Hellboy (2019)

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9290
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Hellboy (2019)

Příspěvek od filip »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB | TRAILERY

1.DABING Kino
V českém znění: Petr Štěpán - David Harbour (Hellboy), Kateřina Lojdová - Milla Jovovich (Nimue), Marika Šoposká - Sasha Lane (Alice Monanghanová), Pavel Rímský - Ian McShane (profesor Bruttenholm), Zdeněk Podhůrský - Daniel Dae Kim (Ben Daimio), Ondřej Kavan - Stephen Graham (Gruagach), Filip Jančík - Alistair Petrie (lord Adam Glaren), Vanda Károlyi - Emma Tate (Baba Jaga), Jiří Schwarz - Thomas Haden Church (Lobster Johnson), Tomáš Borůvka - Dawn Sherrer (agent Strode), Bořek Slezáček - Mario de la Rosa (Esteban Ruiz / Camazotz), Václav Rašilov - Rick Warden (Dr. Edwin Carp), Lucie Svobodová - Meglena Karalambova (Ježibaba), Hana Ševčíková - Sophie Okonedo (lady Hattonová), Ivan Jiřík - Nitin Ganatra (August Swain), Petr Gelnar - Brian Gleeson (Merlin), Andrea Daňková - Penelope Mitchell (Ganeida), Zdeněk Maryška, Eva Miláčková, Dagmar Čárová, Vendula Příhodová, Ivan Jiřík, Zbyšek Horák, Michal Holán, Miroslav Saic, Pavel Tesař

Překlad: Martin Petřík
Dialogy: Marek Píša
Produkce: Markéta Watzková
Zvuk: Pavel Balcar
Režie: Vojtěch Hájek
Vyrobilo S Pro Alfa CZ a.s. v roce 2019

2.DABING JOJ (Hellboy: Královna krve)
V českém znění: Petr Štěpán - David Harbour (Hellboy), Eva Novotná - Milla Jovovich (Nimue), Kateřina Mendlová Horáčková - Sasha Lane (Alice Monanghanová), Milan Horský - Ian McShane (profesor Bruttenholm), Aleš Slanina - Daniel Dae Kim (Ben Daimio), Zdeněk Junák - Stephen Graham (Gruagach), Martin Sláma - Alistair Petrie (lord Adam Glaren), Aranka Lapešová - Emma Tate (Baba Jaga), Vladimír Hauser - Mario de la Rosa (Esteban Ruiz / Camazotz), Jana Musilová, Tomáš Sagher, Jana Štvrtecká, Evelína Kaločová a další

Překlad: Kristýna Novotná
Dialogy: Petr Dočkal
Vedoucí dramaturg: Lucie Mitková
Zvuk: David Pavlíček
Produkce: Peter Čížek, Karolína Zbořilová
Šéfproducent: Branislav Mitka
Režie: Aleš Zbořil
Pro JOJ Group vyrobila Brněnská soukromá televize - 2019
Naposledy upravil(a) filip dne 10 črc 2020 06:40, celkem upraveno 2 x.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Simca
Příspěvky: 88
Registrován: 30 čer 2008 16:51

Re: Hellboy (2019)

Příspěvek od Simca »

Já osobně bych radši Pavla Rímského znovu na Hellboye. V prvních dvou filmech jej daboval dokonale...Škoda, že už nežije Vladimír Čech, určitě by byl lepší na Iana McShane.
Uživatelský avatar
Pan X
Příspěvky: 2613
Registrován: 16 čer 2011 08:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy (2019)

Příspěvek od Pan X »

Po tom co jsem dnes viděl trailer, se na dabing těším ještě více :-: :-: :-:
Uživatelský avatar
Pan X
Příspěvky: 2613
Registrován: 16 čer 2011 08:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy (2019)

Příspěvek od Pan X »

Tak jsem si včera zašel na Hellboye :-: :-: :-:.
A musím říct , že je to....... krutopřísný :-: :-: :-: to je nejvíc cool!! Úplně jsem z dabingu unešený a nadšený :-: . Petr Štěpán úplně TOP! volba. Vůbec netlačí na pilu a dokáže udělat krutější a hlubší hlas a to bylo prostě maso ,:-: jeho hlašky jsem uplně hltal :-:. Nechápu, jak na ten film můžou všichni nadávat, když je dobrej a prostě hustej a dabing krutopřísnej dá-li se to tak nazvat. Nebojí se ostřejšího slovíčka a to je na tom strašně cool :P. Skvělé výkony a i méně oposlouchané hlasy :-: no jednička s hvězdičkou 8-). Nemám, co bych dodal, EPICKÉ, COOL, KRUTOPŘÍSNÉ A SKVĚLÉ (aspoň tedy co se mého názoru týče :-: :-: :-: :-: ). Za mě 9/10.
therak
Příspěvky: 131
Registrován: 08 lis 2010 20:49

Re: Hellboy (2019)

Příspěvek od therak »

S dabingem jsem velmi spokojen. Obsazení postav se mi líbilo. Petr Štěpán zněl dobře a pracoval s hloubkou hlasu. Pavel Rímský mi nevadil, protože byl obsazen na spjatého herce, ale přece jen jsem si vzpomněl, že to byl taky Hellboy. Zbytek obsazení byl taktéž dobrý a nezaznamenal jsem nějaké opakování hlasů. Jedinou věcí, která mě osobně rušila byl Filip Jančík. Nějak mi tam k tomu herci nepasoval jeho hlas, který bych čekal na někom mladším.

Nejvíc ale musím pochválit překlad. Při sledování jsem si zavzpomínal na starou dobrou dobu Misfits: Zmetci, protože i zde mi překlad přišel místy dost kreativně uvolněný. Prostě nešlo o to přeložit přesně, co je řečeno v originále, ale vtipně převést tento obsah do češtiny. Také mi přišlo, že dabing vkládal vulgarismy i tam, kde v originálu nebyly. Ale přece jen to je erkový film a celkový tón to tím nenarušovalo.

Dabing jsem si tedy především díky překladu maximálně užil a sentimentálně musím říct, že takto nějak býval mohl být nadabován Deadpool. Tvůrcům děkuji za skvělou práci a všem doporučuji si dabing poslechnout.
Uživatelský avatar
Obelix
Příspěvky: 230
Registrován: 25 srp 2012 04:57
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy (2019)

Příspěvek od Obelix »

Za pochvalu překladu velice děkuji. Ano, na některých místech jsem vulgarity určitě přidal, jelikož na jiných je zase bylo třeba ubrat (buď se tam v češtině nehodily, nebo jednoduše "nevešly").

Ale především děkuji za tuto konkrétní pasáž: "Prostě nešlo o to přeložit přesně, co je řečeno v originále, ale vtipně převést tento obsah do češtiny." Je pravdou, že občas asi potřebuji v té kreativnosti trochu krotit, nicméně jsem rád, že se najdou diváci, kteří ji ve výsledku naopak ocení.

Velké dík ale samozřejmě patří i úpravci Marku Píšovi. S ním je radost pracovat.
w@mp
Příspěvky: 2
Registrován: 16 lis 2019 05:04

Re: Hellboy (2019)

Příspěvek od w@mp »

Zdravim, chtel bych moc podekovat za tento uzasny dabing! Opravdu jeden z nejlepsich co jsem za posledni roky slysel, je na tom videt ohromny kus prace. Jedina mala vytka (ma osobni) je obsazeni Vojtecha Hajka- ja ten jeho hlas nemuzu absolutne nikde vystat. Na druhou stranu pokud jsem to spravne pochopil, tak mel tenhle dabing pod palcem (opravdu?), tak at se drzi tohoto nez dabovani.
1403ka
Příspěvky: 3938
Registrován: 08 dub 2017 17:17
Bydliště: Suchá nad Parnou, SK
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy (2019)

Příspěvek od 1403ka »

TV premiéra už dnes večer o 20:15 hod. na JOJ Cinema, ale s podtitulom Královna krve.
Uživatelský avatar
Obelix
Příspěvky: 230
Registrován: 25 srp 2012 04:57
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy (2019)

Příspěvek od Obelix »

Neví někdo, s jakým dabingem to vyšlo na DVD a na Primě?
Odpovědět

Zpět na „Filmy“