Viva Max! / Viva Max!

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Historik
Příspěvky: 2789
Registrován: 17 lis 2009 18:59
Bydliště: Praha

Viva Max! / Viva Max!

Příspěvek od Historik »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

V českém znění: Soběslav Sejk - Peter Ustinov (generál Maximilian Rodrigues De Santos), Lubor Tokoš - John Astin (seržant Valdez), Libuše Švormová - Pamela Tiffin (Paula Whitlandová), Čestmír Řanda - Jonathan Winters (generál Billy Joe Hallson), Martin Růžek - Harry Morgan (Sylvester), Vladimír Šmeral - Keenan Wynn (generál Lacomber), Luděk Munzar - Kenneth Mars (Dr. Sam Gillison), Eva Jiroušková - Alice Ghostley (Hattie), Karel Hlušička - Ted Gehring (Collins), Jan Bartoš - Jim B. Smith (celník Michaels), Jan Schánilec - Larry Hankin (Romero), Pavel Spálený - Bill McCutcheon (Desmond Miller), Jiří Holý - Eldon Quick (Quincey), Vladimír Stach - Gino Conforti (Contreras), Karel Houska - Glenn Tucker (kapitán Harris), Jan Víšek - Jack Wakefield (policista Milton), Eva Jiroušková (stařenka), Oldřich Janovský (voják), Jiří Prager (Millerův syn), Jiří Krampol (voják „Widmark“), Jana Andresíková (průvodkyně), František Hanus (policista), Bohumil Švarc (policista), Bedřich Šetena (americký voják u zátarasu), Jan Pohan (mexický voják) + (americký voják) a další.

Zvuk: Tomáš Bělohradský
Střih: Josef Barták
České dialogy a režie českého znění: K.M.Walló
Vyrobilo: Filmové studio Barrandov Dabing 1972
Josef Nožička
Příspěvky: 547
Registrován: 01 srp 2009 21:02

Re: Viva Max! / Viva Max!

Příspěvek od Josef Nožička »

Historik jistě doplní, tak jen prozatímně:

Film byl celkem snesitelný, byť na začátku rozvláčný. Žádný zázrak, ale viděli jsme v Ponrepu i horší. U tohoto filmu jde opět o jeden z dabingů K. M. Walló, kdy dabéři mluví více postav než jednu, přičemž občas je problém určit jméno a představitele příslušné postavy, protože jde vesměs o episodky a komparsy. Je také zajímavé, že vyloženými štěky byli pověřeni dabéři rolí jinak spíše hlavních (Švarc, Hanus, Holý atd.), takže i obsazení je trochu netypické.

Doplnění: Jiří Holý - Eldon Quick (Quincey), Vladimír Stach - Gino Conforti (Contreras), Karel Houska - Glenn Tucker (kapitán Harris), Jan Víšek - Jack Wakefield (policista Milton), Eva Jiroušková (stařenka), Oldřich Janovský (voják), Jiří Prager (Millerův syn), Jiří Krampol (voják „Widmark“), Jana Andresíková (průvodkyně), František Hanus (policista), Bohumil Švarc (policista), Bedřich Šetena (americký voják u zátarasu), Jan Pohan (mexický voják) + (americký voják)

Drobná oprava: Collins a Michaels jsou celníci, takže Guard není v tomto případě součástí jména.

Zvuk: Tomáš Bělohradský
Střih: Josef Barták

Zbytek jistě doplní i kolegové.
Historik
Příspěvky: 2789
Registrován: 17 lis 2009 18:59
Bydliště: Praha

Re: Viva Max! / Viva Max!

Příspěvek od Historik »

Tak snad jen, že promítaná národní distribuční kopie je v klasickém formátu, barevná, s pár slepkami a podřenými začátky a konci promítacích dílů, ale jinak slušně zachovalá, včetně barev. Ztráty částí dialogů na koncích promítacích dílů nezpůsobily ani tak slepky, jako kovové přelepky k automatickému spuštění prolínacího projektoru.

Původní české úvodní a závěrečné titulky (žluté) jsou částečně exponovány přes dějový obraz a částečně jsou na neutrálním (modrém) pozadí, vstřihávané do děje podle tehdejší praxe. Částečně (některá jména) jsou kombinovány s originálními titulky přes dějový obraz, čeští kresliči proto napodobili tvar originálního písma.

Jak jsme očekávali, jde o dobový "béčkový" film, jehož druhá polovina je výrazně lepší než začátek. Každopádně stojí za shlédnutí, alespoň jako důkaz, že v tomto případě nás televize a vydavatelé médií nepřipravují o filmové veledílo.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“