upřímně to taky nechápu... mně to přijde trochu jako ignorace názoru fanoušků... je mi jasný, že dabingy se dělají pro český "ovce" kterým je fuk, co jim kdo předhodí a to je špatně... k čemu bude rozhodnutí režiséra, když se to nebude líbit lidem? podle mě bude vždycky názor skupiny, byť malé, spravedlivější než názor jednotlivce, ptotože v dabingu je to vždy názor subjektivní, někomu se něco líbí a druhému ne, o tom žádná... a ruku na srdce, většině českýho národa je imho buřt kdo koho kde dabuje, hlavně, že to mluví česky, takže pokud nic neznamená názor lidí, ktrým to jedno není, tak to tu celkově nemá smysl, tyto fan ankety nikomu neubližují, jelikož jak tu padlo, stejně obsazuje režisér a ve většině případů opravdu podle sebe... a pak to dopadá tak, že některý filmy nestojí s dabingem ani za stažení z warezu a to je sakra smutný... myslím, že srovnání popularity dabingu Návrhu (je mi lehce jedno, že si někdo myslí, že to bylo obsazeno špatně) a popularity "udělej si sám" dabingů např. pana Žáčka, Horáka nebo některé pochybně obsazené dabingy typu "já na bráchu, brácha na mě".... a ať někdo řekne, že všechna nebo většina pořadí ,co tu jsou, jsou nesmysl.... už jsem to říkal a říkám to zas, být český publikum náročnější, tak se dabingem někteří lidé živit nemohou....

Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.