Rogue One: Star Wars Story

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
Fuxoft
Příspěvky: 53
Registrován: 18 úno 2011 21:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od Fuxoft »

Pokud jsem to dobře pochopil, tak v Rogue One dabuje Tarkina a Vadera někdo jiný, než v TV seriálu? Obávám se, že když je i v originálu v angličtině oba mluví v R1 někdo jiný než v seriálu, neměl Disney nejmenší důvod k tomu, aby se staral o nějakou kontinuitu dabingu, a ve Virtualu prostě neměli tušení, že to jsou postavy, které se už v dabingu vyskytly.

Ale to je jen moje teorie, nepodložená žádnými konrétními informacemi. Nebyl jsem u toho.

Jinak, ty dlouhé rozbory, co se tady objevily ohledně toho, jaké jsou časové lhůty, rozpočty a podmínky výroby dabingu, jsou dost dobrá sci-fi...
Lukiz
Příspěvky: 3478
Registrován: 18 pro 2008 22:25

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od Lukiz »

Nejde o tv seriál, ale filmy E:IV-VI. Tam dabuje Vadera v tom nejnovějším dabingu Jiří Klem.
A o filmy E:I, E:III, E:V, E:VI, kde pan Jiří Plachý mluvil Darth Sidiouse/Císaře a teď tu mluví někoho úplně jiného - Tarkina.
Uživatelský avatar
tom99
Příspěvky: 94
Registrován: 14 bře 2012 13:57
Bydliště: Cheb

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od tom99 »

Fuxoft píše:Pokud jsem to dobře pochopil, tak v Rogue One dabuje Tarkina a Vadera někdo jiný, než v TV seriálu? Obávám se, že když je i v originálu v angličtině oba mluví v R1 někdo jiný než v seriálu, neměl Disney nejmenší důvod k tomu, aby se staral o nějakou kontinuitu dabingu, a ve Virtualu prostě neměli tušení, že to jsou postavy, které se už v dabingu vyskytly.
Když k dabingu Star Treku můžou být přizváni fanoušci, kteří řeknou své, proč to samé nefunguje u Star Wars, kteří dle mého názoru mají mnohem větší fanouškovskou základnu? Nejsme tu právě od toho? Myslím, že není tak těžké si zjistit, že pan Plachý daboval Imperátora v pěti filmech a tudíž by neměl být vůbec pozvaný ani na casting postavy. Vader je snad pojem sám o sobě. Pokud někdo neví, že se Vader objevil v nějakém předchozím filmu, tak musel posledních desítek let žít v jeskyni.

Také by mě zajímalo, jak "moc" se musí poslouchat studio. Pamatuji si, že jsem někde kdysi četl, že při dabingu Epizody I a II bylo Lucasfilmem nařízeno, že názvy droidů musí být překládány. Při dabingu Epizody III se ovšem nařízení změnilo a Lucasfilm nařídil, že jména droidů musí být ponechány v angličtině. Češi se to rozhodli ignorovat a udělali to správně. Tenkrát to šlo.
Uživatelský avatar
Fuxoft
Příspěvky: 53
Registrován: 18 úno 2011 21:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od Fuxoft »

tom99 píše:Také by mě zajímalo, jak "moc" se musí poslouchat studio. Pamatuji si, že jsem někde kdysi četl, že při dabingu Epizody I a II bylo Lucasfilmem nařízeno, že názvy droidů musí být překládány. Při dabingu Epizody III se ovšem nařízení změnilo a Lucasfilm nařídil, že jména droidů musí být ponechány v angličtině. Češi se to rozhodli ignorovat a udělali to správně. Tenkrát to šlo.
Jo, tenkrát šlo věcí... Tenkrát taky šlo film při dabování vidět.
fabec122
Příspěvky: 1569
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od fabec122 »

Tak jsem se vrátil z kina, některé věci jsou opravdu neskutečné přestřely, ale neviděl bych to tak špatně jako třeba oberon, pár dobrých věcí se na dabingu taky najde.

Jiří Plachý je opravdu neuvěřitelný přespal, ještě ke všemu je hodně jeho dialogů vztaženo k Císaři, tohle se prostě nemělo stát.
Z nových dabérů je nejhorší určitě Pavel Batěk, na herce se absolutně nehodí, důvod jeho obsazení je těžko k pochopení, stejně tak když je v obsazení Martin Zahálka, má v hereckém obsazení spjatého herce, ale je obsazen na někoho jiného, kdyby se prohodili se Zbyškem Pantůčkem, tak by se myslím nic nestalo.
Markéta Procházková na začátku dost divná, viditelně dost herecky nestíhá, zřejmě vlivem nezkušenosti v dabingu, na konci už je to trochu lepší.
Marek Vašut se mi vcelku líbil, u Jířího Klema jsem měl problém s tim, že mi zněl hodně roboticky a strojově, Vašut do těch pár vět dává víc emocí, a hlasově mi znal podobně jako Jiří Klem

Výborní jsou Matouš Ruml a David Novotný, kteří celý dabing táhnou

Jinak na začátku, u dabérky matky Jyl, je opravdu nějaký divný zvuk, a zní tak nějak z povzdálí, a působí to docela rušivě, když Aleš Procházka je slyšet normálně
mara.bara87
Příspěvky: 1
Registrován: 17 pro 2016 08:23

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od mara.bara87 »

Ahoj všem. Na SW koukam od svych 5 let. I na kazetach s jednohlasnym
dabingem se mi jako diteti líbili. Postupem produkční společnosti
udělali lepsi,nebo horší česke znění. Ale čeho jsme se dočkali od FALCONU
mne opravdu naštvalo. Už epizoda 7 je nic moc. A ROGUE ONE stoji opravdu
za hovno! SW jen orig. znění.
therak
Příspěvky: 131
Registrován: 08 lis 2010 20:49

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od therak »

Po včerejší návštěvě kina se konečně můžu podělit o své dojmy z kina.

Jak již bylo psáno výše, jediné pozitivum je výkon Rumla a Novotného (ono i polidštěný robot dělá hodně). Obsazení Markéty Procházkové je jen další experiment ze strany režiséra. I když se hlasově může hodit (aspoň podle porovnání hlasu Felicity Jones z trailerů), herecky jsem jí roli nevěřil (chyběly emoce a prožitek; hlavně při hádce s Kassianem v lodi ji Ruml převálcoval). Totéž platí o Batěkovi a Rychlém. Hlavně Batěk mi na filozofujícího poustevníka nepasoval a jeho rozumům o síle jsem nevěřil ani slovo. Jeho hlasem to znělo vážně jako parodie (nevíte, jestli to dotyčný myslí vážně nebo si z vás děla prdel, za mě to druhé). Působilo to na mě jako by mě teenager začal poučovat o platonské filozofii nebo Freudovi atd. Prostě nové nezkušené hlasy mají být obsazovány na malé role a postupně dostat větší prostor. Zbyšek Pantůček a Martin Zahálka si role měli přehodit, ale tady jde spíš o princip. Je pravda, že Pantůček se do role opřel a bylo slyšet, že hlas položil hodně nízko. Na druhou stranu to bylo zbytečné, když byl po ruce Zahálka, který by totéž zahrál s menším hlasovým vypětím.

Teď k vracejícím postavám. Pan Plachý neměl být vůbec pozván na casting. Toto svědčí buď o absolutní neznalosti značky nebo nezájmu režiséra o spjatost (samozřejmě, všechno před námi bylo děláno špatně :!: ). Ivan Jiřík místo Terše (ano, Terš je profesionál a tedy tak profláklý, že je ho musíme přeobsadit :!: , máme přeci svou úroveň, ne :?: ) na Orbanu, no budiž, jeho role je malá ale přece: spjatost. Jaroslav Plesl na C3PO bylo plivnutí do tváře značce již v Epizodě VII. A nakonec Leia. No, jedno slovo mohl říct kdokoli. Kdybych neviděl v obsazení Votočkovou, tak bych ani nevěděl, kdo ji daboval. K jejímu obsazení: to je jen náhoda, že byla obsazena Votočková podle Epizod IV, V a VI, že? A nakonec třešnička na dortu. Darth Vader jako by ve filmu ani nebyl. Ano, objevil se někdo v jeho obleku, kdo si hrál na ikonickou postavu, ale jediné co bylo správně byl elektronický filtr. Marek Vašut byl rozhodně poznat. Tady se ani nedá argumentovat a obhajovat, že hlas mohl být podobný originálu (nebo pánům Švarcovi nebo Klemovi). Prostě Vader je totéž jako Stallone=Rímský, Schwarzenegger=Soukup, Willis=Pyško nebo Ford=Štěpnička. O tom žádná.

Mimochodem, co se stalo s klony? To jako se již pod obleky stormtrooperů neschová jeden a ten samý Jango Fet (Pavel Soukup?). Proč mají tedy různé hlasy? Toto bych vytkl i Epizodě IV, V a VI, kde toto taky nebylo dodrženo. Ve vazbě na epizody II a III taky neměl být obsazen Aleš Procházka, protože již daboval kapitána Typha, ale to bych asi chtěl vážně moc.

Prostě a jednoduše, studiu Virtual (abych jen nesvaloval vinu na režiséra, kdo je vinen, ať se sám zamyslí) se úspěšně podařilo rozbít, rozkopat, prostě rozdrbat poslední pojítka na úspěšnou značku, která skončila v roce 2005. V epizodě VII byly postavy starší o víc než 30 let, takže tam logicky mělo dojít k přeobsazení. Jedinou nestárnoucí vracející postavou byl C3PO, který byl bezdůvodně přeobsazen. Přeobsazení Dartha Vadera byl poslední hřebík do rakve.

Na závěr opět mimo mísu; ve vztahu k blížícím se Strážcům galaxie jsem přesvědčen, že pan Žďánský se zase vytáhne a na Stallonea NEOBSADÍ pana Rímského (jako vážně, Stallone je taková hvězda, že si zaslouží někoho neoposlouchaného :!: ), o Kurtu Russellovi ani nemluvím (cože, Kurt Russell, kdo to je :?: ).
Uživatelský avatar
Markus
Senior admin
Příspěvky: 3323
Registrován: 22 bře 2008 17:04
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od Markus »

therak píše:Mimochodem, co se stalo s klony? To jako se již pod obleky stormtrooperů neschová jeden a ten samý Jango Fet (Pavel Soukup?). Proč mají tedy různé hlasy?
Ne, ne, stormtroopeři nejsou klonovaní vojáci. Normálně existují imperiální akademie, kde se nabírají běžní lidé a cvičí se na vojáky impéria. Klony po Epizodě III ještě nějaký čas dosluhovaly, ale rychle zestárly a byly vyřazeny... I v originále strormtroopery namluvili různí herci, jako jsou třeba Sam Witwer nebo Steve Blum...
Obrázek
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od jackb »

Nechci si ani domyslet co humbuk nastane jestli nějak špatně obsadí Luka, to by mohla být docela slušná mela :D, ale popravdě se teďka doopravdy docela děsím.

A u Slye u mě jiná varianta než Pavel Rímský neexistuje, cokoliv jiného neberu - když už teda museli přeobsadit Furyho, tak snad ho obsadí na jeho nejdvornějšího herce co dabuje a věřím, že si na Slye čas udělá. Velká výhoda, že to spojení už pan režisér použil, tak je tu šance.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2633
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Rogue One: Star Wars Story

Příspěvek od KOMZA »

Markus píše:
therak píše:Mimochodem, co se stalo s klony? To jako se již pod obleky stormtrooperů neschová jeden a ten samý Jango Fet (Pavel Soukup?). Proč mají tedy různé hlasy?
Ne, ne, stormtroopeři nejsou klonovaní vojáci. Normálně existují imperiální akademie, kde se nabírají běžní lidé a cvičí se na vojáky impéria. Klony po Epizodě III ještě nějaký čas dosluhovaly, ale rychle zestárly a byly vyřazeny... I v originále strormtroopery namluvili různí herci, jako jsou třeba Sam Witwer nebo Steve Blum...
Přesně tak. Tady je to trochu rozsáhleji (ale dobře) vysvětleno: Star Wars: Here’s The Difference Between Clone Troopers And Stormtroopers ;)
Odpovědět

Zpět na „Filmy“