Papírový dům / Money Heist / La casa de papel

Pokračování příště

Moderátor: Michaela2

BrianG
Příspěvky: 15
Registrován: 10 srp 2020 17:03

Re: Papírový dům / Money Heist / La casa de papel

Příspěvek od BrianG »

Obsazení se mi moc nelíbí…celé je to takové nemastné, neslané. Třeba Petr Neskusil vůbec nenapodobil ten Denverův přiblblý smích. Španělština je můj nejoblíbenější jazyk, takže posledních 5 dílů si dám v originále.
matthew.17
Příspěvky: 178
Registrován: 28 led 2012 09:44

Re: Papírový dům / Money Heist / La casa de papel

Příspěvek od matthew.17 »

Taktiež mám zmiešané pocity. Napriek tomu že mám veľmi rád Pavlínu Dytrtovú, je smutné že žena s tak sexy ženským hlasom ako Ursula Corbero zrazu znie ako puberťačka (hlavne keď má postava reálne viac rokov, než herečka) - ale keď pozerám kto je tu dvorná dabingová herečka Ursuly, tak sme mohli dopadnúť aj horšie.
Za najväčší prúser považujem obsadenie Profesora, Marek Holý ho oberá ako charizmu ako mu len sily stačia. Nerozumiem prečo na Profesora nebol obsadený Jančík keď už figuruje v dabingu a prejavom aj hlasom mu je oveľa bližšie a definitívnym klincom je René Slováčková na Najwu Nimri. Typovo absolútne ok, ale odfláknutý výkon taktiež herečke značne kazí výkon. (zrejme nebol čas ani peniaze - čo je vtipné keďže sa na dabing čakalo rok)
Stránský, Zahálka a Kalva sú excelentní.
Irena Máchová na Raquel nie typovo žiaden prestrel, ale s jej prejavom znie Raquel absolutne chladne - čo je taktiež prúser, keďže jej postava vyjednávačky je založená na tom že práve po telefóne má znieť ako sympatická hrejivá mamina.
Ak by som to mal zhodnotiť tak vo väčšine prípadov sa nejedná o katastrofálne kombinácie, herci sú typovo obsadení fajn, len mohli byť obsadení iní a oveľa lepšie, prípadne s aktuálnym obsadením sa malo lepšie pracovať.

PS: Fakt prosím admina tohto topicu aby upravil aspoň v prvej a druhej sérii Lisabon a Stockholm mená na ich civilné, pretože takto je to neskutočný a zbytočný spoiler pre ľudí ktorí seriál ešte nepoznajú a pôjdu si sem po pozretí prvých častí overiť svoje sluchové vnemy.
Obľúbené dabérky: Ivana Andrlová, Kateřina Petrová, Ljuba Krbová, Martina Menšíková, Vlaďka Včelná
Obľúbení dabéri Michal Dlouhý, Jan Dolanský, Michal Jagelka, Vladimír Brabec
ondrej.bacon
Příspěvky: 17
Registrován: 10 led 2010 04:36

Re: Papírový dům / Money Heist / La casa de papel

Příspěvek od ondrej.bacon »

To obsazení je takové všelijaké. Martina Šťastná, René Slováčková, Jiří Krejčí jako Helsinki za mě taky super. Tomáš Karger coby Prieto zbytečně moc tlačí na pilu. Když si člověk poslechne originál, ti lidi tam mluví "normálně", nechraptí za každou cenu jako drsňáci.

Přijde mi, že nejlepší výkon podala Martina Šťastná jako Nairobi. René Slováčková jako Alicia Sierra taky není zlá, ale ten překlad... :|

V S3E5 chce přinést "žvýkačku, melounovou, trochu pikantní", kdežto v anglických titulcích chce "melon-flavored gum that crackles" a v anglických CC titulcích chce "Melon flavored. Burns your tongue." Víc by mi tam sedělo něco jako "práskací"?

A Irena Máchová? Nejdřív jsem si myslel, že "Alic/sío" záměrně vyslovuje jako "Alifío", tak jako v originále, ale ona si regulérně šlape na jazyk i v dalších větách. :-?
Uživatelský avatar
trees
Příspěvky: 6
Registrován: 25 pro 2013 09:26

Re: Papírový dům / Money Heist / La casa de papel

Příspěvek od trees »

Za mě naprosto excelentní Martin Stránský. Dabing jak víno. K Pedrovi Alonsovi (Berlín) se hodil úplně dokonale, jeho "tembr" jsem si užíval...
Mhd
Příspěvky: 8
Registrován: 04 čer 2021 20:57

Re: Papírový dům / Money Heist / La casa de papel

Příspěvek od Mhd »

Za mě naprosto excelentní dabing, dojem ani nic dabing nekazi, kupodivu i emoce jsou dobré zahrané i s dabingem slza ukápne, nejlepší rozhodně Martin Stránský jako Berlín a Marek Holý jako Profesor a pak i Denver nebyl špatný. Zkrátka na to že je to Netflix dabing tak je opravdu velmi dobře povedený.
Hoko99
Příspěvky: 41
Registrován: 30 zář 2018 22:19

Re: Papírový dům / Money Heist / La casa de papel

Příspěvek od Hoko99 »

Darko Peric vypadá podle mě starší, než je. Je asi jedinej, ke komu se mi ten hlas úplně nelíbí, což je škoda, protože jsem si ho oblíbil. Líbil by se mi Igor Bareš. Jinak, jak tu někdo psal o absenci Denverova smíchu, to asi museli předělat, protože tomu se smějeme vždycky.
Odpovědět

Zpět na „Seriály“