Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
Roko
Admin
Příspěvky: 3232
Registrován: 09 srp 2009 11:39

Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od Roko »

Uživatelský avatar
markt12
Příspěvky: 1371
Registrován: 08 dub 2010 02:40
Poznámka: Uživatel byl zabanován z důvodu: Smazání všech profilů filmů, seriálů a herců, zdiskreditování databázní hodnoty Dabingfora a sabotování práce ostatních lidí, kteří profily doplňují.

Re: Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od markt12 »

Filmová studia radši utrácí miliardové částky za nesmyslné pokračování u filmů, než aby nerušili výborné seriály už v jejich začátcích (Událost, Eastwick, Městečko ztracených, Záblesk budoucnosti, Lidé zítřka, Dracula, Na doživotí apod.) :-?
Naposledy upravil(a) markt12 dne 22 črc 2015 20:52, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2629
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od KOMZA »

Vypadá to fantasticky! :-:
ravenin
Příspěvky: 47
Registrován: 22 pro 2013 17:56

Re: Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od ravenin »

Parádní obsazení, těším se a jednoznačně palec nahoru.... :-: :-: :-: :-: :-: :-:
Uživatelský avatar
puffy
Příspěvky: 1127
Registrován: 18 lis 2009 17:46

Re: Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od puffy »

S obsadenim som celkom spokojny. Dopadlo to dobre, ale nevidim dôvod to nejak extremne chvalit, pretoze mali tentokrat viacmenej stastie na hercov, ktory maju daberov mimo agentury.
Aby som mal dôvod chvalit, tak by museli obsadit niekoho z agentury. Napriklad u Jasona Clarkea by som ovela radsej videl Jana Šťastného. U J.K. Simmonsa Plachého atd.
Jai Courtney mi je ukradnuty, ale tiez tu ma dvorneho dabera mimo agentury. Takze zase az tak velku namahu pri obsadzovani si nedali.
A snad tam bude dabovat viac ludi ako tu je uvedenych, aby sa tam neustale neopakovali tie iste hlasy.
18.11.2009 - 28.12.2016
byvojik
Příspěvky: 229
Registrován: 12 pro 2012 17:53

Re: Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od byvojik »

Chválím obsazení hlavní dvojice :-: zbytek vypadá taky velice dobře ;) jinak souhlasím s puffym.
FragMan
Příspěvky: 428
Registrován: 10 črc 2008 12:17
Bydliště: Brno

Re: Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od FragMan »

Zajímalo by mě, jak vyřeší například dialogy z prvního Terminátora. Budou v jistých scénách totožné s některým z dabingů kvůli návaznosti?
Uživatelský avatar
James55
Senior admin
Příspěvky: 3071
Registrován: 22 bře 2008 12:22

Re: Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od James55 »

Měly by být totožné s dabingem Novy.
Uživatelský avatar
Jack_6428
Příspěvky: 1709
Registrován: 03 pro 2008 23:58
Bydliště: V rozvodech kabelových sítí ČR

Re: Terminator Genisys / Terminator: Genisys

Příspěvek od Jack_6428 »

Tak co? Po půl roce nikdo žádnej názor? Myslel jsem, že Terminátor lidi zajímá. Všichni se těšej a pak nic :lol: Kdo nemá BD/DVD, může vidět v TV na HBO.

Co mám k dabingu já? V jedný větě... jde to, ale není to úplně ono. Jednu či dvě role bych možná přeobsadil a ty, u kterých to sedne, bych režijně vedl asi trochu jinak. Například hlavní herec/postava/dabér - Arnold/Ochránce/Soukup. Nechci se pana Soukupa dotknout, mám ho rád a možná během natáčení nebyl zdravotně úplně ve formě a dělal co šlo, ale u tohohle filmu jsem si říkal, že to už prostě není ono. Dlouhodobě si v duchu myslím, že by Arnolda mohl dabovat i někdo jiný. Aspoň sem tam. Všichni jsou na p. Soukupa zvyklí, je to zaběhnuté spojení, ale já osobně jsem si nikdy nemyslel, že by to bylo ideální a u všech rolí 100%. Pravda, Arnold mluví jak mluví a hledat český ekvivalent je fuška. A v mnoha filmech ho Soukup namluvil opravdu skvěle. Terminátor Genisys podle mě ale není ten případ. Když to řeknu natvrdo, zní divně a chvílemi mi přišel zcela mimo. Co jsem viděl na obrazovce mi úplně neladilo s tím, co jsem slyšel. Někdo může argumentovat tím, že to je normální a že dabér nikdy nebude znít stejně jako originál - což beru a je to v tomto případě pravda. Ale když to tak někdy je, a hlas není podobný nebo vyloženě nesedí jak poklop na hrnec, měl by aspoň hlas pasovat v tom smyslu, že je věrohodný a neruší - tzn. buď přizpůsobit polohu hlasu postavě anebo to zachránit herecky/výkonem. Ideálně obojí, ale to je těžké a moc nebývá, takže většina herců jede +- ve své zaběhnuté poloze. Ani ne třeba schválně, protože to mají na háku, ale protože to je jistější, rychlejší a rejža/studio na ně tlačí. Což se mi obecně nezamlouvá, protože to zcela eliminuje čas ke zkoušení, experimentování a nedej bože obsazování nových talentů. Zkrátka se stereotypně jede jako v nějaké fabrice. Bohužel. Ale zpět k Arniemu. Přišlo mi, že p. Soukup buď většinu replik jednoduše přečetl (jako nějaký dokument) anebo mu nařídili shora ať to jede jinak. Paradoxně, přestože experimentování a změny většinou vítám, pokud to byl záměr, nemyslím si, že to vyšlo. Znělo mi to tak nějak... nijak. I když mají Arnold a Soukup podobný věk, takže stárnou spolu, můj dojem je, že se začínají rozcházet. Prostě mi tam chybí to Arnoldovo kouzlo a jeho přízvuk. P. Soukup se s tím pral zdatně poměrně dlouho, ale do budoucna bych se nebránil někomu jinému. Možná Pomeje. Nevím. Jinak ještě jedna poznámka k tématu Arnold/Soukup... Myslím si, že to cítí podobně vícero lidí, jen se to bojí někdo nahlas říct, protože se lidi změny bojí a nikdo nechce jít proti proudu. Pokud mám jít já a zdejší mě ukamenují, budiž. Je to ale stále můj názor, za kterým si stojím.

A k ostatním postavám... Podobně mi neseděl, především hlasově, Vondra na Jasonovi/Johnovi. Hlavně ke konci filmu to byl oproti originálu slabý odvar i co se podání týče. Tak trochu antiklimatické dalo by se říct. Tady bych byl raději třeba za Šťastného.

Klára na Emilie... OK. Tak nějak podle očekávání, ale v Trůnech mi seděla o krapet víc. Přeci jen to není ta stejná Emilie a tady jsem předpokládal spíš trochu drsnější podání.

Marek na Jaiovi/Kylovi nebyl špatný.

Stejně tak Rímský na Simmonsovi, kde by ale o pár procent byl lepší Plachý.

No, jak jsem říkal, špatný to není. Dívat se na to dalo, ale že bych jásal říct nemůžu. V tomhle případě bych nejspíše preferoval originál.
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“