Venom: Poslední tanec / Venom: The Last Dance

Nejen pohádky se dabují
Polux

Re: Venom: Poslední tanec / Venom: The Last Dance

Nový příspěvek od Polux »

V kině jsem byl na titulkové verzi a povšiml jsem si, že MacGuffin filmu "Codex" je v nich překládán jako "Covex" (což mi osobně zní jako název nějakého farmaceutika, ale to je vedlejší :D ). Dotaz na někoho povolaného - je tomu stejně tak v dabingové verzi a případně důvod této překladatelské změny?
Skalican762

Nový příspěvek od Skalican762 »

Polux píše: 27 říj 2024 17:51 V kině jsem byl na titulkové verzi a povšiml jsem si, že MacGuffin filmu "Codex" je v nich překládán jako "Covex" (což mi osobně zní jako název nějakého farmaceutika, ale to je vedlejší :D ). Dotaz na někoho povolaného - je tomu stejně tak v dabingové verzi ?
ano je to tak aj v dabingu
Brocc

Nový příspěvek od Brocc »

Mě by teda taky zajímalo jak tenhle nesmysl vzniknul. Co je na tom ze všeho nejvtipnější, že to převzal i Kinobox do recenze. Jako, že je Kinobox dno, to jsem věděl, ale že se vůbec neobtěžujou vyvinout nějaký úsilí, to je čím dál lepší. Jinak jsem doufal, že se nebude konat "Knul", když už jsem se dočkal "Vulveryna", ale co už.

A jak zbožňuju Petra Lněničku, tak na Hardyho je úplně mimo. On ty obě role hraje samozřejmě dobře, ale proti Hardymu zní hrozně mladě a ten projev je někde úplně jinde. Minimálně Zdeněk Hruška nebo Jakub Saic by byli vhodnější.
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.
Michaela_
Admin

Nový příspěvek od Michaela_ »

Paní Chenová nikoliv Čenová.

Taky ho mohl dabovat Jan Maxián. :lol:
Petra Tišnovská, René Slováčková
Lukáš Hlavica, Pavel Dytrt, Radek Škvor, Filip Jančík
Jack_6428

Nový příspěvek od Jack_6428 »

Byl jsem v kině a dabing se mi celkově líbil. Myslím, že to Lněnička dovedl k dokonalosti. Stránský z těch pár štěků taky fajn. Ani zbytek mi nějak nevadil. Rodinka pohodová. Asi největší úraz je fakt ten překlad. Covex... ouvex... hemenex... co to je? :lol:
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.
Odpovědět

Zpět na „Dabované novinky - Kino“