Opice v zimě / Un singe en hiver

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

DAN K.
Příspěvky: 1682
Registrován: 26 bře 2008 20:01
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Opice v zimě / Un singe en hiver

Příspěvek od DAN K. »

Pavel Rímský je jednou z největších hereckých osobností, jakou českej dabing kdy měl, ale s Gabinem se podle mě neprotíná, ani trochu. Přijde mi to úplně mimo, v originále to vyznívá úplně jinak. Petr Lněnička je o něco lepší obsazení, zvlášť v té opilé scéně byl docela blízko originálu, přesto se mi to taky nepřijde úplně přesný a ta frajírkovská poloha mu úplně nesedí. Rád bych to slyšel s pány Medunou a Dolanským. Nebo (vycházím z toho, že to před revolucí nenadabovali) úplně nejradši před dvaceti lety s pány Zahajským a Stránským. Nechci to moc kritizovat, dneska dabovat takhle starej film je strašně velká výzva. Samozřejmě je to furt vysokej nadstandard. A J. Carda sedí úplně přesně.
salgado
Příspěvky: 2476
Registrován: 06 zář 2010 13:45

Re: Opice v zimě / Un singe en hiver

Příspěvek od salgado »

Petr Lněnička dle mého názoru docela seděl, rozhodně mnohem lépe než Petr Rychlý na Primě. V některých momentech mi připomínal Jana Třísku. S Pavlem Rímským na Gabinovi mám vždycky trošku problém. Tady nepodal špatný výkon, přesto si myslím, že by se dal najít i v dnešní bídě lépe padnoucí hlas.
jusber
Příspěvky: 51
Registrován: 26 pro 2008 22:47
Bydliště: Protinoží

Re: Opice v zimě / Un singe en hiver

Příspěvek od jusber »

No konečně. Dlouho, moc dlouho to trvalo. Ale nakonec byl důstojný a přitom "belmondovský" dabér mladého Belmonda nalezen i v nové éře!
V Le Doulos toho Belmondo moc nenamluví, tak to ještě nebylo očividné, ale nyní :D :D :D Pane Klossi, smekám :-:
A předchozí neuměteling (Stránský, Rychlý a především po všech stránkách kdykoli a kdekoli absolutně nevhodný David Novotný) prosím předabovat.
Naposledy upravil(a) jusber dne 26 bře 2023 21:08, celkem upraveno 7 x.
salgado
Příspěvky: 2476
Registrován: 06 zář 2010 13:45

Re: Opice v zimě / Un singe en hiver

Příspěvek od salgado »

Myslím, že na ČT či Primě se nic přemlouvat nebude, ale určitě se dočkáme nějakých dalších překvapení na neustále nově vznikajících televizních či streamovacích platformách. Každopádně doufám, že na ČT již mají zásluhou Petra Lněničky dabéra pro mladého Belmonda vybraného. Do takové Horalky by sedl úplně ideálně.
stanleyyy
Příspěvky: 105
Registrován: 19 črc 2015 15:25

Re: Opice v zimě / Un singe en hiver

Příspěvek od stanleyyy »

salgado píše: 25 bře 2023 15:52 Petr Lněnička dle mého názoru docela seděl, rozhodně mnohem lépe než Petr Rychlý na Primě. V některých momentech mi připomínal Jana Třísku. S Pavlem Rímským na Gabinovi mám vždycky trošku problém. Tady nepodal špatný výkon, přesto si myslím, že by se dal najít i v dnešní bídě lépe padnoucí hlas.
Moje řeč.
Filmaniac
beatman
Příspěvky: 133
Registrován: 14 bře 2013 15:40

Re: Opice v zimě / Un singe en hiver

Příspěvek od beatman »

On by ten rímský na gabina nebyl tak marný, v maigretovi to ještě ušlo. problém e ten, že mu v posledních pár letech bohužel tak zestárl hlas, že už je to v jeho projevu hodně znát, hodně slyšet. věřte, že u audioknih, které načítá, snad ještě víc. Hlasy stárnou, herci zpomalují však už ani soukup není to, co býval, ale to by bylo na jinou debatu.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“