Případný sňatek možný / Cours après moi que je t'attrape

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

salgado

Re: Případný sňatek možný / Cours après moi que je t'attrape

Příspěvek od salgado »

Tempem jedno překvapení za rok, dva diváky spíš odradí, neboť většina z nás se mnoha zajímavých filmů ani nedožije. V kolovrátkovém systému a při obavách z nízké sledovanosti není uvedení tohoto ani dalších filmů reálné.
Paulman

Příspěvek od Paulman »

Bohužel realistické zhodnocení. Zbylo opravdu jenom torzo předrevolučního dabingu. Některé pamětníky to zajímá a umí to ocenit, ale stejně v internetové době se pro nastupující generaci stává film druhořadou zábavou.
Ovšem s ohlédnutím do minulosti a ke všem skutečnostem, kterými prochází společenské a kulturní změny od 90 let.
Je malý zázrak, že se vůbec dochoval předrevoluční dabing i v tak okleštěném rozsahu. Když o tom tak uvažuji, připadá mně, že o záchranu předrevolučního dabingu se staraly nejvíce vydavatelé DVD (viz Levné knihy a jiní).
Domnívám se, že s rozvojem internetových úložišť se všem vydavatelům začal významně snižovat zisk.
Právě proto bohužel např.komisař Moulin nevyšel v původním rozsahu tak, jak bylo původně plánováno.
ČT v dobách vydavatelů DVD trpěla přezíráním až ignoranstvím. Marně jsem tehdy psal do ČT. To bylo stejné, jako bušení hluchému na vrata. Od těch dob se situace o něco v ČT zlepšila, ale nevyrovná se rozsahu tehdy vydávaných DVD s předrevolučním dabingem.
V tomto ohledu vidím obecně jasnou stagnaci, která se vzhledem k uvedeným skutečnostem uvedených výše těžko zvrátí.
salgado

Příspěvek od salgado »

Film je sice spíše pouze průměrný, ale dabing by mohl obstát i jako dobrá rozhlasová hra. Výkony obou hlavních protagonistů jsou totiž skvělé, zejména Josef Větrovec tu podal jeden ze svých nejlepších výkonů.
beatman

Příspěvek od beatman »

Jako příznivce nejen dabingu, ale i mluveného slova, hlavně pak rozhlasových her, mám proto ukecané konverzačky s předrevolučním dabingem moc rád, protože se dají sledovat docela v pohodě i bez absence zraku, jak tady bylo řečeno, člověk si je mnohdy užije jako de facto dobrou rozhlasovou hru. Naposledy mi takovou rdost udělala Čt an silvestra s uvedením Sladké Irmy, tu lze doceal dobře sledovat bez zrakového vjemu. :-)) Kéž se někdy dočkáme i tohoto filmu.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“