Mrazík / Morozko
Moderátor: ReDabér
Re: Mrazík / Morozko
Mně ten formát obrazu teda nepřipadá jako 4:3. Není to náhodou spíš už nejednou se zde objevivší 3:2?
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
Nemůžu za to že právě toho je většina.
Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
Sháním pořady TKM, Hitšaráda, 5xP, Triangel, Telegramiáda, Písničky z obrazovky, a VHS Supraphonu z 80. let. O záznamy z YouTube a DVD nestojím.
Tady jsou nějaké screeny http://forum.digizone.cz/index.php?topi ... icseen#new. Nutno roztáhnout na 1920x1080. Pokud oříznu černé pruhy, vychází to na 1480x1080, tedy 1,37:1.
Jinak možná to sem tak úplně nepatří, ale našel jsem doma nahrávku Mrazíka z Novy z roku 2006 - taky anglická, jako ty uváděné v následujících letech. Porovnal jsem zvukovou stopu z roku 2006 a 2013 a a je fakt, že ta novější verze je sestříhaná, vůbec to vzájemně nesedí, ta starší je delší. Nic radikálního, během scény bez dialogů ale například chybí i 2-3 vteřiny.
-
Protože Rusáci poslali nějakou jinou verzi a muselo se to předělávat. Hádej se s Rusákama, že?
Asi tak jako se nikdo nehádá s Američanama a vezme, co mu pošlou, i když je to úplně jiný (viz. Policajt z Beverly Hills) Navíc se mi nechce věřit, že by Rusáci na požádání neposlali i ruskou verzi.
Mimochodem při dnešní repríze už to opravdu bylo 4:3 se vším všudy.
Mimochodem při dnešní repríze už to opravdu bylo 4:3 se vším všudy.
Nejsem proti předabovávání obecně. Jen proti zbytečnému.
-
- Kontaktovat uživatele:
https://www.youtube.com/watch?v=XsZFwaWq27E
co je tohle přednaší za naší zpívá Karel Gott to je koncertová verze?
co je tohle přednaší za naší zpívá Karel Gott to je koncertová verze?
Český dabing je skvělý. Dnes jak před lety.
Nej: Eduard Cupák, Ilona Svobodová, Klára Jerneková, Ota Jirák, František Filipovský, Vlastimil Bedrna, Yvetta Blanarovičová, Stanislav Fišer, Jiří Lábus.
Nej: Eduard Cupák, Ilona Svobodová, Klára Jerneková, Ota Jirák, František Filipovský, Vlastimil Bedrna, Yvetta Blanarovičová, Stanislav Fišer, Jiří Lábus.
-
Pár oprav transkripce i překlepů v úvodním příspěvku
Nataľja Sedych (Nastěnka),
Inna Čurikova,
(dědeček Hříbeček),
Anatolij Kubackij (vůdce loupežníků),
Anastasija Zujeva
Nataľja Sedych (Nastěnka),
Inna Čurikova,
(dědeček Hříbeček),
Anatolij Kubackij (vůdce loupežníků),
Anastasija Zujeva
ono jde totiž o to, že slovenský dabing byl nadabován přesně podle originálu, český překlad byl naopak volnější, tudiž se s ním někdo pečlivě pohrál...Joe Black píše:v dialozích chyběl rým, který je v českém dabingu
Ukázka českých úvodních titulků: https://www.youtube.com/watch?v=uOyGO6gaCds
Vytvořil: Pomajz (RETROFILM)
Vytvořil: Pomajz (RETROFILM)
Ohledně těch verzí jsem si vzpomněl na jednu záležitost ze začátku 90. let. V jednom televizním (asi dětském) pořadu odvysílali Mrazíka a pak moderátoři tetrálně rozstříhali nějaký filmový (asi 35mm) pás s tím, že už se Mrazík vysílat nebude apod. Myslím, že tam byl asi Dejdar a že říkal něco jako, že si nechá ty vystřižené části s loupežníky apod. Hnusná vzpomínka na divokou dobu. Pamatuje někdo víc?