Venom: Poslední tanec / Venom: The Last Dance
Venom: Poslední tanec / Venom: The Last Dance
Info: IMDB | ČSFD | KB | TRAILERY
Související: Venom, Venom 2: Carnage přichází, Morbius, Madam Web
DABING: Kino
V českém znění: Petr Lněnička - Tom Hardy (Eddie Brock / Venom), Martin Trnavský - Rhys Ifans (Martin), Vilém Udatný - Chiwetel Ejiofor (Rex Strickland), Eva Burešová - Juno Temple (Dr. Paineová), Martin Sobotka - Stephen Graham (detektiv Patrick Mulligan), Radka Přibyslavská - Alanna Ubach (Luna), Miriam Chytilová - Peggy Lu (paní Čenová), Robert Urban - Cristo Fernández (barman), Kateřina Pechová - Clark Backo (Sadie), Martin Stránský - Andy Serkis (Knull), Saša Rašilov - Reid Scott (Dr. Dan Lewis), Jiří Bábek, Ctirad Götz, Richard Haan, Nikola Heinzlová, Vanda Chaloupková, Tereza Jirotková, Lukáš Jurek, Milan Kačmarčík, Tomáš Karger, Mateo Klimek, Radovan Klučka, Radka Krninská, Linda Křišťálová, Jan Kříž, Jan Řezníček, Svatopluk Schuller, Jiří Valšuba, Jan Vondráček, David Voráček
Překlad: Vojtěch Kostiha
Asistent režie a produkce: Jan Jabůrek, Marek Hrazdil
Zvuk: Guillermo Teillier
Zvuk - střih: Lukáš Polifka
Výsledný mix: Martin Jílek – SoundSquare
Dialogy a režie: Vladimír Žďánský
Pro Sony Pictures vyrobilo Studio Virtual® - 2024
Re: Venom: Poslední tanec / Venom: The Last Dance
V kině jsem byl na titulkové verzi a povšiml jsem si, že MacGuffin filmu "Codex" je v nich překládán jako "Covex" (což mi osobně zní jako název nějakého farmaceutika, ale to je vedlejší ). Dotaz na někoho povolaného - je tomu stejně tak v dabingové verzi a případně důvod této překladatelské změny?
-
ano je to tak aj v dabingu
Mě by teda taky zajímalo jak tenhle nesmysl vzniknul. Co je na tom ze všeho nejvtipnější, že to převzal i Kinobox do recenze. Jako, že je Kinobox dno, to jsem věděl, ale že se vůbec neobtěžujou vyvinout nějaký úsilí, to je čím dál lepší. Jinak jsem doufal, že se nebude konat "Knul", když už jsem se dočkal "Vulveryna", ale co už.
A jak zbožňuju Petra Lněničku, tak na Hardyho je úplně mimo. On ty obě role hraje samozřejmě dobře, ale proti Hardymu zní hrozně mladě a ten projev je někde úplně jinde. Minimálně Zdeněk Hruška nebo Jakub Saic by byli vhodnější.
A jak zbožňuju Petra Lněničku, tak na Hardyho je úplně mimo. On ty obě role hraje samozřejmě dobře, ale proti Hardymu zní hrozně mladě a ten projev je někde úplně jinde. Minimálně Zdeněk Hruška nebo Jakub Saic by byli vhodnější.
Jsem fanoušek kvalitního dabingu. Tím špatným si filmy kazit nenechám.
Paní Chenová nikoliv Čenová.
Taky ho mohl dabovat Jan Maxián.
Taky ho mohl dabovat Jan Maxián.
Petra Tišnovská, René Slováčková
Lukáš Hlavica, Pavel Dytrt, Radek Škvor, Filip Jančík
Lukáš Hlavica, Pavel Dytrt, Radek Škvor, Filip Jančík
Byl jsem v kině a dabing se mi celkově líbil. Myslím, že to Lněnička dovedl k dokonalosti. Stránský z těch pár štěků taky fajn. Ani zbytek mi nějak nevadil. Rodinka pohodová. Asi největší úraz je fakt ten překlad. Covex... ouvex... hemenex... co to je?
Sháním VHS nahrávky ze stanic SuperMax, Max1, HBO, CablePlus. Animované i hrané. Vyměním či odkoupím. Na formátu a kvalitě nezáleží.