Crackdown (2007)
Hra pro Xbox 360, v současnosti dokonce dostupná zdarma na Microsoft Store, údajně je však dabovaná pouze disková verze, nikoli digitální (nemohu ověřit, nevlastním Xbox). Našla jsem pouze
jedno video, nicméně i dle několika dobových zmínek se jedná pouze o částečný dabing, jenž by měl zahrnovat komentář – minimálně v onom videu je slyšet, že interakce postav a nepřátel jsou ponechány anglicky. Dabing je na tomto videu velmi těžko slyšitelný, měla jsem i jeden možný tip, o koho z dabérů se jedná, ale další pasáž mě docela znejistila.
Hra nicméně měla český manuál, ale nedaří se mi zjistit, zda tam pro nás byly zajímavé informace. Co mě pak zaráží, je následující text na jednom blogu –
https://www.gamesblog.cz/crackdown-3-re ... vzpominka/ – který je věnován třetímu dílu, ale právě i tomu prvnímu, nicméně o dabingu hovoří jinak než jiné články, nejde-li tedy samozřejmě o ironii:
Vezměte si, že první Crackdown ve své době překvapil velmi stylovou barevnou grafikou využívající techniku cel-shadingu, nepřátelskými gangy s unikátními vlastnostmi, poctivým českým tištěným manuálem s rozkládací mapkou města Pacific City a korunu tomu nasazoval špičkový český dabing v podání předních herců!