Star Wars: Klonové války / Star Wars: The Clone Wars

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Markus
Senior admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Star Wars: Klonové války / Star Wars: Clone Wars

Nový příspěvek od Markus »

No, co se týče seriálu Klonové války, tak mám dvě novinky. Jednu výbornou a o druhé nevím co si myslet. Ta výborná je, že jsem si vyměnil mail s panem režisérem Jiřím Kodešem, který se zdá otevřený našim připomínkám a jestli se seriál bude dabovat, tak nás minimálně určitě vyslechne. :) Ta druhá je, že dle něj měl seriál Klonové války dabovat na konci minulého roku, ale prý z toho nakonec sešlo. Neví proč a tím pádem ani neví, zda se to ještě bude dabovat. No mě to přijde nějaké divné. Za prvé v té době ještě ani nebylo jasné, jak bude případné DVD s prvními díly seriálu vypadat a za druhé, jak jsem zde říkal, mi Magic Box před pár dny napsal, že v plánu je vydání včetně dabingu. Tudíž jsou zde dvě možnosti. Buď se tehdy stal nějaký omyl a dabing během pár týdnů či měsíců dostane opět pan Kodeš a nebo to nakonec dostane jiný režisér, či nedej bože jiné studio. O této možnosti raději ani neuvažuji. :evil: No tak doufejme, že režii nakonec dostane opět on. Vychytali bychom s ním chybičky z pilotního filmu a byl by dabing takřka dokonalý... ;)
Obrázek
Markus
Senior admin
Kontaktovat uživatele:

Dnes mi odpověděli z Magic Boxu, že dabing Klonových válek se bude opět dělat u LS Productions. Takže těch pár chybiček a odchylek od překladu Františka Fuky z nové trilogie se nám u seriálu, prostřednictvím pana Kodeše, snad podaří vychytat...
Obrázek
Markus
Senior admin
Kontaktovat uživatele:

Tak právě dávám spolu s několika přáteli dohromady soubor připomínek pro pana režiséra a většina je vcelku jasná, páč se snažíme ten překlad vrátit do kolejí nových epizod, kam patří. Ale napadla mě jedna věc, na kterou bych se chtěl zeptat všech. Jak víte, tak v pilotu dabuje klony Marek Libert, ale klonovaného kapitána Rexe Jan Šťastný. Tohle je určitě věc, která se musí do příště napravit, protože jsou to prostě všechno klony se stejným hlasem. Ale naskýtají se tady samozřejmě dvě možnosti, jak toto vyřešit. Buď bude všechny klony včetně Rexe dabovat Marek Libert a nebo Jan Šťastný. A tím pádem by mě zajímal názor všech fanoušků, pro kterou jste možnost.

Upřímně se přiznám, že já bych byl spíše pro Jana Šťastného. Mám Marka Liberta rád, ale při vší úctě si myslím, že Šťastný má o něco více charismatický hlas, což kloni potřebují. Navíc se mi v roli Rexe příšerně líbil a nerad bych o něj přišel. Ale tohle je věc, kterou nehodlám rozhodovat sám. Takže jestli chcete, tak se vyjádřete a já to pak s kolektivem proberu a rozhodneme se.

P.S. Je jasné, že je to jen orientační. Pan Kodeš může dospět k názoru, že se to nebude měnit vůbec a my s tím samozřejmě nemůžeme nic dělat. Takže to berte jen jako "co by, kdyby"... ;)
Obrázek
Joe Black
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Joe Black »

Asi bych s tebou souhlasil a volil bych Jana Šťastného.
ReDabér
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od ReDabér »

Já bych byl pro Marka Liberta.
Ištván87

Nový příspěvek od Ištván87 »

Jan Šťastný by byl asi lepší. Jak jsi říkal, má charizmatičtější hlas, a pak, má hlas přeci jen trochu hlubší, a vzdáleně i podobný Pavlu Soukupovi.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
danpiper

Nový příspěvek od danpiper »

Chci se jen zeptat, namlouvala Padmé v originálu Natalie Portmenová? Já jestli, tak Jitka Moučková ji velmi slušně předabovala :) možná bych si dovolil říct, že lépe jak Ticháčková.
PS: Film je naprosto boží :D už dlouho nic neodbouralo mého 4letého brášku jako tenhle film - užil jsem si 90 minut ticha :D
Markus
Senior admin
Kontaktovat uživatele:

Nn, Natalie Portman jí v originále nedabovala. Z původních herců se v tomto filmu vyskytli jen Christopher Lee, Anthony Daniels a Samuel L. Jackson, ale v seriálu už nejsou ani tito herci, krom Anthony Danielse...
Obrázek
Michel

Nový příspěvek od Michel »

Markus píše:
Kubaz píše:Bohužel spíš kvalita samotného filmu to trošku kazí.
Já pořád musím přemýšlet, co všichni od ANIMOVANÝCH Klonových válek očekávali, že jich je teď tolik zklamaných. Já čekal rodinnou jednodušší zábavu ze světa Star Wars a to film i seriál myslím splňují. U filmu jsem se bavil náramně, Ahsoka je sympatická, akce každou chvíli, prostě Klonové války. :) Pamatuju si recenzi tohoto filmu z Filmpubu, se kterou musím naprosto souhlasit, kde se psalo, že pro velké fandy SW, kteří přistoupí na to, že je to "jen" úvodní film k animovanému televiznímu seriálu, se budou velice bavit. Ti ostatní budou trpět. A asi měl pravdu. :) Já už se nemůžu dočkat června a dalších dílů na DVD. Snad bude dabing stejně povedený, jako tenhle...
Sice je to už trochu starší diskuze a navíc mimo téma, ale přesto přispěju se svou troškou do mlýna. Pokud mě paměť nešálí, tak George Lucas hodněkrát řekl, že Star Wars jsou velkolepý film pro velké plátno ("Star Wars is a big movie for big screen"). Proto bych čekal (a dle mého stejně tak většina diváků, kteří viděli v kině Star Wars filmy), že když už něco půjde pod nálepkou Star Wars, bude to něco velkolepého. Klonové války ovšem ve srovnání s filmy staré a nové trilogie působí jak dějem, tak zpracováním jako chudý příbuzný. Já osobně, jakkoli jsem Klonovým válkám před nedávnou dobou taky přišel na chuť (ještě před pár lety mi ta laciná 3D grafika přišla otřesná), přemýšlím, jestli bych vůbec chtěl vidět tento film na velkém plátně, protože to akorát zdůrazní nedokonalosti použité 3D grafiky. Ale chápu, že většina fanoušků Star Wars viděla tento film na velkém plátně asi ráda. Možná se při propagaci málo zdůrazňovalo, že je to opravdu nenáročná rodinná zábava, a ne velkolepý film.

Jinak dabingu nelze až na pár drobností v překladu opravdu nic vytknout, jen snad generál Loathsom mohl mít hlas o něco bližší originálu, ale Zdeněk Maryška, který by podle mě byl originálu nejblíže, už je ve světě Star Wars "zadaný" a je to opravdu spíš detail, ve výsledku je dabing perfektní. :-:
„Mou filozofií je, že každá věta ve filmu by měla být přeložena takovým způsobem, aby průměrný český divák při sledování téže scény zažil přibližně tytéž pocity jako průměrný divák v zemi původu filmu.“ František Fuka
Joe Black
Kontaktovat uživatele:

Re: Star Wars: Klonové války / Star Wars: The Clone Wars

Nový příspěvek od Joe Black »

Jaroslav Kaňkovský - Corey Burton (General Loathsom)
Odpovědět

Zpět na „Filmy“