Šakal / The Day of the Jackal (1973)

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Nanamarak

Re: Šakal / The Day of the Jackal (1973)

Nový příspěvek od Nanamarak »

Na Nově dávají s původním dabingem, bohužel kvalita zvuku je srovnatelná s ripy na internetu, tedy zvuk zní ze začátku jak s kanálu.
Jinak oprava:
Milan Livora - Edward Hardwicke (Charles Calthrop) Myslím si, že to není Karel Chromík a Livorovi se ten hlas podobá opravdu velmi.
Naposledy upravil(a) Nanamarak dne 24 kvě 2020 10:27, celkem upraveno 1 x.
urby

Nový příspěvek od urby »

Nanamarak píše: Milan Livora - Edward Hardwicke (Charles Calthrop)
Já jsem si jistý, že tady se nic opravovat nemusí. To je na 100% v topiku uvedený Karel Chromík.
Nanamarak

Tak v tomto případě jsem Karla Chromíka teda opravdu nepoznal. :oops:
Otázkou tedy zůstává, koho tam tedy (a jestli vůbec) Milan Livora dabuje? Napadl mě ještě ten taxikář, který veze Šakala, ale ten řekne jen asi 1 slovo a to se poznává těžko.
urby

Nový příspěvek od urby »

Nanamarak píše:Otázkou tedy zůstává, koho tam tedy (a jestli vůbec) Milan Livora dabuje?
Tak ať jsem napínal uši sebevíc, Milana Livoru jsem nikde nezaslechl. Myslím si, že zde nedabuje, ale fakt je, že jsem ho mohl také přeslechnout, protože těch dosud neurčených miniroliček je zde opravdu požehnaně.

Před pěti lety jsme si s kolegou Laikem nebyli u některých rolí zcela jistí, ale po opětovném poslechu se může doplnit následující:

Pavel Spálený - Bernard Musson (ceremoniář v Elysejském paláci), Mirko Musil - Jean Martin (Wolenski), Jiří Smutný - Raoul Curet (hotelový číšník), Vladimír Pospíšil (velitel vojenské přehlídky).

Tenkrát jsem si také lámal hlavu nad dalšími hlasy, které jsem již několikrát před tím ve starších dabinzích slýchaval, ale neměl jsem potuchy, komu patří. Dneska již jsem přeci jenom o kousek dál, tak se může doplnit:

Drahomíra Fialková - Liliane Rovère (hotelová pokojská), Miloš Zavřel - Van Doude (vojenský důstojník na poradě), Rudolf Široký (prodejce praporků).
Laik

Nový příspěvek od Laik »

Doplněno, děkuji.
Milana Livoru jsem smazal. Abych pravdu řekl, nevím, kde se tam vzal. V žádném doplňujícím příspěvku není uveden, zároveň si nejsem jist, že bych ho já sám určil.
Nanamarak

Podařilo se mi sehnat TV rip z ČT, která tento film vysílala na rozdíl od ostatních stanic s normálním zvukem a v čase 5:42 (je to scéna, kdy Bastien-Thiryho advokát vystupuje z auta) dabuje Jiří Prager jednoho z policistů, co řekne: Nechte toho a jděte, slyšíte? No tak jděte!
Ištván87

Nový příspěvek od Ištván87 »

Ani se nedivím, že Jan Schánilec daboval v obou případech Michela Auclaira. Ta podoba je neuvěřitelná.
Oblíbení dabéři: Zdeněk Hruška, Vladimír Dlouhý, Libor Hruška, Jiří Schwarz, Filip Jančík, Karel Heřmánek, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Jan Kanyza

Oblíbené dabérky: Vilma Cibulková, Ilona Svobodová, Helena Friedrichová, Zlata Adamovská
cenda

Nový příspěvek od cenda »

Což o to, podoba tam je veliká. Ale mě u toho vždycky překvapí, že jednou si ho střihl těsně před čtyřicítkou a podruhý v sedmdesáti. Zvlášť, když člověk uváží jak strašně moc se mu v průběhu těch dvaatřiceti let změnil hlas.
"Vy byste beze mě v tomhle státě ani hubu neotevřel"
Odpovědět

Zpět na „Filmy“