Kaz / Kaz

Pokračování příště

Moderátor: Michaela2

Odpovědět
Historik
Příspěvky: 2789
Registrován: 17 lis 2009 18:59
Bydliště: Praha

Kaz / Kaz

Příspěvek od Historik »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

Hlavní role v českém znění: Jiří Novotný - Ron Leibman (Martin "Kaz" Kazinsky), Vilém Besser - Patrick O'Neal (Samuel Bennett), Ljuba Krbová - Linda Carlson (Katie McKennaová), Pavel Pípal - George Wyner (Frank Revko).

Překlad: Alena Brožková (1.-3.epizoda), Jitka Beránková (4.epizoda)
Zvuk: Zdeněk Hrubý
Střih: Miloslava Poustková
Hudební spolupráce: Miloš Holeček
Asistentka režie: Marta Ballingová
Vedoucí výrobního štábu: Marie Poštolková
Dialogy a režie českého znění: Olga Walló
Vyrobila: Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1983

Epizody:

1. Na startovní čáře / Kaz
Dále v českém znění: Václav Vydra, Stanislav Fišer, František Vicena, Alfred Strejček, Antonín Molčík, Ivanka Devátá, Bohumila Dolejšová, Blanka Bohdanová a další.

2. Spiknutí v modrém / Conspiracy in Blue
Dále v českém znění: Taťjana Medvecká, Čestmír Řanda, Jiří Štěpnička, Jiří Bruder, Antonín Molčík, Radan Rusev, Stanislav Fišer, Luděk Kopřiva a další.

3. On už to víckrát neudělá / ?
Dále v českém znění: Jan Schánilec, Jaroslava Kretschmerová, Karel Houska, Stanislav Fišer, Bohuslav Kalva, Rudolf Hrušínský a další.

4. Žluté růže / Verdict in Department 12(?)
Dále v českém znění: Sylvie Turbová, Ivanka Devátá, Jan Teplý, Rudolf Hrušínský, Petr Svoboda, Oldřich Janovský, Simona Stašová, Zdenka Procházková a další.
Naposledy upravil(a) Historik dne 09 kvě 2010 22:58, celkem upraveno 2 x.
Historik
Příspěvky: 2789
Registrován: 17 lis 2009 18:59
Bydliště: Praha

Re: Kaz / Kaz

Příspěvek od Historik »

Z 23 epizod, natočených v letech 1978-1979 jsem zaznamenal v ČST uvedení těchto 4 epizod v uvedeném pořadí. Vzhledem k nedostatku informací o epizodních hercích i nepřiřazení režisérů jednotlivých epizod na IMDB je problematická synchronizace na původní názvy epizod. Zdá se však, že epizoda Na startovní čáře je "nultá" (pilotní) epizoda, epizoda Spiknutí v modrém odpovídá názvem i epizodními herci, u dalších dvou je přiřazení k originálu nejisté.
Rok výroby dabingu, který by podle obvyklé "metodiky" připadal na rok 1986 (premiéra všech epizod v září 1986) jsem vzhledem k úmrtí Viléma Bessera posunul na rok 1985 a posléze vzhledem k úmrtí Františka Viceny na rok 1984. Nakonec byl potvrzen z písemných materiálů rok výroby 1983. Dabing v tomto případě čekal na první uvedení téměř tři roky.
Odpovědět

Zpět na „Seriály“