hanah (Catkin), Jiří Köhler - Brody Nicholas Lee (Chavier Gomez / Jonas / Zachryho starší synovec), Petr Gelnar, Jan Köhler, Klára Petrová

Překlad: Anna Polanská (s přihlédnutím ke knižnímu překladu Barbory Knobové)
Zvuk: Petr Posolda
Produkce: Pavla Draxlerová
Dialogy a režie: Michal Pavlík
Vyrobilo: Barrandov Studio dabing pro Magic Box 2013
Uživatelský avatar
cl3rick
Příspěvky: 49
Registrován: 09 kvě 2008 22:02
Bydliště: Havířov

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od cl3rick »

tohle byl fakt boží dabing, líbilo se mi, jak pan Dvořák měnil hlas
radek07
Příspěvky: 9
Registrován: 02 úno 2013 13:31

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od radek07 »

Vypadáto dobře. jediné co mě mrzí je neobsazení Tatjány Medvecké na Susan Sarandon. Ale i tak spokojennost ;)
Uživatelský avatar
bloom
Globální moderátor
Příspěvky: 6797
Registrován: 18 črc 2008 17:43

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od bloom »

Podíval jsem se na dabing a moc se mi líbil. Obsazení je složeno z těch nejlepších dabérů a především Jiří Dvořák a Jan Vlasák podávají výborné výkony. :-: Naopak jsem měl pocit, že by HW měl dabovat spíše Jan Vondráček, ale Vladislav Beneš to doháněl herecky. A Dana Syslová se mi také moc na SS nelíbila, podle mě jsou lepšími náhradami za Taťjanu Medveckou třeba Jaroslava Brousková nebo Jorga Kotrbová. Celkově se ale podle mě jedná o velmi dobrý dabing.
Uživatelský avatar
Michaela2
Admin
Příspěvky: 6964
Registrován: 17 srp 2011 02:29
Bydliště: Praha

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od Michaela2 »

souhlasím, spojení Sarandon Dana Syslová mi též nesedí, k již zmíněným alternativám za sebe ještě dodám Zlatu Adamovskou a Ljubu Krbovou...
Uživatelský avatar
puffy
Příspěvky: 1127
Registrován: 18 lis 2009 17:46

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od puffy »

Skvely dabing. Hlavne velke diky za Jiřího Dvořáka. :-: :-: :-: Konecne som si zase po dlhej dobe mohol pozriet nejaky film s Tomom Hanksom s dabingom. Dufam, ze sa toto spojenie bude opakovat castejsie.
Co sa tyka spojenia Sarandon - Dana Syslová. Tak s tym nemam problem a vzhladom na to ake ulohy tu Sarandon hra, tak by s tym nemali mat problemy ani odporcovia tohto spojenia. Zlata Adamovska alebo Ljuba Krbova by sa sem absolutne nehodili.

Z nezvyklych spojeni dopadlo velmi dobre obsadenie Vlasáka na Jima Broadbenta. To som necakal, ale tiez to pôsobilo prirodzene.

Este na koniec musim pochvalit spickovy preklad, ktory je prave u tohto filmu velmi dôlezity.
Proste spickovy dabing.
Naposledy upravil(a) puffy dne 12 čer 2013 06:18, celkem upraveno 1 x.
18.11.2009 - 28.12.2016
kakadu
Příspěvky: 66
Registrován: 28 črc 2011 01:09

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od kakadu »

Informace "Překlad: Anna Polanská (s přihlédnutím ke knižnímu překladu Barbory Knobové)" je podivná. Knihu dle informací na webu překládala nějaká paní Jana Housarová. Jak to je doopravdy?
Uživatelský avatar
Ištván87
Příspěvky: 2461
Registrován: 24 lis 2008 22:17

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od Ištván87 »

Stejně tak jsem já u Barbory Knobové nikde nenašel zmínku o tom, že by překládala tu knížku. Vlastně jsem jí coby překladatelku nacházel jen v souvislosti s filmy.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Lukiz
Příspěvky: 3478
Registrován: 18 pro 2008 22:25

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od Lukiz »

Mohl by někdo zkusit ověřit jestli Barbora Knobová spíše nedělala překlad pro titulky do kina?
Uživatelský avatar
bloom
Globální moderátor
Příspěvky: 6797
Registrován: 18 črc 2008 17:43

Re: Atlas mraků / Cloud Atlas

Příspěvek od bloom »

puffy: Souhlasím, ani jedna z nich by se do tohoto filmu nehodila. Já mám jen s Danou Syslovou problém, že si automaticky s jejím hlasem vybavím nějakou dámu více pokročilého věku díky jejímu častému obsazování do takových rolí v dabingu a každou jinou roli pak s jejím hlasem vnímám jako babičku. :)
Odpovědět

Zpět na „Filmy“