Wimbledon / Wimbledon

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
palg
Příspěvky: 4370
Registrován: 05 led 2009 23:21
Bydliště: Senica

Wimbledon / Wimbledon

Příspěvek od palg »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

1. DABING DVD
V českém znění: Bohdan TůmaPaul Bettany (Peter Colt), Tereza ChudobováKirsten Dunst (Lizzie Bradburyová), Jaroslava ObermaierováEleanor Bron (Augusta Coltová), Bohuslav KalvaBernard Hill (Edward Colt), Pavel ŠromSam Neill (Dennis Bradbury), Zdeněk MahdalJames McAvoy (Carl Colt), Radovan VaculíkAustin Nichols (Jake Hammond), Martin Kolár - Robert Lindsay (Ian Frazier), Libor Hruška - Jon Favreau (Ron Roth), Miroslav Saic - Alan David (Doktor Taylor + více rolí), Jiří Valšuba, Jaroslav Kaňkovský, Libor Terš, Antonín Navrátil, Otto Rošetzký, Kateřina Petrová, Miroslava Součková, Irena Hrubá, Radka Stupková a Tomáš Těšitel.

Překlad: Silvie Antochová-Pecková
Zvuk: Dušan Matuška
Produkce: Jan Fišer
Dialogy a režie českého znění: Martin Těšitel
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska pro Universal Pictures v roce 2004

2. DABING
V českém znění: David Novotný - Paul Bettany (Peter), Nikola Votočková - Kirsten Dunst (Lizzie), Jakub SaicJames McAvoy (Carl Colt), Svatopluk Schuller - Nikolaj Coster-Waldau (Dieter Prohl), Libor Hruška - Jon Favreau (Ron Roth), Pavel ŠromSam Neill (Dennis Bradbury), Antonín Molčík - Bernard Hill (Edward Colt), Jaroslava ObermaierováEleanor Bron (Augusta Coltová), Karel Richter - Barry Jackson (Danny Oldham), Jiří Ptáčník - Robert Lindsay (Ian Frazier), Hana Talpová - Annabel Leventon (Pauline Rossdaleová), Jaroslava Brousková - Celia Imrie (Lydice Kenwoodová), Daniela Bartáková - Penny Ryder (Sylvia Littlejohnová), Martin Zahálka, Jiří Plachý, Milan Slepička, Jiří Hromada, Jaroslav Horák, Petr Gelnar, Zbyšek Horák, Ivan Jiřík, Zuzana Skalická, Petra Jindrová, Šárka Vondrová, Jitka Moučková, Miriam Chytilová, Petr Burian, Filip Jančík (titulky)

Překlad: Silvie Pecková
Zvuk: Milan Blažek
Dramaturgie: Silvie Šustrová
Produkce: Jaroslav Richtr, Markéta Stegbauerová a Jana Janoušková
Dialogy a režie českého znění: Filip Jančík
Vyrobilo: Studio S Pro Alfa CZ a.s. pro FTV Prima s.r.o. v roce 2008
Naposledy upravil(a) James55 dne 11 kvě 2008 14:36, celkem upraveno 4 x.
Uživatelský avatar
draky
Příspěvky: 313
Registrován: 30 bře 2008 21:26

Re: Wimbledon

Příspěvek od draky »

Není od tebe hezké, že vyhazuješ dramaturga jen proto, že nevíš, co u takového dabingu dělá :D A je to o to ošklivější, když jsem to já :)
Uživatelský avatar
James55
Senior admin
Příspěvky: 3069
Registrován: 22 bře 2008 12:22

Re: Wimbledon

Příspěvek od James55 »

No a co dělá dramaturg? :) Ale dramaturgie se říká jen u dabingů Prima u videových nebo Nova se neříká. To by mně taky zajímalo proč. Vysvětli :D
Uživatelský avatar
draky
Příspěvky: 313
Registrován: 30 bře 2008 21:26

Re: Wimbledon

Příspěvek od draky »

To je složitější, co dělá, právě jsem na šedesátý stánce diplomky na tohle téma :) Ale víceméně je to takovej "první divák", kterej říká, co se mu nezdá a mělo by se udělat jinak... A v zájmu toho, aby se toho přetáčelo co nejmíň, pak je často nejen "první divák", ale i "první čtenář" a tuhle reflexi provádí na dialozích ještě před točením. Speciální funkci má pak u seriálů, na kterejch obvykle pracuje víc překladatelů, úpravců, někdy i režisérů, a kde by měl pohlídat návaznosti - aby se věci překládaly stejně, dodržovalo se tykání/vykání, výslovnosti, obsazení vedlejších rolí apod.
U videodabingů a Nováckých dabingů to neslýcháš z jednoduchýho důvodu - nejsou ochotný na to vynakládat finanční prostředky a taky to pak podle toho často vypadá. Jedinej, kdo to kromě Primy praktikuje, je ČT...
Uživatelský avatar
ReDabér
Globální moderátor
Příspěvky: 5670
Registrován: 25 bře 2008 16:23
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Wimbledon

Příspěvek od ReDabér »

Ahoj, já sem viděl ukázky z WIMBLEDONU, když tento film nabízel na DVD Blesk nebo kdo to byl, a Lizzii dabovala Tereza Chudobová-Malinová. Takže Prima udělala dabing nový nebo sem nahluchlý a spletl jsem dabérky?
Uživatelský avatar
draky
Příspěvky: 313
Registrován: 30 bře 2008 21:26

Re: Wimbledon

Příspěvek od draky »

Jo, Prima si vyrobila novej dabing, protože v tom původním byl úplně nesmyslně obsazenej Tůma v hlavní roli a pak mj. Mahdal ve vedlejší (jako Tůmův mladší bratr, tak okolo 25 let), o zabitých vtipech a tenisových nesmyslech nemluvě... A v rámci toho se přeobsadila i ta Chudobová, která sice nebyla špatná, ale Votočková je s Dunst přeci jen svázaná víc (Spiderman).
Rej
Příspěvky: 1
Registrován: 29 pro 2020 22:59
Bydliště: Vyskovsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Wimbledon / Wimbledon

Příspěvek od Rej »

Za mne plnej souhlas, Primacky dabing je nasobne lepsi nez puvodni.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“