Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9155
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od filip »

Alice in Wonderland: Through the Looking Glass
Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB | TRAILERY
Související: Alenka v říši divů

DABING: Kino

V českém znění: Alexandr Rašilov - Johnny Depp (Kloboučník), Marika Šoposká - Mia Wasikowska (Alenka), Tatiana Vilhelmová - Helena Bonham Carter (Srdcová královna), Lenka Vlasáková - Anne Hathaway (Bílá královna), Jan Vondráček - Sacha Baron Cohen (Čas), David Suchařípa - Rhys Ifans (Zanik Vršklobouk), Radek Kuchař - Matt Lucas (Tydlidýn a Tydlidum), Dana Batulková - Lindsay Duncan (Helen Kingsleighová), Kamil Halbich - Leo Bill (Hamish), Ondřej Brzobohatý - Andrew Scott (Dr. Addison Bennett), Jaromír Meduna - Alan Rickman (houseňák Absolem), Pavel Šrom - Timothy Spall (ohař Bayard), Petr Rychlý - Paul Whitehouse (zajíc Březňák), Jan Vlasák - Stephen Fry (kocour Šklíba), Taťjana Medvecká - Barbara Windsor (Plšice), Otakar Brousek ml. - Michael Sheen (Bílý králík), Pavel Tesař - Matt Vogel (Wilkins), Mojmír Maděrič - Wally Wingert (Valihrach), Jiří Panzner - Ed Speleers (James Harcourt), Radim Fiala - Richard Armitage (král Oleron), Andrea Elsnerová - Hattie Morahan (královna Elsemere), Eva Spoustová - Simone Kirby (Tyva Vršklobouková), Hana Igonda Ševčíková - Joanna Bobin (Alexandra), Monika Hladová - Geraldine James (lady Ascotová), Matěj Převrátil - Louis Ashbourne Serkis (malý Kloboučník), Viktorie Hrachovcová - Amelia Crouch (mladá Mirana), Klára Nováková - Leilah de Meza (mladá Iracebeth), Martin Zahálka - Jamie Baughan (Phelps), Stanislav Lehký - Daniel Hoffmann-Gill (loďmistr), Otto Rošetzký - Paul Hunter (bílý král), Tomáš Karger, Martin Janouš, Pavlína Kostková Dytrtová, Michal Gulyáš, David Voráček, Vojtěch Hájek, Tomáš Gibiš

Překlad: Vojtěch Kostiha
Produkce: Adéla Bláhová, Kateřina Jindrová Zítková, Klára Sedlmajerová
Zvuk: David Tomášek, Robert Slezák
Mix: Shepperton International
Kreativní dohled nad českou verzí: Maciej Eyman
Producent české verze: Disney Character Voices International, Inc.
Dialogy a režie: Braňo Holiček
Pro Walt Disney Pictures vyrobilo Studio Virtual® - 2016
Naposledy upravil(a) filip dne 06 zář 2018 15:26, celkem upraveno 23 x.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Eminem007
Příspěvky: 383
Registrován: 03 čer 2013 19:20

Re: Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od Eminem007 »

super, chválím obsazení :-: :-: :-: velká chválá pro Braňa Holička.
Rajesh
Příspěvky: 140
Registrován: 31 pro 2014 15:53

Re: Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od Rajesh »

Super, paráda, vynikajicí :!: :-:
elbrambo2812

Re: Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od elbrambo2812 »

Potlesk pro Braňa Holička! Jeho druhá režisérská práce a vypadá to skvěle, stejně jako film "V hlavě".
Sice tady určitě obšlehnul 70% dabérů z prvního dílu, ale i tak chvála. Nové postavy vypadají pěkně.
Jediná změna u vracejících se postav je, pokud vím, v Absolemovi - Jiří Bartoška/Jaromír Meduna. Nemám o tom moc přehled... může mi někdo napsat, proč to přeobsazení? Děkuju.

Překlad bude určitě parádní. Už se jako všichni ostatní těším. Květen je vážně kinomazec!
Uživatelský avatar
Joe Black
Příspěvky: 5045
Registrován: 03 čer 2008 21:09
Bydliště: Budovatelů 561, Chrást u Plzně
Kontaktovat uživatele:

Re: Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od Joe Black »

Přeobsazení na Absolemovi je jasné, pan Bartoška měl zdravotní problémy, co se dobře pamatuji a buďto nemohl být k dispozici, nebo je za tím něco vážnějšího. Ale i když je to škoda, není to nic, co by ubíralo filmu na kvalitě... :)
Uživatelský avatar
Ištván87
Příspěvky: 2461
Registrován: 24 lis 2008 22:17

Re: Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od Ištván87 »

Copak o to. V době dabování už byl pan Bartoška v pořádku. Ale když jsem teď viděl film Teorie tygra, tak si myslím, že už dabovat přestane. Přeci jen je to pro hlasivky docela zápřah (nota bene takováhle postava) a pan Bartoška má v hlase trochu slyšet tu únavu. Ale je to škoda, samozřejmě.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
DAN K.
Příspěvky: 1682
Registrován: 26 bře 2008 20:01
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od DAN K. »

Dabing byl velmi slušný a líbil se mi. Ale když ve Virtuálu tak rádi přeobsazují :) , tak mi přišlo škoda, že to neudělali i tady. Díky chybě promítače jsem viděl prvních deset minut v angličtině (než to znova pustili s dabingem) a ten rozdíl mezi dospělým hlasem originální herečky a dětským hláskem Mariky je do uší bijící. Člověk ji toho námořního kapitána nemůže uvěřit, i když je celý film velká nadsázka. Stejně tak je Petr Rychlý zbytečně zazděn v nezajímavé malé roli zajíce. Jan Vondráček sice nedabuje Cohena špatně, ale furt jsem se tak nějak ošíval a v duchu si u těch jeho grimas přestavoval Petra a vím, že by tomu dal ještě větší koule. Pak ještě během natáčení měli přeobsadit toho, kdo namluvil pár vět krále. Zněl jako amatér z ulice, vůbec neměl žádnou autoritu a nepovedlo se mu ani trefit přirozenou intonaci věty. A nedával bych do jednoho dabingu Sašu Rašilova a Ondru Brzobohatého, ti dva mají úplně stejnou barvu hlasu, že vůbec nejdou rozlišit a než mi to došlo, tak jsem se chvíli hrozně divil, proč Saša dabuje dvě role. Jinak se mi líbil překlad, hezky si vyhrál s těmi archaismy (i zvládli abecední problém), ale obávám se na druhou stranu, že děti nebudou spoustě slov rozumět.
fabec122
Příspěvky: 1552
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od fabec122 »

Krále namluvil Radim Fiala
Za mě povedený dabing, hlavně díky ne tak často obsazovaným jménům a velkému množství dabérů, přeobsazení Jiřího Bartošky moc nevadí, Houseňák tu má jen malinkou roli, a Jaromír Meduna řekne jen pár vět.
V úvodním příspěvku jsou u rodiny Kloboučníka uvedeny anglické jména, v dabingové verzi jsou ale jména přeložena do češtiny
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9155
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Re: Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Příspěvek od filip »

Souhlasím s Danem K., dnes jsem to viděl v kině a pan Fiala na krále trhal uši, když promluvila za královnu Elsnerová bylo to hrozně nepřirozené, slyšet ty dva mluvit po sobě, ale když by pana Fialu začali obsazovat na sborové a epizodní role, tak by časem mohl vypracovat, má zajímavý chlapský hlas, kterých tolik nemáme, a hrát dle mě umí.
Škoda také, že na pár vět nezavolali paní Drbohlavovou na její postavu z prvního dílu, už tři roky v ničem nedabovala, to je škoda. Ale jinak dabing skvělý.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Odpovědět

Zpět na „Filmy“