Bořiči mýtů / MythBusters

Pokračování příště

Moderátor: Michaela2

Odpovědět
Raikkonen
Příspěvky: 64
Registrován: 15 srp 2010 19:59

Bořiči mýtů / MythBusters

Příspěvek od Raikkonen »

Naposledy upravil(a) Raikkonen dne 05 lis 2015 13:25, celkem upraveno 6 x.
Raikkonen
Příspěvky: 64
Registrován: 15 srp 2010 19:59

Re: Bořiči mýtů / MythBusters

Příspěvek od Raikkonen »

Bohužel titulky se jmény na Discovery jsem nikdy neslyšel, takže jen z odposlechu. Dabing neprobíhal najednou, ale ve více vlnách - podle repríz a odvysílání nových dílů, to je pak znát na změnách v obsazení, což byli asi tak 3-4 dabéři na díl. Jako spjatým dabérem můžu dát jedině Lenku Filipovou-Kudelovou s Kari Byronovou, to platilo snad téměř vždy. Ale jinak se hlasy měnily, kolikrát si i stejní dabéři prohazovali Adama a Jamieho v různých dílech. Minimálně ale ještě jeden dabér mi tam chybí a nedokážu ho identifikovat.

Na Prima Cool bylo zatím odvysíláno jen málo dílů - ještě se neobjevil druhý tým Kari Byron, Tory Belleci a Grant Imahara.

Osobně mě nevadí, že na Prima Cool říkají Busterovi Bořič, to je vlastně jen počeštění a záleží na zvyku. A co se týče zařazení, tak Bořiči mýtů jsou dost na hraně - je to jak vědecký dokument, tak zábavný pořad, tak i dílem reality show. Vzhledem k náplni pořadu, co vše Bořiči ověřují, jak to provádějí atd., bych to primárně viděl jako zábavný pořad a jako vědecký dokument až ve druhé řadě, proto bych to do dokumentů nepřeřazoval. Ono třeba vodní lyžování za veslicí, hranaté pneumatiky, skluzavka se skokem do bazénku, omdlévání koz a mnoho dalšího se jako dokument snad ani nedá nazvat (to už spíš připomíná bláznivé reality show typu Jackass).
Naposledy upravil(a) Raikkonen dne 31 říj 2013 10:57, celkem upraveno 1 x.
Petr Novak
Příspěvky: 449
Registrován: 29 kvě 2008 18:02

Re: Bořiči mýtů / MythBusters

Příspěvek od Petr Novak »

Myslím že dabing Discovery se dá nazvat tím, co někteří tady vymysleli pro dabingy CBS Drama, tedy ruletový dabing. Většinou se v jednom díle vyskytují jen tři hlasy. Skoro vždy to jsou Běhůnek a Kudelová a často také Petr Jančařík a vedle výše uvedených Dítěte a Junáka jsem slyšel i Luboše Ondráčka. Kudelová dělala všechny ženské hlasy a většinou i vypravěčku, ale pokud zrovna mluvila nějekou ženu, tak roli vypravěče převzal některý z mužů.

Z dabingu Primy mám trochu smíšené pocity. Na jednu stranu vybrali dobře hlasy pro Jamieho a Adama (hlavně Pantůček je výborný), ale Jagelkovi prostě role vypravěče nesedí. Kdyby místo něj dělal vypravěče Jan Vágner a naopak Jagelka namlouval mužské role, bylo by to podle mě lepší. A tím se vlastně dostávám k dalšímu problému, kterým jsou jen dva hlasy pro všechny ostatní postavy, což není moc dobře. To, že z Bustera udělali Bořiče mi také moc nesedlo, ale to je už jen detail a nejspíš je to jen o zvyku.

Jinak si myslím, že toto téma by spíš patřilo do dokumentů, ne sem.
Raikkonen
Příspěvky: 64
Registrován: 15 srp 2010 19:59

Re: Bořiči mýtů / MythBusters

Příspěvek od Raikkonen »

Pomohl by mi prosím někdo s určením dabérů druhého týmu - Tory Belleci, Kari Byron, Grant Imahara ? Díky!

edit: Díky za doplnění, úvod je aktualizován.
Naposledy upravil(a) Raikkonen dne 13 úno 2014 18:57, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Fifa.21
Příspěvky: 1299
Registrován: 12 dub 2009 11:19
Poznámka: Filip.Danilov@email.cz

Re: Bořiči mýtů / MythBusters

Příspěvek od Fifa.21 »

U Discovery těžko říct, tam se na tom střídali jak diví :)
A u Primy je to Jakub Saic - Tory, Nikola Votočková - Kari, Ludvík Král - Grant
Uživatelský avatar
Jack_6428
Příspěvky: 1709
Registrován: 03 pro 2008 23:58
Bydliště: V rozvodech kabelových sítí ČR

Re: Bořiči mýtů / MythBusters

Příspěvek od Jack_6428 »

Nechci prudit nebo neco, ale nemelo by tohle bejt v dokumentech? Serialy vypadaj imo trochu jinak. Prestoze doku stanice uz nejsou co byvaly. Stejne tak moc nechapu proc tu je treba Top Gear. Je mi to v podstate jedno, ale je to minimalne na debatu.
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Tomasak
Příspěvky: 167
Registrován: 17 pro 2014 17:32

Re: Bořiči mýtů / MythBusters

Příspěvek od Tomasak »

Dokonce je to napsaný i na IMDB, jelikož se to podle něj všechno tady rozděluje
Odpovědět

Zpět na „Seriály“