Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od jackb »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

Související: Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: První Avenger, Avengers, Iron Man 3, "Agenti S.H.I.E.L.D.", Thor: Temný svět, Captain America: Návrat prvního Avengera, Strážci Galaxie, Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, Captain America: Občanská válka, Doctor Strange, Strážci Galaxie Vol. 2, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man a Wasp, Captain Marvel, Spider-Man: Daleko od domova

V českém znění: Aleš Procházka - Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Libor Bouček - Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Pavel Šrom - Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk), Jan Maxián - Chris Hemsworth (Thor), Jitka Moučková - Scarlett Johansson (Nataša Romanovová / Black Widow), Pavel Tesař - Jeremy Renner (Clint Barton / Ronin), Jan Čenský - Don Cheadle (James Rhodes / War Machine), Dalibor Gondík - Paul Rudd (Scott Lang / Ant-Man), Josef Pejchal - Benedict Cumberbatch (Dr. Stephen Strange), Michal Novotný - Chadwick Boseman (T'Challa / Black Panther), Hana Vagnerová - Brie Larson (Carol Danversová / Captain Marvel), Adam Mišík - Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man), Adéla Pristášová - Karen Gillan (Nebula), Antonie Talacková - Zoe Saldana (Gamora), Tereza Bebarová - Evangeline Lilly (Hope van Dyneová / Wasp), Vendula Příhodová - Tessa Thompson (Valkýra), Ilona Svobodová - Rene Russo (Frigga), Jitka Ježková - Elizabeth Olsen (Wanda Maximovová / Scarlet Witch), Michal Holán - Anthony Mackie (Sam Wilson / Falcon), Filip Jančík - Sebastian Stan (Bucky Barnes), Lumír Olšovský - Tom Hiddleston (Loki), Sandra Pogodová - Danai Gurira (Okoye), Igor Bareš - Benedict Wong (Wong), Ivana Korolová - Pom Klementieff (Mantis), Martin Zahálka - Dave Bautista (Drax), Barbora Šedivá - Letitia Wright (Shuri), Zdeněk Hruška - John Slattery (Howard Stark), Simona Postlerová - Tilda Swinton (Prastará), Tomáš Racek - Jon Favreau (Happy Hogan), Kateřina Petrová - Hayley Atwell (Peggy Carterová), Andrea Elsnerová - Natalie Portman (Jane Fosterová), Jaroslav Plesl - Taika Waititi (Korg), Ladislav Frej - Michael Douglas (Hank Pym), Petra Jungmanová - Linda Cardellini (Laura Bartonová), Jiří Valšuba - Maximiliano Hernández (Jasper Sitwell), Marek Holý - Frank Grillo (Brock Rumlow), Daniel Bambas - Tom Vaughan-Lawlor (Ebony Maw), Tomáš Bartůněk - Vin Diesel (Groot), David Novotný - Bradley Cooper (Rocket), Simona Vrbická - Gwyneth Paltrow (Pepper Pottsová), Jiří Štěpnička - Robert Redford (Alexander Pierce), Miroslav Etzler - Josh Brolin (Thanos), Roman Říčař - Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord), Rozálie Říčařová - Lexi Rabe (Morgan Starková), Jan Vondráček - Ross Marquand (Red Skull), Karolína Křišťálová - Emma Fuhrmann (Cassie Langová), Ernesto Čekan - Michael James Shaw (Corvus Glaive), Petra Tišnovská - Kerry Condon (Friday), Jindřich Žampa - Ben Sakamoto (Cooper Barton), Alžběta Volhejnová - Ava Russo (Lila Bartonová), Tomáš Poláček - Cade Woodward (Nathaniel Barton), Dalimil Klapka - Stan Lee (řidič auta), Jakub Nemčok - Jackson A. Dunn (Scott Lang - 12 let), Jiří Knot - Lee Moore (Scott Lang - 93 let), Marcel Vašinka - Chris Evans (starý Steve Rogers), Ondřej Brousek, Martin Hruška, Barbora Ježková

Překlad: Vojtěch Kostiha
Zvuk a střih zvuku: Guillermo Teillier
Asistentka produkce: Michaela Sommerová
Asistent režie a produkce: Marek Hrazdil
Odborný poradce: Pavel Klimeš
Dialogy a Režie: Vladimír Žďánský
Umělecký dohled: Maciej Eyman
Výsledný mix: Shepperton International
Producent české verze: Disney Character Voices International, Inc.
Vyrobilo: Studio Virtual® v roce 2019
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od jackb »

Zbytek obsazení bude až s premiérou, aby se to lidem co si nezjišťují první poslední nezkazilo ;).
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2638
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od KOMZA »

Do kdy přesně se tu bude držet spoiler ticho? Ať vím i případně kvůli hodnocení, ať tu někoho neprofláknu, nebo tak něco.
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od jackb »

Já bych počkal minimálně týden, ale příjde mi že ti hlavní jsou tady vypsaní a ten zbytek se dá pochválit obecně ;) . Každopádně to musím ještě pobrat a názor napíšu později.
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2638
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od KOMZA »

No, když se řekne, že je v podstatě vše při starém, bude to snad lidem, kteří by měli o dabing strach, stačit.
Každopádně... Nějak nevím, co psát, vše už bylo v podstatě řečeno u všech možných filmů minulých, tak to shrnu snad jen takto:
Jako vždy skvělý zvuk, perfektní výkony a úžasný překlad, který opět mrknul směrem k "české kultuře" a skvěle si hraje i s jistým druhem slov. Výsledkem je neuvěřitelný kolos, který se dával dlouhé roky dohromady a parádně odvedený dabing. Díky za něj.
Uživatelský avatar
PanIncognito
Příspěvky: 123
Registrován: 11 kvě 2017 11:13
Bydliště: Springfield?

Re: Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od PanIncognito »

Dabing je stejně jako celý film na výši! Domnívám se, že už není kam jít výš, protože celý štáb je složený z profíků. České znění plnohodnotně běží s filmem Dialogy mají pěkně "barvu" předlohy, překlad je elegantní a propojený s Českem (např.: "Dycky Hulk" :D). Herecký styl práce je znamenitý. Jsem rád, že Disney si nemyslí, že na dabingu nezáleží a sláva jejich dohledu! Režisér odvedl zkrátka pořádný kus práce, pač dabing splývá s emočním vyjádřením filmu a umocňuje tak kontext i hloubku snímku... zní přirozeně a není vnímán jako dabing, což je vůbec nejlepší možnost ze všech. Co se týče představitelů konkrétních rolí nebudu psát představitele, ať nekazím divákům radost z návratu některých postav a navíc jsou všichni špičkový. Zmíním jen to že samotný film dabingu trochu "nahrál" tím že některé známé postavy měli v minulosti stejného dabéra, pač se v jednom snímku nepotkali, ale tady je výhoda že z nich ve filmu ve všech případech mluvil jen jeden a druhý/druhá měl jen cameo. :D Z potvrzeného obsazení bych chtěl na závěr pochválit zejména Jitku Moučkovou, která je báječně věrohodná v té umanutosti a zároveň jemnosti své postavy a Aleše Procházku, jehož projev je okouzlující a doufám, že na toto spojení režiséři budoucí vzpomenou... rád bych ho slyšel i v jiných jeho rolích (např. redabing Soudce by byl fajn) :-: :-: :-: :-: :-:
Uživatelský avatar
jackb
Globální moderátor
Příspěvky: 3354
Registrován: 25 kvě 2008 11:14

Re: Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od jackb »

No tak vždycky jsem měl co vytknout dabingu Marvelovek po přechodu k Virtualu a za opradu dobrej dabing jsem považoval snad jenom Ragnarok, ale tady nemůžu jinak než chválit. Tady cejtim tu péči, kterou jsem mnohdy postrádal dříve na úkor přehnaný snahy bejt originální. Všichni jedou na maximu a poprvé i ten Aleš Procházka nadaboval Iron Mana podle mých představ. Neuvěřitelný mi příjde, že na každou postavu se vrátil jeho hlas a to se bavím v hodně případech jenom o pár větách někde dokonce i jedna věta. Překlad je taky na jedničku, hlášky fungují na 100%, potěšila mě jedna věta převzatá z předchozího filmu, kdy se ještě dabovalo v LS 8-) . Tentokrát ani nemůžu vybrat kdo se předvedl nejvíc, protože to opravdu šlapalo jako hodinky. Takže asi bez problému to má u mě dabing za 10/10 :-: .

EDIT: Jen teda osobní drobnůstka, kterou neberu jako výtku - jedný postavě během filmu dabéra měnit podle mě měnit nemuseli. V rámci série už to fungovalo bez změny a jedná se o kinodabing a tak věřím, že by se to zvládlo s jedním :)
Uživatelský avatar
KOMZA
Příspěvky: 2638
Registrován: 12 led 2015 19:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od KOMZA »

No, když už tu tedy padají konkrétní jména, tak já si dovolím vyzdvihnout Pavla Šroma a Jana Maxiána, protože... No, kdo viděl, tak mě snad chápe. Ale nikdo z hlavních hrdinů by neměl zůstat upozaděn, ovšem tyhle dva případy jsem prostě musela napsat. A po Endgame jsem rozhodně toho názoru (snad mě nikdo neukamenuje), že jedno přeobsazení po přechodu do Virtualu vedlo k lepšímu, a já jsem tak nesmírně ráda, že Tonyho má pod palcem Aleš Procházka. Možná vlastně dvě, protože Jan Čenský se mi na Rhodeym taky líbí. A víc už se raději rozepisovat nebudu, nebo zajdu až příliš do podrobností... :D
PanIncognito píše:zní přirozeně a není vnímán jako dabing, což je vůbec nejlepší možnost ze všech.
Naprostý souhlas, ani se mi nějak nechce na originál, protože mám jakýsi podivný pocit, že takto je to vlastně "v pořádku".
jackb píše:EDIT: Jen teda osobní drobnůstka, kterou neberu jako výtku - jedný postavě během filmu dabéra měnit podle mě měnit nemuseli. V rámci série už to fungovalo bez změny a jedná se o kinodabing a tak věřím, že by se to zvládlo s jedním :)
Můžeš mi prosím do zpráv napsat, koho tím myslíš? Abych si byla jistá :)
Uživatelský avatar
Ištván87
Příspěvky: 2463
Registrován: 24 lis 2008 22:17

Re: Avengers: Endgame / Avengers: Endgame

Příspěvek od Ištván87 »

Jediný dabér, na kterého si pamatuji a kterého tu můžeme napsat (zatím bez udání role) je Marcel Vašinka. Jinak bych nosil dříví do lesa, kdybych tu chválil. Tenhle dabing je zkrátka vynikající. V překladu je překvapivé množství sprostých slov (o jejichž existenci v originále dost pochybuji), což je u filmu tohohle druhu docela potěšující, hlášky fungují na jedničku, všichni dabéři jedou na naprosté maximum, znělo to krásně přirozeně (včetně zvuku). Nedávno jsem byl na Shazamovi, a tam mě mile překvapil Michal Holán a pár dalších bylo v pohodě, ale hrozně mi trhalo uši obsazení těch maličkých roliček. Jednak stále se opakující Zbyšek Horák, jednak taková ta klasická sestava, která dabuje všude. V Endgame bylo asi milión postav včetně některých, které tu řekly tak jednu větu a opravdu snad všichni měli svého dabéra. I vedlejší, nikdy předtím neviděné postavy. Ale mám dojem, že Bendicta Wonga nedaboval Igor Bareš. Ale během těch cca tří slov jsem se mohl jenom přeslechnout. Luxusní dabing a jsem zvědavý, až tu vypíšeme všechny dabéry, tak jaký číslo nám to tu hodí.

P.S. Až teď jsem si uvědomil, že tu byl dabér, který si v minulosti nadaboval dvě postavy v rámci série a tady v tom filmu se sice obě postavy objevily, ale mluvila jen jedna.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Odpovědět

Zpět na „Filmy“