Zelená míle / The Green Mile

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

FragMan

Re: Zelená míle / The Green Mile

Nový příspěvek od FragMan »

Papírově to zní hodně dobře. Celkově se, co se týče obsazení, jedná o velmi povedený dabing, ale ať mi nikdo neříká, že jeho pořízení bylo levnější než nákup toho již existujícího.
o_ciz

Nový příspěvek od o_ciz »

Neví náhodou někdo, kdy by měl být ten druhý dabing dostupný? Jsem na něj hodně zvědavý a pořád se dívám, jestli už na SkyShowtime není, ale zatím nic.
o_ciz

Tak nový dabing už je dostupný na SkyShowtime.
KOMZA
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od KOMZA »

No vida. On už tam dokonce byl, před pár týdny. Akorát jen na pár hodin... Měla jsem možnost se tím dabingem tehdy po ránu aspoň proklikat a u těch útržků to na mě působilo dobře. Ale samozřejmě si to zaslouží větší pozornost než jen proklikání některými scénami. Až se znovu vrátím k předplatnému, rozhodně tomu ten čas věnuji, protože se mi výsledek zatím docela zamlouvá, ač se mi naopak nezamlouvá, že musel v první řadě nový dabing vůbec vzniknout.
o_ciz

Včera jsem si pouštěl celý film a myslím, že druhý dabing vůbec není špatný. Ten první mi přijde o fous lepší, ale možná je to jenom o zvyku. Nicméně Ondřeje Vetchého bych na Tomu Hanksovi v budoucnu rád slyšel znovu, to spojení se mi velice líbí.
Joey8821

Nový příspěvek od Joey8821 »

4.10 by měla vyjít Zelená Míle na Blu Ray a cz dabingem! Neví někdo jaký tam bude dabing? Měl by to být Český dabing v Dolby Digital 2.0, takže si myslím osobně, že ten první ale nevím. :-? :-?
koubafire

Nový příspěvek od koubafire »

Potvrzeno Magicboxem - na bluray bude druhý dabing.
habatom

Nový příspěvek od habatom »

Viděl někdo už komplet ten nový dabing? Zajímal by mě nějaký objektivní názor na něj. Divím se že se zatím k němu nikdo nevyjádřil.
Má cenu tomu dát šanci?
Slashex87

Nový příspěvek od Slashex87 »

Včera jsem zhlédl Blu-Ray s novým dabingem a byl jsem velmi příjemně překvapen. Pan Vetchý odvedl skvělý výkon a svým příjemným hlasem se k Hanksovi skvěle hodil. I překlad mi připadal lepší, myš se konečně jmenovala "pan Jingles" v souladu s knižní předlohou, některé slovní obraty byly méně kostrbaté, žádný z ostatní dabérů netahal za uši. Z počátečního šoku nad novým dabingem jsem byl velmi spokojený.
FragMan

Nový příspěvek od FragMan »

K důvodu použití nového dabingu na Blu-ray:

*Jedná se o nový televizní dabing. Původní dabing nebylo možné z technických důvodů využít. Více David Šnobl z MagicBoxu: "Jak jistě víte, ´Zelená míle´ je film, který zde na formátu BD nepochopitelně chyběl. Bohužel téměř v každém případě, kdy nějaký TOP-titul na trhu chybí, je v pozadí všeho problém, který vydání neumožňuje. ´Zelená míle´ je ve většině světa v distribuci studia Warner Bros. Pro ČR/SR tomu tak ale není a práva pro naší zemi má aktuálně Universal, který vlastní HD-master, který nesedí na původní dabing použitý na DVD-masteru. Z tohoto důvodu byl vytvořen studiem nový dabing (primárně pro TV) a ten jsme museli použít s dodaným obrazem. Jelikož to byla jediná možnost, jak BD u nás vůbec vydat, doufáme, že tuto skutečnost fandové původního dabingu pochopí."
https://www.blu-shop.cz/blu-ray/zelena-mile/

Na Blu-ray je ve formátu DTS-HD MA 5.1.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“