Captain America: Nový svět / Captain America: Brave New World

Nejen pohádky se dabují
klmdfkj
Globální moderátor

Captain America: Nový svět / Captain America: Brave New World

Nový příspěvek od klmdfkj »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | KB | TRAILERY

Související: Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: První Avenger, Avengers, Iron Man 3, "Agenti S.H.I.E.L.D.", Thor: Temný svět, Captain America: Návrat prvního Avengera, Strážci Galaxie, "Daredevil", Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, "Jessica Jones", Captain America: Občanská válka, Doctor Strange, Strážci Galaxie Vol. 2, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man a Wasp, Captain Marvel, Avengers: Endgame, Spider-Man: Daleko od domova, 'WandaVision', 'Falcon a Winter Soldier', "Loki", Black Widow, "Co kdyby...?", Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, Eternals, 'Hawkeye', Spider-Man: Bez domova, 'Moon Knight', Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, 'Ms. Marvel', Thor: Láska jako hrom, "Já jsem Groot", "She-Hulk: Neuvěřitelná právnička", Vlkodlak: Noční lovec, Black Panther: Wakanda nechť žije, Strážci Galaxie: Sváteční speciál, Ant-Man a Wasp: Quantumania, Strážci Galaxie: Volume 3, 'Tajná invaze', Marvels, 'Echo', Deadpool & Wolverine, 'Agatha: Za vším schovaná'

DABING: Kino

V českém znění: Michal Holán - Anthony Mackie (Sam Wilson / Captain America), Milan Bahúl - Harrison Ford (prezident Thaddeus "Thunderbolt" Ross / Red Hulk), Marek Lambora - Danny Ramirez (Joaquin Torres / Falcon), Alžběta Malá - Shira Haas (Ruth Bat-Seraphová / Sabra), Jiří Čapka - Carl Lumbly (Isaiah Bradley), David Prachař - Tim Blake Nelson (Samuel Sterns / The Leader), Pavel Novotný - Giancarlo Esposito (Sidewinder), Jitka Ježková - Liv Tyler (Betty Rossová), Marie Křížová - Xosha Roquemore (Leila Taylorová), Svatopluk Schuller - Takehiro Hira (premiér Ozaki), Josef Carda - Harsh Nayyar (premiér Kapur), Ctirad Götz - Bill Stinchcomb (barman), Filip Jančík - Sebastian Stan (Bucky Barnes), Tomáš Bambušek, Jiří Bábek, Hynek Chmelář, Štěpán Dostal, Michal Gulyáš, Nikola Heinzlová, Radek Hoppe, Miroslav Hrabě, Ivo Hrbáč, Jan Jankovský, Martin Janouš, Lukáš Jurek, Radovan Klučka, Petra Kosková, Ludvík Král, Jan Kříž, Stanislav Lehký, Petra Tišnovská, Jiří Valšuba, David Voráček

Překlad: Vojtěch Kostiha
Asistent režie a produkce: Marek Hrazdil, Jan Jabůrek
Zvuk: Michaela Sommerová
Střih zvuku: Lukáš Polifka, Martin Večeřa
Výsledný mix: Shepperton International
Kreativní supervize: Nina Strenková, Jarek Wójcik
Dialogy a režie: Vladimír Žďánský
Producent české verze: Disney Character Voices International, Inc.
Pro Walt Disney Pictures vyrobilo Studio Virtual® - 2025
klmdfkj
Globální moderátor

Re: Captain America: Nový svět / Captain America: Brave New World

Nový příspěvek od klmdfkj »

Proč byl nakonec Jiří Štěpnička přeobsazen mi řečeno nebylo. Zda je ale Milan Bahúl vhodnou náhradou říct momentálně nedokážu.
fabec122

Nový příspěvek od fabec122 »

Já bych si tipnul, že neprošel zahraničním dohledem (ale je to čistě můj tip). Už vícero herců říkalo, že dabovali trailery, jelikož tvůrci chtěli, aby dabovali ve filmu a počítali tak s nima, ale poté zakročil zahraniční dozor a přeobsadil to.

Já nejsem fanda tohohle filmového Universe, ale zas není tak těžké narazit na souvislosti, podle kterých je jasné, že Ford bude mít tak v polovině dialogů upravený hlas a bude nejspíš znít mnohem mladší a energičtější.

JŠ dabuje poslední roky nejčastěji právě v dabinzích Vladimíra Ždánského, práci s ním si pochvaloval i nedávno v jednom z rozhovorů. Nemyslim si teda, že by za takovýmto divokým spojením stála čistě jeho mnohdy velká fantazie ohledně nových variant.
jackb
Globální moderátor

Nový příspěvek od jackb »

Jiří Štěpnička byl už v Indym, takže mi nepříjde, že by neprošel přes Disneyho zahraniční dohled, navíc Ford přebral roli po Williamu Hurtovi, kterého daboval právě Jiří Štěpnička, takže i návaznost v rámci postavy by byla dabingově zachována + je samozřejmě spojení Ford-Štěpnička jedno z nejikoničtějších. Nic proti Milanu Bahúlovi ale je u něj sakra znát, že to není rodilý čech a Kingpin byl v jeho dabingu zatím pokaždé zabitý a nevěřím, že tady bude něco jinak. Tak holt originál, protože na Forda bez Štěpničky se odmítám koukat (těšil jsem se na to hlavně kvůli němu) a hrozně mě to štve, protože je tady po dlouhédobě v dabingu Jiří Čapka a David Prachař :( .
cenda

Nový příspěvek od cenda »

Neříkal náhodou pan Štěpnička loni v nějakém rozhovoru, že dělá casting?
"Vy byste beze mě v tomhle státě ani hubu neotevřel"
Pan X
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Pan X »

Tak to mě, opravdu mrzí. :cry: Souhlasím s jackb. Také jsem se těšil na pana Štěpničku. A souhlasím, že když jsou v tomto dabingu pánové Čapka a Prachař tak mě to také mrzí dvojnásob. :cry: :evil: A fakt nechápu, proč k tomu hloupému přeobsazení došlo. :roll: :evil:
Darth Vader

Nový příspěvek od Darth Vader »

Tak teď jsem zvědav, jak dopadne dabing Forda ve filmu Thunderbolts*. Schválně, jestli zůstane Bahúl nebo se vrátí Štěpnička.
Ne každý nový dabing je špatný.
John B
Moderátor

Nový příspěvek od John B »

Harrison Ford ale ve filmu Thunderbolts* být údajně nemá
Darth Vader

Nový příspěvek od Darth Vader »

Aha, tak to nevím, já se řídil dle ČSFD, kde je uveden ve výpisu herců.
Ne každý nový dabing je špatný.
Odpovědět

Zpět na „Dabované novinky - Kino“