Zrušme dabing?

Povídejte si i o věcech, které nesouvisí přímo s dabingem
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pomajz
Příspěvky: 2950
Registrován: 01 led 2010 23:19
Kontaktovat uživatele:

Zrušme dabing?

Příspěvek od Pomajz »

Trošku "HNUSNÉ" POLITIKY" ale myslím že tady by to být mělo
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zrus ... .seznam.cz

„Například chceme, aby se děti učily anglicky od první třídy a od šesté třídy pak základy programování. A aby už ani koruna z veřejných peněz nešla do dabingu,“ říká Pavlína Civínová, jedna z šestice zakladatelů, mladá historička a zastupitelka ODS v Praze 6.
RETROFILM
HonzaXXII
Příspěvky: 1948
Registrován: 11 čer 2008 19:47
Bydliště: Brno

Re: Zrušme dabing?

Příspěvek od HonzaXXII »

Jaký překvapení? ODS. To vysvětluje všechno. A k tomu historička - takže podobná kreatura jako Padevět a spol. (neříkám, že jsou takoví všichni historici, ale tyhle typy jo). Nemluvě o tom, co tahle část politiků předvádí teď - kvůli další vylhané zprávě od zaprodaných čučkařů tu dělají neuvěřitelnej bordel. Takže na tomhle mě opravdu nepřekvapuje nic. Jen mě zajímá, kdy už se konečně lidi naštvou a půjdou je povyhazovat z oken.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.

Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
throwaway-account
Příspěvky: 781
Registrován: 29 dub 2019 22:38

Re: Zrušme dabing?

Příspěvek od throwaway-account »

Naposledy upravil(a) throwaway-account dne 08 črc 2023 03:27, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Krikri
Příspěvky: 1254
Registrován: 12 úno 2009 19:46
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Zrušme dabing?

Příspěvek od Krikri »

No jistě, ODSácká amerikanistická ovce, typická zaprodankyně Západu. Když jako argument pro zrušení dabingu uvádí znalost angličtiny, vlastně tím sděluje, že se chce zasadit o to, aby se na českých obrazovkách vysílaly filmy a seriály výhradně z anglofonních zemí (což se vlastně až na pár výjimek tak jako tak dobrých 20 let děje). Akorát s posvěcením této osoby a jí podobně smýšlejících už to bude oficiální. Není nad totální monopol amerikanizace.

Civínová: pokud si to tu náhodou přečteš, věz, že ti přeji, aby se ti zalíbil třeba nějaký méně známý francouzský či japonský seriál a v ten moment jsi oslepla, pak ti tvá znalost angličtiny bude platná asi jako mrtvému zimník.
Sháním v CZ:
MALÁ MEMOL
PRVNÍ POLIBKY
DÍVKY OD VEDLE
TAJEMSTVÍ SELENITŮ
NILS HOLGERSSON (sk)
Výměna za cokoliv z mého archivu viz profil na ČSFD:
https://www.csfd.cz/uzivatel/32591-kri-kri/

PREMIÉRA TV - JEDINÁ KVALITNÍ POLISTOPADOVÁ TV STANICE!
Uživatelský avatar
ocypuc
Příspěvky: 651
Registrován: 30 pro 2012 15:32

Re: Zrušme dabing?

Příspěvek od ocypuc »

Zajímalo by mě, jak to v té skandinávii mají s filmy či seriály, které nejsou původem v angličtině? To je tam nevysílají a proto všichni umí perfekně anglicky? I u nás se lze dočíst o tom, jak je dabing zlo a odpůrci dabingu uznávají český dabing maximálně u filmů jako je Fakjů pane učiteli či Maturita duchů (protože to není anglicky a nechce se jim číst titulky a krom angličtiny jiný jazyk neumí) . Můj děda má 89 roků a rád sleduje Columba, to jako má začít chodit do jazykové školy, aby se naučil perfekně anglicky a mohl si vychutnat každý díl v originále, protože dabing je zlo podle nich? Já vím, že ten jejich stupidní návrh na zrušení dabingu neprojde, ale kdo to vymyslel si zaslouží minimálně facku...
Oblíbené dabérky: Viktorie Taberyová, Jitka Moučková, Kateřina Velebová, Jolana Smyčková, Nikola Votočková
Oblíbení dabéři: Dalimil Klapka, Pavel Tesař, Martin Stránský, Libor Hruška, Jakub Saic
richardda
Příspěvky: 1107
Registrován: 07 zář 2016 13:18

Re: Zrušme dabing?

Příspěvek od richardda »

"marketingový specialista z agentury AMI, ale vysvětluje, že dabing dali do programu schválně. Je to prý clickbait, návnada a provokace. Která podle všeho zafungovala."

Naprosto trapna iniciativa, pomoci ktere se opet nekolik pofidernich individui chce dostat na pozice, kde by mohli vysavat penize danovych poplatniku. Je naprosto fascinujici co vsechno dnes dokazi tzv. marketingovi specialiste doporucit politickym darmozroutum jako strategii aby se dostali na politicke vysluni. Pokud temto lidem takovato "reklama" nevadi, v mnohem to vypovida o tom jak uprimne to se svymi politickymi cili mysli. Za mne jen dalsi zbytecna hra o to jak vykrast statni rozpocet. :nesouhlas: A docela by mne zajimalo jakeze velike verejne penize se u nas do dabingu podle techto lidi investuji. Pokud je mi znamo, jedina verejnopravni instituce vyrabejici u nas dabing je CT. A tudiz je na miste polozit si otazku, jestli CT do dabingu investuje vice nasich penez, nez si treba jeji vedeni ulilo do podezrelych schrankovych firem. Ale o tom jsem se jaksi v tehle podivne iniciative nic nedocetl. :-?
NOVA, jedině ona.
Uživatelský avatar
eroXman
Příspěvky: 256
Registrován: 12 bře 2017 12:59
Bydliště: Krnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zrušme dabing?

Příspěvek od eroXman »

Já nechápu, proč mají stále potřebu to vytahovat :roll: Ten argument, že se naučím anglicky, když se budu dívat na film / seriál v originálním znění, je nesmyslný a zvlášť pro mě nepodstatný. Já se anglicky naučím líp z učebnic a z hodin kurzu angličtiny než sledovat filmy v originále. Bohužel spoustu politických stran má tyhle idioty mezi sebou.. Navíc mi to připomnělo věc z 2013, kdy studenti taktéž prosazovali zrušení dabingu :->

Vždyť žijeme ve svobodném světě a ať má každý právo se rozhodnout, jestli se bude dívat na film v originále či s dabingem. Navíc nechápu, proč z dabingu dělají absolutní zlo, které musí být vymýceno :vztek: :roll: Já se na většinu věcí dívám s dabingem a originál si volím z důvodu porovnání mezi dabingem, páč mě to zajímá hlas herce s hlasem dabéra a ze zvědavosti si to porovnám a nebo proto, že k danému dílu ještě dabing.

Nejhorší je ale český Twitter. Pokud se tam objeví tweet o českém dabingu, tak spousta komentářů je o tom, jak by ho zrušili, protože "mrví" film / seriál a nebo právě zmíněný argument o "učení" se angličtiny z originálu. Dokonce se mi povedlo najít člověka, co nadával panu Filipovskému za zkažení Funese :shock: :-> (Nebyla to kritika, ale čistočistý hate :roll: ). Je mi z toho smutno. Jako kdyby neměli na výběr...

Každý normálně uvažující člověk si vybere, jestli se chce dívat s titulky či s dabingem. A já si rozhodně vyberu dabing, protože si myslím, aspoň můj názor, že dnešní český dabing je stále na vysoké úrovní a ano vím o těch případech, kdy vznikne dost špatný dabing, ale za to nemůžou dabéři. Navíc mám v českých verzích dost oblíbených dabéru, které rád poslouchám v daném filmu či seriálu a pokud by, nedej bože, prosadili jakýkoliv způsobem toto zrušení, tak bych byl velice vytočený a vyrazil do ulic hlásat "vraťte nám dabing!" (čistě hypoteticky).

Navíc tu spoustu uživatelů dabingfóra má nějaké srdcovky (filmy/seriály), co si rád pustí s dabingem (aspoň si to tedy myslím). U mě je to Červený trpaslík, Simpsonovi, Futurama nebo spoustu animáčů, co mají skvělý dabing Úžasňákovi, Hotel Transylvánie či skvělý Madagaskar.

Nesnáším, když někdo cpe titulky někomu, kdo o titulky nemá zájem a preferuje dabing, a pak dotyčný řve o zrušení dabingu. Tohle mě dokáže hodně vytočit :vztek: Jak jsem již psal, každý má na výběr, tak ať neomezuje toho druhého.
Nejhorší na citátech na internetu je fakt, že nelze nijak ověřit jejich pravost.

- Tomáš G. Masaryk
Uživatelský avatar
gillan
Příspěvky: 201
Registrován: 14 kvě 2011 19:42

Re: Zrušme dabing?

Příspěvek od gillan »

Moc hezky napsané eroXman , pod to se podepisuji. :-:
Odpovědět

Zpět na „Mimo mísu“