Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od jackb »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

Originální název: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

V českém znění: David Štěpán - Asa Butterfield (Jacob Portman), Klára Nováková - Ella Purnell (Emma Bloomová), Tereza Bebarová - Eva Green (slečna Alma LeFay Peregrinová), Dalibor Gondík - Chris O'Dowd (Franklin Portman), Tomáš Juřička - Samuel L. Jackson (Barron), Jan Battěk - Finlay MacMillan (Enoch O'Connor), Jan Vlasák - Terence Stamp (Abraham Portman), Jan Köhler - Cameron King (Millard Nullings), Anna Novotná - (Olivia Abroholos Elephanta), Karolína Křišťálová - Georgia Pemberton (Fiona Fraunfeldová), Matěj Macháček - Milo Parker (Hugh Apiston), Klára Hobzová - Pixie Davies (Bronwyn Bruntleyová), Jindřich Žampa - Hayden Keeler-Stone (Horác Somnusson), Hana Talpová - Judi Dench (slečna Tenkozobcová), Irena Hrubá - O-Lan Jones (Shelley), Zuzana Slavíková - Allison Janney (Dr. Golanová), Bohuslav Kalva - Nicholas Amer (Oggy), Daniel Krejčík - Shaun Thomas (Dylan), Petra Hobzová, Ladislav Cigánek, Ivo Hrbáč, Pavel Šrom, Vladimír Kudla, Linda Křišťálová, Martin Draxler, Robin Pařík, Petr Pospíchal a další

Překlad: Bronislava Grygová
Zvuk: Petr Posolda
Mix zvuku: Deluxe Media
Produkce: Pavla Draxlerová
Dialogy a režie: Petr Pospíchal
Vyrobilo: Barrandov Studio a.s. 2016
bernyz
Příspěvky: 627
Registrován: 16 úno 2012 20:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od bernyz »

Po delší době dabing pana Pospíchala, který papírově nevypadá špatně... 8-)
Uživatelský avatar
Dosty43
Příspěvky: 194
Registrován: 22 bře 2011 18:12

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od Dosty43 »

Až na spojení Tomáš Juřička - Samuel L. Jackson tam měl být Rímský tak to není hrozné.
semir
Příspěvky: 312
Registrován: 02 črc 2009 18:38
Bydliště: Hradec Králové

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od semir »

Pavel Šrom by byl lepší, když už tam dabuje
bernyz
Příspěvky: 627
Registrován: 16 úno 2012 20:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od bernyz »

Juřička mi v těhle rolích nevadí - stejně jako v Kingsmanovi.
elbrambo2812

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od elbrambo2812 »

Buďto se pan režisér praštil do hlavy a od teď bude zase tvořit kvalitní dabingy, anebo se cvakl málo a příště už to bude zase hrůza, každopádně tohle zatím papírově nevypadá vůbec špatně! :lol:
Těším se moc na Terezu Bebarovou a na Dalibora Gondíka, jehož hlas je pro mě v poslední době trochu návykový.
Tomáše Juřičku nějak skousnu, zvlášť když nejde o klasického Jacksona, ale o Barrona.
Ostatní jména vypadají taky dobře. Jde o první film paní Bronislavi Grygové, tak se snad nic nezkazí, ale počítám, že byla dosazena z důvodu - právě aby se nic nezkazilo - protože její překlad knihy byl bez problémů... Zkrátka a jasně - už se těším!
Uživatelský avatar
puffy
Příspěvky: 1127
Registrován: 18 lis 2009 17:46

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od puffy »

Je pravda, ze som velky fanusik pana Pospichala (niekto mozno napise, ze aj zaslepeny), ale tie kecy o tom, ze sa prastil do hlavy a konecne odreziroval kvaltny dabing su cez ciaru.
Ja ho stale radim medzi tych lepsich reziserov.
Niekedy odvedie lepsiu robotu, inokedy horsiu (vôbec sa mi nepacil dabing filmu EXODUS: Bohové a králové, lebo obsadit Beneša a Lněničku do postav rovesnikov bola velka chyba), ale ked ho chcete kritizovat, tak ho kritizujte za kontretne chyby u jednotlivych filmov, ale taketo vseobecne ponizovanie a ohovaranie je hnusne.
18.11.2009 - 28.12.2016
elbrambo2812

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od elbrambo2812 »

Je pravda, že pana Pospíchala a jeho dabingy moc nemusím. V poslední době se mi až na výjimky žádná z jeho prací nelíbila a je mi jasné, že se mnou budou souhlasit i někteří ostatní, ale zase vím i o tacích, kterým jeho dabingy nevadí... Mě se třeba líbí jeho starší výtvory, a když už něco novějšího, tak určitě (z části) X-Meni a Den nezávislosti a teď i - zatím jen papírově - tohle a musím uznat, že já osobně ho řadím do průměru (a ne až na zem, jak to vypadá), protože to, co momentálně tvoří Helena Dytrtová a spol. je mnohem, mnohem horší.

Tenhle můj komentář obsazení neměl pana režiséra nějak poškodit, ba dokonce jsem ho tam zrovna za tohle i chválil. Někde v jeho dabinzích kvalita je, ale mě se pořád nedaří ji nalézt. A hlavně nechci, aby to, co jsem tam napsal vyznělo úplně jinak - napsal jsem, že se praštil do hlavy - a ne, že je praštěný a to je rozdíl. Chtěl jsem trošku zavtipkovat a asi jsem zvolil špatná slova. Význam toho ale byl, že pokud by se opravdu "praštil do hlavy" byl bych rád :) že už se nám zase starý, dobrý pan Pospíchal vrátil, tak, jak ho mám já osobně nejraději.
Uživatelský avatar
Jirka007
Příspěvky: 1005
Registrován: 17 lis 2015 09:58

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od Jirka007 »

tak pravě jsem se vratil z kina a dabing byl slušny

David Štěpán byl skvěly společně s Klarou Novákovou, kteři byli naprosto na herce přesni a dobři, jsem rad že jim tyhle dvě role vybrali dobře

pak tu je skvěla Tereza Bebarová, kterou si bez Evy Green neumim představit a jsem rad že Tereza Bebarová vyšla patři k největšimu plusu v dabingu

Tomáš Juřička - no žadny přehmat to neni už ho daboval v par filmech, samozřejmě by tuto roli zvladl i Pavel Rímský, ktereho bych slyšel raději ale žadny problem s Tomášem Juřičkou sem neměl

Jan Vlasák, Dalibor Gondík - s Janem Vlasákem sem problem neměl stejně tak s Daliborem Gondíkem

další dětské role byly take skvěle

a je tu docela i dost daberu, nevšiml jsem si že by se dabeři opakovali

celkově je tohle povedeny dabing na pana Pospíchala a souhlasim s komentařem elbramba nad sebou co se tyče pana Pospíchala napsal bych to asi slovo od slova

děkuji Panu Pospíchalovi že se mu tento dabing povedl
elbrambo2812

Re: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Příspěvek od elbrambo2812 »

Abych práci pana Pospíchala nehodnotil jen záporně, tak je čas říct, že k tomuhle dabingu mám kladný ohlas.
Film mě z počátku příjemně překvapil, ale ke konci se mi moc nelíbil, takže už jsem zvědav, jak to sním celé dopadne, nic méně zpět k dabingu, na kterém jsem byl ve středu. Ten se opravdu vydařil a je fakt, že ho taky řadím do těch lepších (ze studia Barrandov).

Hlavní role skvělé - tím myslím hlavně Terezu Bebarovou. Trošku jsem se bál Jana Vlasáka, ale netřeba, zvládl roli stejně dobře jako ostatní. U Sama Jacksona jsem naopak rád za pana Juřičku a nějak si nedovedu představit pana Rímského v téhle roli. Dalibor Gondík se mi taky dost líbil.

Od začátku vypadalo obsazení dobře a výsledek je ještě lepší. Za předchozí negativní komentáře režisérových prací se každopádně omlouvat nebudu, ale jak vidno - když se chce, tak to jde!
Odpovědět

Zpět na „Filmy“