Transformers: Pomsta poražených / T: Revenge of the Fallen

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Jack_6428

Re: Transformers: Pomsta poražených / T: Revenge of the Fallen

Nový příspěvek od Jack_6428 »

Film už nějaký pátek rotuje na HBO a tak jsem tomu dabingu dal plnohodnotnou šanci (viděl jsem to česky 3x, plus 1x anglicky) a myslím si, že celkově se povedl a je oproti původnímu dabingu jedničky krokem vpřed.

Radek Škvor i Zdeněk Maryška předvedli fantastický výkon. Troufám si tvrdit, že pan Maryška je chvílemi srovnatelný s originálem (legendou Peterem Cullenem) a to už je co říct. Jako fanoušek TF a zejména G1 si toho cenním. Zkrátka na to pan Maryška skutečně má a bylo znát, že se snaží. Nevím, kolik námahy a úsilí ho to stálo, ale vyplatilo se to. Měl by být v dabingu slyšet častěji. Radek je na Shiovi standardně v pořádku. Hlasová podobnost tam moc není, ale nevadí to. Sedí na něj a pobaví. Avšak, Anna Suchánková na Megan Fox už bohužel moc nesedí. Nechá se na ni zvyknout, ale přijde mi, že nedokáže Mikaelu dostatečně přesně vystihnout a že by se našli i dabérky s vhodnějším hlasem, ale není to konec světa, to rozhodně ne.

Co mi ale relativně dost vadilo:
- Málo dabérů vedlejších rolí!!!

K ostatním věcem bych neměl větší výhrady. Překlad mi přisel dobrý ;)

Nebylo to špatný, ale šlo by to i ještě o něco líp. U mě 7,6/10
Naposledy upravil(a) Jack_6428 dne 12 led 2011 20:25, celkem upraveno 1 x.
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Jack_6428

Nový příspěvek od Jack_6428 »

Tady je krátká ukázka Optima Prima v češtině:
http://www.youtube.com/watch?v=CUjbu3KH9XI

Slyšel jsem to ještě německy, španělsky, mexicky a indicky a náš Optimus (p. Maryška) je originálu ze všech nejbližší. :-:
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Manche

Nový příspěvek od Manche »

Dabovali tu také Radek Hoppe, Marek Libert, Milan Slepička a pokud se nepletu, tak i Svatopluk Schuller.
Manche

Nový příspěvek od Manche »

Pár rolí si dábnul taky Petr Gelnar.
EifelCZ

Nový příspěvek od EifelCZ »

Ahoj všimli ste si na konci chyby v dabingu? Když autoboti spolu s lidmi vyhrají bitvu, tak maji starscream a megatron menší diskuzy a na chvilku mluví Mahdal starscreama. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Filmy“