Harry Potter (2026)

Máte nějaký oblíbený seriál, který se u nás zatím nevysílá? Napište jak by vypadal váš vysněný dabing. Třeba se toho jednou někdo chytne.
xXx Star

Harry Potter (2026)

Nový příspěvek od xXx Star »

Obrázek
Info: ČSFD | IMDB | KB

Otakar Brousek ml. / Pavel Novotný - John Lithgow (Albus Brumbál)
Apolena Veldová / Regina Řandová - Janet McTeer (Minerva McGonagallová)
Jan Teplý (II) - Paapa Essiedu (Severus Snape)
Ernesto Čekan - Nick Frost (Rubeus Hagrid)
Miroslav Etzler - Paul Whitehouse (Argus Filch)
Robert Hájek - Luke Thallon (Quirinus Quirrell)
TOP DABÉŘI: Nina Horáková, Jan Šťastný, Sára Nygrýnová, Miloslav Mejzlík, Petr Lněnička, Bohumil Švarc ml., Jiří Plachý, Jiří Klem, Barbora Šedivá, Anežka Saicová, Robert Hájek, Kateřina Winterová, René Slováčková
John B
Moderátor

Re: Harry Potter (2026)

Nový příspěvek od John B »

A víme, že Jan Teplý je o 14 let starší než herec a zní taky starší než herec? Na Brumbála by se mi líbil Jan Vlasák, ale je to běh na dlouhou trať...
habatom

Nový příspěvek od habatom »

Za mě by byl na Brumbála fajn Petr Štěpánek.👏
fabec122

Nový příspěvek od fabec122 »

Cokoliv nad 70 let by byla za mě nezodpovědnost tvůrců s tím, že ti dramaticky roste riziko, že v průběhu seriálu, který může být v celkové produkci třeba 10 let, tak že budeš muset z jakéhokoliv důvodu měnit dabéra. Zvlášť, když dnes už i víš, že je to postava, která bude v průběhu celého seriálu a že to není záležitost třeba jen na první dvě řady.

Což je ostatně i případ samotného hereckého představitele Brumbála...

U valné většiny postav bych ale já osobně s návrhy čekal až výjdou aspoň nějaké propagační fotky. Takhle papírově se podle mě naprosto nabízí Vladislav Beneš, ale už i ten je dle mého tak na hraně a možná by to chtělo klidně ještě někoho mladšího.

Plus doufám, že tvůrci budou mít k dispozici takový rozpočet a časové možnosti, aby mohli popustit uzdu své fantazie, ale jelikož je to HBO, tak mám obavu, že ne a bude to jmenovitě na úrovni Rodu draka.
John B
Moderátor

Rod draka není žádná sláva, ale pořád jaksi ujde. Zrovna tenhle projekt by si zasloužil dbát na kvalitu, dát dabingu pořádný rozpočet a vybrat kvalitní studio s top tvůrci.
xXx Star

Nový příspěvek od xXx Star »

Na Snapea mě napadl ještě Václav Šanda a Marek Lambora, ale myslím, že oba by na něm zněli příliš mladě a nevzbuzovali by žádný respekt ani strach, zněli by na něm jen dost namyšleně a bylo by to spíš k smíchu. Proto by podle mě byl lepší starší hlas, který by mohl vylepšit výkon toho herce, který se podle mě na něj ani moc nehodí.

HBO umí udělat občas dobré dabingy (např. Malý Sheldon, Euforie). Tak doufám, že to neskončí v Budíkově, kde dělají pro HBO horší dabingy.
TOP DABÉŘI: Nina Horáková, Jan Šťastný, Sára Nygrýnová, Miloslav Mejzlík, Petr Lněnička, Bohumil Švarc ml., Jiří Plachý, Jiří Klem, Barbora Šedivá, Anežka Saicová, Robert Hájek, Kateřina Winterová, René Slováčková
John B
Moderátor

Ale ty dabingy vůbec nedělá HBO. Ty do toho vůbec nemluví, jen zadají výrobu a možná s nějakými požadavky, pokud vůbec. Ale ano, pro HBO někdy vznikají i celkem dobrý dabingy. Napadá mě třeba Hra o trůny nebo Mělas to vědět. Euforie se mi nelíbí hlavně kvůli překladu.
Odpovědět

Zpět na „Na dabing čekající“