Rambo: Do pekla a zpět / Rambo

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
filip
Globální moderátor
Příspěvky: 9260
Registrován: 29 lis 2011 06:48

Rambo: Do pekla a zpět / Rambo

Příspěvek od filip »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB
Související: Rambo I, Rambo II, Rambo 3

DABING: DVD

V českém znění: Pavel Rímský - Sylvester Stallone (John Rambo), Andrea Elsnerová - Julie Benz (Sarah), Martin Stránský - Matthew Marsden (Školák), Libor Hruška - Paul Schulze (Michael Burnett), Pavel Vondra - Graham McTavish (Lewis), Ernesto Čekan - Jake La Botz (Reese), Radek Hoppe - Supakorn Kitsuwon (Myint), Bohdan Tůma - Reynaldo Gallegos (Diaz), Filip Švarc - Tim Kang (En-Joo), Jaromír Meduna - Ken Howard (Arthur Marsh), Jaroslav Kaňkovský - Richard Crenna (plukovník Samuel Trautman), Aleš Jarý - James With (misionář 5 - kazatel), Jiří Hromada, Regina Řandová, Petra Jindrová, Jiří Kodeš

Překlad: Ivan Němeček
Produkce: Evelyna Vrbová
Zvuk: Roman Čadek
Dialogy a režie: Jiří Kodeš
Pro MagicBox vyrobila LS Productions - 2008
Naposledy upravil(a) filip dne 06 kvě 2020 12:35, celkem upraveno 6 x.
TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
Uživatelský avatar
Markus
Senior admin
Příspěvky: 3323
Registrován: 22 bře 2008 17:04
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Rambo 4: Do pekla a zpět

Příspěvek od Markus »

Tedy musím říct, že začínám být z toho systému přidávání filmů na tomto fóru poněkud zmaten. Toto je sekce určená pro dabing TV a přece se tady objevují filmy jako Já, legenda či právě čtvrtý Rambo, které by měly být spíše v sekci DVD. Pokud se toto téma bude týkat všech dabingů, tak by bylo asi lepší ty sekce spojit dohromady. To by možná bylo rozumné, protože některé filmy mají dabingy dva (tři, čtyři, pět ... :) ) a asi by bylo matoucí, kdyby byl jeden dabing v sekci DVD a druhý tady. Jestli je spojit nehodláte, tak by asi měl zasáhnout moderátor nebo nevím.

Druhá věc co by mě zajímala je to, jestli se zde přidávají filmy jen pro diskuzi, aby se bylo o čem bavit (což zatím tedy moc nefunguje :D ) a nebo se zde vytváří jakási databáze nadabovaných filmů, kde se budou moci režiséři či dramaturgové případných pokračování zorientovat, kdo daboval hlavní hrdiny v minulých dílech. (Kéž by si to býval zjistil režisér Můžů v černém 2 a nepřeobsadil oba hlavní hrdiny... :( ) Pokud je to spíše databáze, tak bych začal přihazovat své oblíbené filmy a pokud je to jen diskuze, tak to asi dělat nebudu, protože o sci-fi filmech se tady se mnou stejně moc lidí bavit nebude... ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
James55
Senior admin
Příspěvky: 3071
Registrován: 22 bře 2008 12:22

Re: Rambo 4: Do pekla a zpět

Příspěvek od James55 »

Dabing TV - ze začátku jsem tu začal dávat filmy, které dabovaly televize, nebo které před nedávnem v TV běžely. Jenže za nějaký čas budou v TV běžet i novější. Proto zde dávám všechny filmy a dávám je tu proto, jak ty sám říkáš. Aby si režiséři mohli zjistit obsazení (u pokračování filmů někdy jsou úplně jiní dabéři teď střelím třeba Texaský masakr motorovou pilou: Počátek, nebo Shrek. V jedničce Shreka daboval Prachař a ve dvojce Novotný - pokud to není pravda tak mně nezabij už si to moc nepamatuju), ale i návštěvníci mohli vědět, kdo kdy dabuje v některém filmu, kteří třeba mají jen s titulky. Je to prostě jen taková zajímavost, a stou databází filmů by to nebylo špatné :) , takže klidně můžeš začít přidávat sci-fi filmy ;) A myslím, že je zajímavé si prohlédnout i nějaké novější filmy (např. Rambo vychází na DVD až 4.6. takže je to žhavá novinka). A tím, že tu máme třeba draky, i ostatní lidé, kteří spolupracují na dabingu, tak nám můžou dávat zajímavé informace, které se jinak dozvědět nemůžene ;)
Uživatelský avatar
dab.ing
Senior admin
Příspěvky: 71
Registrován: 27 úno 2008 22:42
Bydliště: Praha

Re: Rambo 4: Do pekla a zpět

Příspěvek od dab.ing »

Markus píše:Tedy musím říct, že začínám být z toho systému přidávání filmů na tomto fóru poněkud zmaten. Toto je sekce určená pro dabing TV a přece se tady objevují filmy jako Já, legenda či právě čtvrtý Rambo, které by měly být spíše v sekci DVD. Pokud se toto téma bude týkat všech dabingů, tak by bylo asi lepší ty sekce spojit dohromady. To by možná bylo rozumné, protože některé filmy mají dabingy dva (tři, čtyři, pět ... :) ) a asi by bylo matoucí, kdyby byl jeden dabing v sekci DVD a druhý tady. Jestli je spojit nehodláte, tak by asi měl zasáhnout moderátor nebo nevím.
Máš pravdu. Původně jsme to chtěli trochu víc rozčlenit, ale praxe ukázala, že je to úplně zbytečné :) Tak jsem samostatné téma DVD a Blu-Ray smáznul a příspěvky přesunul sem.
Markus píše:Druhá věc co by mě zajímala je to, jestli se zde přidávají filmy jen pro diskuzi, aby se bylo o čem bavit (což zatím tedy moc nefunguje :D ) a nebo se zde vytváří jakási databáze nadabovaných filmů, kde se budou moci režiséři či dramaturgové případných pokračování zorientovat, kdo daboval hlavní hrdiny v minulých dílech. (Kéž by si to býval zjistil režisér Můžů v černém 2 a nepřeobsadil oba hlavní hrdiny... :( ) Pokud je to spíše databáze, tak bych začal přihazovat své oblíbené filmy a pokud je to jen diskuze, tak to asi dělat nebudu, protože o sci-fi filmech se tady se mnou stejně moc lidí bavit nebude... ;)
Myslím, že obojí se možné. Proč by to nemohla být jakási databáze, do které navíc každý může na daný film přihodit svůj názor? V tom je právě ta výhoda fóra oproti statickým stránkám. A může to být užitečné i pro ty režiséry a dramaturgy. Uvedu příklad :) Nějaký režisér obsadí do hlavní role na pana X českého dobéra pana Y. Sem se film s tím obsazením potom přidá do databáze a deset uživatelů napíše, že pan Y se jim v té roli vůbec nelíbil. A když to potom budou číst další režiséři, mohlo by je to přinutit alespoň k zamyšlení, ne? Vím, je to jenom idea, ale třeba se to někdy stane skutkem ;)
fabec122
Příspěvky: 1567
Registrován: 28 zář 2008 07:48

Re: Rambo: Do pekla a zpět / Rambo

Příspěvek od fabec122 »

Tady mě trochu zklamal dabing toho flashbacku,vim že to byla jen jedna scéna,s Aloisem Švehlíkem sem ani nepočítal ale alespoň dialogy mohly zůstat stejné jako v dabingu předešlých filmů.
highforce
Příspěvky: 57
Registrován: 19 zář 2011 18:32

Re: Rambo: Do pekla a zpět / Rambo

Příspěvek od highforce »

Tento film jsem viděl asi 3x. Poprvé jsem fakt nejvíc čuměl, jak brutální a drastický to je :-O. Řekl jsem si - již nikdy více. Podruhé po nějaké době to už bylo lepší, ale stejně jsem moc nemohl ze scény, kde je přepadena ta vesnice a ti vojáci usekávají končetiny zabíjí každého včetně dětí :-O. Potřetí už to šlo.
Skvělé obsazení, skvělý dabing i překlad, skvělý film :). Je to teda vážně maso, ale stojí to za to :).
Odpovědět

Zpět na „Filmy“