Kingdom Come: Deliverance II

PC hry, konzolové atd.

Moderátor: TmavyCyklista

Pan X
Kontaktovat uživatele:

Re: Kingdom Come: Deliverance II

Nový příspěvek od Pan X »

Je mi líto, že se pan Nárožný nakonec nekoná. Těšil jsem se na jeho působení v dabingu. :cry: Ale i tak ten dabing vypadá naprosto skvěle. ♥ (a taktéž oceňuji ten počet dabérů :-:) A těším se, až zahraji a pořádně si užiju tu atmosféru v češtině. :-:
TmavyCyklista
Globální moderátor

Nový příspěvek od TmavyCyklista »

Zcela upřímně a naprosto objektivně... ten dabing rozhodně není naprosto skvělý. Ve výsledku není ani skvělý. Dobrý určitě, velmi dobrý je možná taky vzhledem k rozsahu, ale tohle označení zatím nemyslím definitivně. Nějakej rozbor asi časem hodím, podobně jako u jedničky, ale podle obsazení je víc než jasné, že to bohužel bude opět velmi drhnout.

On naprosto skvělý být ani nemůže, když tak ani papírově nevypadá. Jako jo, něktěří můžou překvapit, ale když to z půlky obsadíš nedabéry, tak nemůžeš čekat topovej výsledek. To se nikdy nepodaří, zákonitě to někdo potáhne dolů.
https://www.herni-dabing.cz/ - nová databáze českého herního dabingu
Seznam česky dabovaných her
VladikCZ

Nový příspěvek od VladikCZ »

Příjde mi zvláštní aby Petr Nárožný nedaboval svojí postavu když jsem ho slyšel v ukázce z dabingu v recenzi od idnes.cz, to by znamenalo že existují dvě verze dabingu a nebo chybí jen v titulcích, snad můžem doufat že ve hře jeho hlas je.
eroXman
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od eroXman »

TmavyCyklista píše: 04 úno 2025 21:45 On naprosto skvělý být ani nemůže, když tak ani papírově nevypadá. Jako jo, něktěří můžou překvapit, ale když to z půlky obsadíš nedabéry, tak nemůžeš čekat topovej výsledek. To se nikdy nepodaří, zákonitě to někdo potáhne dolů.
S tímto naprosto souhlasím. Vzhledem k tomu, jak dopadl celkově dabing u jedničky (k okolnostem vzniku dabingu to chápu), tak jsem doufal, že uslyším více známější (tím myslím v dabingu) a zkušenější dabéry ve druhém díle..
Nejhorší na citátech na internetu je fakt, že nelze nijak ověřit jejich pravost.

- Tomáš G. Masaryk
KOMZA
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od KOMZA »

Měl nadabovanou část, ale došlo k celkovému předabování, přičemž tento dabing se do hry dostal až prostřednictvím aktualizace. Na Idnesu ale stihli tu část odehrát a natočit ještě předtím. Každopádně ti můžu říct, že v souborech není. Ano, už jsem se do nich dívala, je to zajímavé pokoukání.
Databáze českého herního dabingu: https://www.herni-dabing.cz/
VladikCZ

Nový příspěvek od VladikCZ »

Tak to je škoda a ví se kdo pana Petra Nárožného nahradil? Hádám že to bude zde uvedený Václav Knop či Arnošt Goldflam a nebo někdo jiný.
KOMZA
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od KOMZA »

Ano, na webu to máme, postavu předaboval Karel Mišurec. Ale obávám se, že bez ohledu na vhodnost bude pro většinu lidí rušivé, když nebude opravdu věrně vymodelovaný digitální Nárožný promlouvat svým hlasem. Arnošt Goldflam hraje vlastní postavu a dabuje sám sebe (byl vidět i v jedné z ukázek), Václav Knop pak dabuje jiného herce s řadou různých NPC.
Databáze českého herního dabingu: https://www.herni-dabing.cz/
Route95

Nový příspěvek od Route95 »

Taky mě mrzí, že to Nárožný nestihl nadabovat před tou nehodou v divadle. Naštěstí ho před dvěma týdny pustili z nemocnice, tak by bylo fajn, kdyby to s ním dodabovali a v nějaké aktualizaci pak nasadili i do hry.
eroXman
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od eroXman »

Rozhovor s Richardem Wágnerem a Robertem Hájkem o dabingu KCD II
https://www.youtube.com/watch?v=-gEqLhiJmiY
Nejhorší na citátech na internetu je fakt, že nelze nijak ověřit jejich pravost.

- Tomáš G. Masaryk
Hoko99

Nový příspěvek od Hoko99 »

V první části je za mě dabing boží. Jedinou výtku mám směrem k Danu Vávrovi, ale rozumím, že jeho obsazení vychází z fanouškovského dabingu a postavy podle něj vymodelované. Teď jsem se dostal na druhou mapu a docela mě zklamalo opakování hlasů z první části. Ernesto Čekan zde po Kumánovi mluví další důležitou vedlejší postavu. Podobně Jiří Štrébl, který mluví kupce v Troskovicích a jeho hlas byl použít na dalších x kupců v Kutné Hoře, zde mluví důležitou vedlejší postavu. Jsou tam určitě i další příklady (myslím si že třeba Petra Štěpána jsem slyšel promlouvat vícekrát), ale jsou to méně výrazné hlasy, takže to nevadí tolik. Zrovna u těchto dvou mi to ale přijde škoda.
Taky mě trochu mrzí, že ne všechny postavy mají hlášky ke kostkám a tak některé už tak otravné kecy začnou pronášet cizím hlasem.

Jinak ale s ústřední dvojicí a celkově s většinou dabingu jsem zatím více než spokojen. Mistrovské dílo to jako celek není, ale je to hodně dobré a jsem vážně moc rád, že to vyšlo.
Odpovědět

Zpět na „Hry“