Králova přízeň / The Other Boleyn Girl

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
Roko
Admin
Příspěvky: 3232
Registrován: 09 srp 2009 11:39

Králova přízeň / The Other Boleyn Girl

Příspěvek od Roko »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

1.DABING: TV Barrandov
V českém znění: Kateřina Lojdová - Natalie Portman (Anne Boleynová), Lucie Vondráčková - Scarlett Johansson (Mary Boleynová), Aleš Procházka - Eric Bana (Jindřich VIII.), Libor Terš - Mark Rylance (sir Thomas Boleyn), Jan Vondráček - David Morrissey (hrabě z Norfolku), Ljuba Krbová - Kristin Scott Thomas (lady Elizabeth Boleynová), Veronika Gajerová - Ana Torrent (Kateřina Aragonská), Michal Holán - Jim Sturgess (George Boleyn), Petr Neskusil - Benedict Cumberbatch (William Carey), Viktorie Taberyová - Juno Temple (Jane Parkerová), Roman Hajlich, Jan Szymik, Eliška Nezvalová, Petr Burian, Zuzana Schulzová, Pavel Šrom - Iain Mitchell (Thomas Cromwell, titulky)

Produkce: Ivana Prejdová, Veronika Dvořáková
Zvuk: Jiří Götz
Překlad: Eva Kalábová
Dialogy a režie: Kateřina Šustrová
Vyrobilo: Barrandov Studio Dabing pro TV Barrandov 2009

2.DABING: Prima
V českém znění: Milada Vaňkátová, Anna Brousková, Petr Lněnička, Petr Pospíchal, Marcel Vašinka, Simona Postlerová, Dagmar Čárová, Josef Pejchal, Libor Bouček, Klára Jandová, Ondřej Kavan, Pavel Šrom, Zbyšek Horák, Ladislav Cigánek, Radka Stupková, Bohdan Tůma, Jolana Smyčková, Libor Terš, Jan Škvor, Radovan Vaculík, Radek Škvor, Filip Jančík a další

Překlad: Magda Bělková
Dramaturgie: Hana Pernicová
Zvuk: Michal Závěrka
Produkce: Libuše Witzová
Vedoucí výroby: Kristýna Pavlíková
Vedoucí dramaturg: Olga Potužáková
Šéfproducent: Jaroslav Richtr
Dialogy a režie: Gustav Bubník
Vyrobilo: Studio Audiotech pro FTV Prima s.r.o. 2016

3.DABING: Skyshowtime
V českém znění: Andrea Elsnerová - Natalie Portman (Anne Boleynová), Jitka Moučková - Scarlett Johansson (Mary Boleynová), Jan Šťastný - Eric Bana (Jindřich VIII.), Petr Gelnar - Mark Rylance (sir Thomas Boleyn), Lucie Kožinová - Kristin Scott Thomas (lady Elizabeth Boleynová), Simona Postlerová - Ana Torrent (Kateřina Aragonská), Roman Hajlich - Jim Sturgess (George Boleyn), Jindřich Žampa - Benedict Cumberbatch (William Carey), Jiří Ployhar a další

Pro SkyShowtime - 2023
Uživatelský avatar
Joe Black
Příspěvky: 5051
Registrován: 03 čer 2008 21:09
Bydliště: Budovatelů 561, Chrást u Plzně
Kontaktovat uživatele:

Re: Králova přízeň / The Other Boleyn Girl

Příspěvek od Joe Black »

Mno i přes nové obsazení hlavních protagonistek věřím, že to dopadlo velice dobře.
Uživatelský avatar
Markus
Senior admin
Příspěvky: 3323
Registrován: 22 bře 2008 17:04
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Králova přízeň / The Other Boleyn Girl

Příspěvek od Markus »

No a pro mne je naopak to nové obsazení tak zásadní problém, že tomu vůbec nevěřím... Ale samozřejmě každý vidí priority ohledně dobrého dabingu někde jinde... :)
Obrázek
juliet
Příspěvky: 40
Registrován: 18 úno 2010 21:30

Re: Králova přízeň / The Other Boleyn Girl

Příspěvek od juliet »

Mě se obsazení líbilo celé. Vlastně, jako celek to bylo velmi příjemné překvapení - film jsem v originále neviděla, možná právě proto se mi dabing líbil víc než jindy.
Jak už jsem psala, mám ráda historické filmy, takže jsem dabingu kdecos odpustila, ale líbil se mi moc překlad Evy Kalábové, výkony Kateřiny Lojdové, Veroniky Gajerové a Ljuby Krbové. Z mužských výkonů se mi líbil nejvíc Michal Holán. Co se týče ostatních, byli dobří.Zbytek byl obsazený prazvláštně. Lucie Vondráčková se na Scarlett Johansson moc nehodila, ale jako trpící sestra byla výborná. Stejně tak Aleš Procházka. Aleš Procházka se mi na Erica nehodil (mám raději Pavla Vondru), ale jako despotický panovník byl skvělý - líbil se mi mnohem víc než Michal Jagelka z konkurenčních Tudorovců. Celý dabing bych hodnotila velmi kladně.Ale samozřejmě je to můj subjektivní názor, nikomu ho nevnucuji a ráda si vyslechnu i vaše názory.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“