Aha, my jsme si trochu nerozuměli. Tyhle taneční filmy jdou také mimo mě, stejně jako např. jihoamerické telenovely (zajímavé ale je, že některé z nich měla kvalitnější dabing než spousta hitových amerických seriálů). Já jsem si tvůj původní příspěvek špatně vyložil, myslel jsem, že hlavním důvodem je pro tebe to, že film pochází z Polska. Proto mě to nejprve trochu naježilo, protože i v evropských zemích vzniká spousta kvalitních filmů, které si IMHO zaslouží stejně kvalitní dabing, i když nejsou součástí hlavního proudu. Na druhou stranu mě těch šest hlasů děsí i tady, i když se asi nikdy na tento film koukat nebudu. Snad se nevrátí doba 90. let, myslím, že Budíkov nebude mít problém podobně zpracovat nějaký "zásadnější" film.oberon píše:No jo, ale těch dance filmů je poslední dobou půl tuny, zatímco něčeho jako Sherlock Holmes je jeden film (počítám zpracování Roberta Downeyho Jr.), upřímně, mě už to, jak točí samý taneční romány na to samé téma dokola a dokola docela štve a je mi šuma fuk, jaký to bude mít dabing, já se na to nikdy nepodívám, leda kdyby na to udělali parodii (ironie, že by ta parodie mohla mít lepší dabing) a vím, že kdyby se tohle stalo nějaké blbosti, která se mi líbí, tak bych nadával, ale mně jsou tyhle filmy prostě putna a nezměním to.
Love and Dance / Touha tančit / Kochaj i tancz
Moderátor: ReDabér
Re: Love and Dance / Kochaj i tancz
Mno ty zásadnější bych radši dal TSJP nebo LS, pro jistotu. A u mě to, odkud film pochází nehraje roli, hlavní je kvalita a originalita.
Mně osobně je úplně jedno o jaký typ filmu jde nebo z jakého státu pochází. Ale prostě šestihlasý dabing ve filmu kde promlouvá 30-40 postav je do nebe volající. Dabing by měl být slušný ať už jde o americký biják, nebo trapnou telenovelu.oberon píše:No jo, ale těch dance filmů je poslední dobou půl tuny, zatímco něčeho jako Sherlock Holmes je jeden film (počítám zpracování Roberta Downeyho Jr.), upřímně, mě už to, jak točí samý taneční romány na to samé téma dokola a dokola docela štve a je mi šuma fuk, jaký to bude mít dabing, já se na to nikdy nepodívám, leda kdyby na to udělali parodii (ironie, že by ta parodie mohla mít lepší dabing) a vím, že kdyby se tohle stalo nějaké blbosti, která se mi líbí, tak bych nadával, ale mně jsou tyhle filmy prostě putna a nezměním to.
- Joe Black
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. Mnohdy má telenovela nebo obyčejný seriál (či mysteriózní telenovela jako je Internát) lepší dabing než některý hollywoodský film...
Podle mě by se měla zavést nějáká instituce, která by dbala na kvalitu českého dabingu a která by mohla udělovat pokuty za špatný dabing.
TOP: O. Brous., F. F., V. Bedr., P. Han., B. Rös., J. Zavř., J. Schán., V. Brab., S. Fiš., P. Pel., V. Post., P. Ol., J. Plachý, B. Šv., V. a M. Dlouhý, L. Mrk., J. Schw., L. Hruš., J. Med., A. Pyš., J. Šť., J. Prag., H. Fried., S. Post., T. Med., K. Špr.
Mohli bysme jí tvořit mi z fóra
.

- Joe Black
- Kontaktovat uživatele:
Mno my odtud z fora bychom mohli, ale myslím si, že by to nebylo nic platné...oberon píše:Mohli bysme jí tvořit mi z fóra.

No, moc platný by to asi nebylo. "Dobrý den pane Žáček, udělal jste špatnej dabing a několik nadšenců po vás chce odškodnění." 

Každopádně tohle je stejný jako kdyby se nechtěli s*át třeba s dabingem filmu Hard Candy (V pasti) a kvůli tomu že se většina dění odehrává v jednom domě se dvěma postavami, by to nadabovali jenom dva herci... Tohle v roce 2010, to je naprostá drzost... Tenhle film jsem shodou okolností viděl a ne/překvapivě byl o něco lepší než ty americký "originály"... Rozhodně herci hráli líp...
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
Re: Love and Dance / Touha tančit / Kochaj i tancz
Doplněn druhý dabing.